Proste spaghetti bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl

Proste spaghetti bolognese

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

51

3171 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

757 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1254 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

5 łyżek

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron.

Proste spaghetti bolognese - Krok 1

Krok 2

Mięso podsmaż na patelni. Dodaj pomidory, dokładnie wszystko rozdrobnij i doprowadź do wrzenia.

Proste spaghetti bolognese - Krok 2

Krok 3

Dodaj pół szklanki wody oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Gotuj na małym ogniu, aż sos zrobi się idealnie gęsty. Podawaj z makaronem.

Proste spaghetti bolognese - Krok 3
39

Opinie o przepisie

  • Lukasz Kowalski

    Lukasz Kowalski , 15.09.2018

    Uwielbiam to danie ale polecam dodac czerwoną fasole i zrobic na ostro

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian xxx

    Damian xxx , 26.06.2018

    Profanacja przepisu!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ania jkjk

    ania jkjk , 10.04.2018

    przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Konenc

    Magdalena Konenc , 30.12.2017

    zrobiłam i pycha rewelacja polecam naprawdę prosty i smaczny przepis

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Urbanczyk

    Marta Urbanczyk , 14.10.2017

    Tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Gerej

    Alicja Gerej , 18.08.2017

    Super polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Kuszek

    Marcin Kuszek , 29.04.2017

    Jak na moje umiejętności to wyszło bardzo dobrze :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • 21barwinka 21barwinka

    21barwinka 21barwinka , 27.11.2016

    na obiad

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Roman Urban

    Roman Urban , 25.10.2016

    super danie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Nowicka

    Paulina Nowicka , 29.09.2016

    Uwielbiam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • sunset abe

    sunset abe , 05.04.2016

    Bardzo dobre i proste danie!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Mirowska

    Magdalena Mirowska , 22.02.2016

    np. dodaj czosnek granulowany dziś zrobiłam szybko i smacznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • adam adam

    adam adam , 18.02.2016

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata  Plasan

    Małgorzata Plasan , 13.02.2016

    Mięsko musi być mocno podsmaźone to wtedy jest smak.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Brygida Studzinska

    Brygida Studzinska , 02.02.2016

    zrobiłam to dając przecier pomidorowy ale co zrobić żeby nie było czuć tak mięsa mielonego bo za mało chyba przyprawilam smak jest taki sobie . jak to ulepszyć

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Idzikowska

    Edyta Idzikowska , 09.01.2016

    dodaje zawsze cebulę i knorr zastępuje przecierem pomidorowym oraz naturalnym ziolem~ bazylia A nie tą chemia z torebki.czas przygotowania ten sam, smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • magda kopec

    magda kopec , 22.11.2015

    było znakomite !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Glo

    Aleksandra Glo , 14.11.2015

    Szybko, łatwo i przesmacznie. :-) Polecam dodac cebulke i ser do dania :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Nataliya Ozhyndovych

    Nataliya Ozhyndovych , 29.07.2015

    bardzo smacznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Górczyński

    Łukasz Górczyński , 13.05.2015

    bardzo dobrze smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Górczyński

    Łukasz Górczyński , 13.05.2015

    Zrobiłem wszystko jak w przepisie i

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sebastian Sztemberg

    Sebastian Sztemberg , 31.03.2015

    Ups

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Segiet

    Monika Segiet , 26.11.2014

    Pyszności mmmmm ...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Langier

    Edyta Langier , 24.11.2014

    Zrobilam dzisiaj spaghetti.Bez chemii,ze swiezymi ziolami...tez bardzo proste,ale na pewno nie takie oszukane:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Chruścicka

    Sylwia Chruścicka , 24.11.2014

    nie ma nic lepszego ... mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Goral

    Anna Goral , 24.11.2014

    Widze ze znasz sie na kuchni Wloskiej gratulacje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Robert Sandomierski

    Robert Sandomierski , 23.11.2014

    Ciekawe że Włosi nie wiedzą co to za danie !!!!!!!!!!!!!! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciek Ziomek

    Maciek Ziomek , 23.11.2014

    Knorr Fix i zgaga murowana! Potem trzeba jakiś malox ssać, rennie i tym podobne sodki pić. Nie, dziękuję. ..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech EŁ

    Wojciech EŁ , 23.11.2014

    Pfff

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lefkothea Lefki Śmigielska

    Lefkothea Lefki Śmigielska , 23.11.2014

    Szalenie proste, smaczne i pożywne ! Miłego dnia!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Proste spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Proste spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Proste spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Proste spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Proste spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Proste spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Proste spaghetti bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Proste spaghetti bologneseProste spaghetti bolognese

Zafunduj sobie kulinarną podróż do Włoch. Bez uciążliwego pakowania walizek, rezerwowania hotelu, a nawet bez wychodzenia z domu! Spaghetti bolognese to obok pizzy najważniejszy kuchenny symbol tego państwa, po który chętnie sięgają smakosze na całym świecie. Uwielbiany jest również w Polsce, czemu nie można się dziwić… Dobrze zrobione spaghetti po bolońsku zagwarantuje ci pełny żołądek i dobry humor na resztę dnia. Brzmi obiecująco, zatem do dzieła – wypróbuj przepis na spaghetti bolognese!

Dla kogo? Śródziemnomorska kuchnia należy do twoich kulinarnych ulubieńców? W takim razie przepis na spaghetti bolognese powinien zajmować honorowe miejsce w jadłospisie. To pomysł na znakomite mięsne danie, które będzie bardzo przyjemną odmianą od popularnych w lokalnej kuchni kotletów i gulaszów.

Na jaką okazję? Do klasycznego sosu po bolońsku dodaje się marchewkę, seler, cebulę i czosnek oraz przyprawy, w tym koniecznie oregano. Jeśli nie masz czasu od podstaw przygotować go samodzielnie, sięgnij po Fix Spaghetti Bolognese Knorr. Wystarczy dodać do niego pomidory z puszki i włoski przysmak gotowy. Tak przygotowany sos do spaghetti bolognese okaże się sprzymierzeńcem każdego kucharza, który na co dzień nie może pozwolić sobie na długie przesiadywanie w kuchni, lecz nadal zależy mu na serwowaniu własnoręcznie przyrządzanych posiłków takich jak proste spaghetti bolognese.

Czy wiesz, że? Spośród wszystkich rodzajów sosów do spaghetti najbardziej znane jest spaghetti bolognese, czyli po bolońsku. Nazwę zawdzięcza włoskiemu miastu Bolonia, z którego pochodzi. Ten rodzaj sosu zgodnie z włoską recepturą powinien zostać przygotowany ze zmielonym mięsem wołowo-wieprzowym.

Dla urozmaicenia: Spaghetti bolognese – przepis, w którym istotne są detale! Po nałożeniu sosu na ugotowany makaron oprósz całość startym parmezanem lub grana padano. Jako dekoracji spaghetti bolognese użyj świeżej bazylii. W ten prosty sposób we własnym domu odtworzysz atmosferę włoskiej tawerny.