Zapiekanka makaronowa z porem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżki

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

250 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj. Odcedź.

Krok 2

Cebulkę, pora pokrój w plasterki i duś na oliwie. Dodaj czosnek w całości.

Krok 3

Wędlinę pokrój w kostkę, pieczarki również.

Krok 4

Wszystkie składniki połącz i duś przez kilka minut.

Krok 5

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, dodaj wszystkie składniki.

Krok 6

Wymieszaj śmietanę z żółtym serem, polej całość.

Krok 7

Piecz przez 15 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej