Świderki z kiełbasą w sosie grzybowym - makaron | Przepisy.pl pixel

Świderki w sosie grzybowym

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

12

heart
449 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

158 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

400 gramów

1 sztuka

2 sztuki

150 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj i podsmaż na patelni. Ugotuj makaron.

 Świderki w sosie grzybowym  - Krok 1

Krok 2

Pieczarki pokrój w paseczki i usmaż na patelni.

 Świderki w sosie grzybowym  - Krok 2

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną.

 Świderki w sosie grzybowym  - Krok 3

Krok 4

Wlej sos do grzybów, dodaj makaron i całość gotuj 2-3 minuty. W sezonie grzybowym możesz użyć borowików lub kurek.

 Świderki w sosie grzybowym  - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Świderki w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Świderki w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Świderki w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Świderki w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Świderki w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Świderki w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Świderki w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Świderki w sosie grzybowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl -  Świderki w sosie grzybowym Świderki w sosie grzybowym

Aksamitny, mocno grzybowy sos i jędrne makaronowe świderki… To jest pyszne! Makaron jest niezwykle uniwersalnym produktem, można przyrządzić go szybko i skomponować z niemal każdym warzywem lub przyprawą. Zawsze smakuje i wygląda wyśmienicie. Jeśli uwielbiasz nie tylko makaron, ale również aromatyczne, leśne grzyby i pieczarki, nasz przepis na pewno ci się spodoba. Świderki w sosie grzybowym są daniem zarówno smacznym, jak i szybkim w przygotowaniu. Zrobienie ich zajmuje bowiem tylko 30 minut. Świetnie sprawdzą się zarówno jako domowy obiad jak i lunch, który włożysz do odgrzejesz w mikrofalówce i zjesz ze smakiem w pracy. Co więcej, większość składników potrzebnych do przygotowania tej potrawy z pewnością masz już w kuchni. Smak tej potrawy dodatkowo podkreśli Fix świderki z kiełbasą w sosie grzybowym Knorr, oraz drobno posiekany czosnek i cebula. Smacznego!