
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
400 gramów
2 sztuki
250 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj. Odcedź.
Krok 2
Cebulkę, pora pokrój w plasterki i duś na oliwie. Dodaj czosnek w całości.
Krok 3
Wędlinę pokrój w kostkę, pieczarki również.
Krok 4
Wszystkie składniki połącz i duś przez kilka minut.
Krok 5
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, dodaj wszystkie składniki.
Krok 6
Wymieszaj śmietanę z żółtym serem, polej całość.
Krok 7
Piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej