Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
łatwe
186 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
1 łyżka
2 sztuki
3 łyżki
100 mililitrów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso oczyść z błon, pokrój ukośnie na grube plastry, dopraw do smaku solą i pieprzem. Cebule pokrój w plastry.

Krok 2
Mięso i cebule obsmaż na patelni, dodając pod koniec smażenia łyżkę koncentratu.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 100 ml wody oraz śmietaną. Dodaj do mięsa na patelni. Gotuj przez 4 minuty. Dla uzyskania lepszego efektu możesz finalne danie doprawić swoim ulubionym ziołem, np. majerankiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym
Danie wyborne w smaku i proste do przygotowania – polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym to dobry pomysł na obiad. Na przyrządzenie tego dania powinni skusić się nie tylko miłośnicy grzybów. By je zrobić, wystarczy kilka składników – polędwiczki wieprzowe, cebula, śmietana, koncentrat pomidorowy i sos grzybowy. Gdy połączysz je wszystkie, danie będzie soczyste i delikatne w smaku, a aromat dusznego mięsa w kremowym sosie grzybowym rozniesie się po całej kuchni. Dla podkręcenia smaku możesz dodać ulubioną przyprawę, na przykład suszone zioła o przyjemnym aromacie – majeranek lub tymianek. Doskonałym dodatkiem do polędwiczek w sosie grzybowym będzie gotowany ryż, kasza jęczmienna lub ziemniaczane purée. Do tego ogórek kiszony lub kapusta. Takie danie warto zaserwować na rodzinny obiad bądź na kolację w gronie przyjaciół.