Zapiekanka makaronowa z porem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka makaronowa z porem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

2 sztuki

250 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Odcedź.

Krok 2

Cebulkę, pora pokrój w plasterki i duś na oliwie. Dodaj czosnek w całości.

Krok 3

Wędlinę pokrój w kostkę, pieczarki również.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz i duś przez kilka minut.

Krok 5

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, dodaj wszystkie składniki.

Krok 6

Wymieszaj śmietanę z żółtym serem, polej całość.

Krok 7

Piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka makaronowa z porem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z porów
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej