• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli
Spaghetti napoli z kulkami mozzarelli
Zapiekanka à la lasagne
Zapiekanka à la lasagne
Pikantne penne bolognese
Pikantne penne bolognese
Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese
Spaghetti z bakłażanem
Spaghetti z bakłażanem
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Makarony
  • Spaghetti
  • Spaghetti bolognese
  • Proste spaghetti bolognese

Proste spaghetti bolognese

Autor: Piotr Murawski
Proste spaghetti bolognese
  • 30 minut30
  • Łatwe
  • 4 osoby4
41
Oceń przepis jako pierwszy
2865
39
WYDRUKUJ
682 osoby wydrukowały
ZAPISZ PDF
1038 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • mięso mielone
    500 g
  • Fix Spaghetti Bolognese Knorr
    1 opak.
  • makaron spaghetti
    1 opak.
  • pomidory z puszki
    1 opak.
  • olej
    5 łyżek
  • woda
    0,5 szklanki
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Proste spaghetti bolognese – krok 1
    Krok 1
    Ugotuj makaron.
  • Proste spaghetti bolognese – krok 2
    Krok 2
    Mięso podsmaż na patelni. Dodaj pomidory, dokładnie wszystko rozdrobnij i doprowadź do wrzenia.
  • Proste spaghetti bolognese – krok 3
    Krok 3
    Dodaj pół szklanki wody oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Gotuj na małym ogniu, aż sos zrobi się idealnie gęsty. Podawaj z makaronem.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
szybki obiad z makaronuprosty obiad z mięsemWARZYWAmięsoDANIA GŁÓWNEMIĘSO MIELONEKUCHNIA WŁOSKAmakaronmakaronPROSTY PRZEPISSPAGHETTIobiadSPAGHETTI BOLOGNESEMAKARON Z SOSEM POMIDOROWYMMAKARONY Z SOSEMPROSTY PRZEPIS Z MAKARONEMMAKARON Z MIĘSEM MIELONYMSZYBKI OBIADOBIAD Z MIĘSA MIELONEGOOBIAD Z MAKARONEMPrzepisy z 5 składnikówFRISCOpomysł na obiadpomysł na makaronPomysł na danie z mięsa mielonego
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Spaghetti Bolognese KnorrREKLAMAFix Spaghetti Bolognese KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Spaghetti Bolognese KnorrREKLAMAFix Spaghetti Bolognese KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (39)
avatar
Lukasz KowalskiOdpowiedz15.09.2018
Uwielbiam to danie ale polecam dodac czerwoną fasole i zrobic na ostro
Damian xxxOdpowiedz26.06.2018
Profanacja przepisu!
ania jkjkOdpowiedz10.04.2018
przepyszne
avatar
Magdalena KonencOdpowiedz30.12.2017
zrobiłam i pycha rewelacja polecam naprawdę prosty i smaczny przepis
avatar
Marta UrbanczykOdpowiedz14.10.2017
Tak
avatar
Alicja GerejOdpowiedz18.08.2017
Super polecam
avatar
Marcin KuszekOdpowiedz29.04.2017
Jak na moje umiejętności to wyszło bardzo dobrze :-)
avatar
21barwinka 21barwinkaOdpowiedz27.11.2016
na obiad
Roman Urban Odpowiedz25.10.2016
super danie.
Paulina NowickaOdpowiedz29.09.2016
Uwielbiam :)
avatar
sunset abeOdpowiedz5.04.2016
Bardzo dobre i proste danie!
avatar
Magdalena MirowskaOdpowiedz22.02.2016
np. dodaj czosnek granulowany dziś zrobiłam szybko i smacznie
avatar
adamOdpowiedz18.02.2016
pycha
avatar
Małgorzata PlasanOdpowiedz13.02.2016
Mięsko musi być mocno podsmaźone to wtedy jest smak.
Brygida StudzinskaOdpowiedz2.02.2016
zrobiłam to dając przecier pomidorowy ale co zrobić żeby nie było czuć tak mięsa mielonego bo za mało chyba przyprawilam smak jest taki sobie . jak to ulepszyć
avatar
Edyta IdzikowskaOdpowiedz9.01.2016
dodaje zawsze cebulę i knorr zastępuje przecierem pomidorowym oraz naturalnym ziolem~ bazylia A nie tą chemia z torebki.czas przygotowania ten sam, smacznego
magda kopecOdpowiedz22.11.2015
było znakomite !
Aleksandra GloOdpowiedz14.11.2015
Szybko, łatwo i przesmacznie. :-) Polecam dodac cebulke i ser do dania :)
avatar
Nataliya OzhyndovychOdpowiedz29.07.2015
bardzo smacznie
avatar
Łukasz GórczyńskiOdpowiedz13.05.2015
bardzo dobrze smakowało
avatar
Łukasz GórczyńskiOdpowiedz13.05.2015
Zrobiłem wszystko jak w przepisie i
avatar
Sebastian SztembergOdpowiedz31.03.2015
Ups
Monika SegietOdpowiedz26.11.2014
Pyszności mmmmm ...
Edyta LangierOdpowiedz24.11.2014
Zrobilam dzisiaj spaghetti.Bez chemii,ze swiezymi ziolami...tez bardzo proste,ale na pewno nie takie oszukane:)
Sylwia ChruścickaOdpowiedz24.11.2014
nie ma nic lepszego ... mniam
Anna GoralOdpowiedz24.11.2014
Widze ze znasz sie na kuchni Wloskiej gratulacje
Robert SandomierskiOdpowiedz23.11.2014
Ciekawe że Włosi nie wiedzą co to za danie !!!!!!!!!!!!!! :)
Maciek ZiomekOdpowiedz23.11.2014
Knorr Fix i zgaga murowana! Potem trzeba jakiś malox ssać, rennie i tym podobne sodki pić. Nie, dziękuję. ..
Wojciech EŁOdpowiedz23.11.2014
Pfff
Lefkothea Lefki ŚmigielskaOdpowiedz23.11.2014
Szalenie proste, smaczne i pożywne ! Miłego dnia!
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Przepisy na spaghetti
Przepisy na spaghetti
Pasta - temat długi, jak najdłuższa nitka spaghetti
Pasta - temat długi, jak najdłuższa nitka spaghetti
Lodowe niespodzianki.  A może spaghetti?
Lodowe niespodzianki. A może spaghetti?
Top 15 spaghetti we włoskim stylu
Top 15 spaghetti we włoskim stylu
Proste spaghetti bolognese
avatar

Zafunduj sobie kulinarną podróż do Włoch. Spaghetti to obok pizzy najważniejszy kuchenny symbol tego państwa, po który chętnie sięgają smakosze na całym świecie. Dobrze zrobione spaghetti po bolońsku zagwarantuje ci pełny żołądek i dobry humor na resztę dnia. Do dzieła! Spośród wszystkich rodzajów sosów do spaghetti najbardziej znane jest spaghetti bolognese, czyli po bolońsku. Nazwę zawdzięcza włoskiemu miastu Bolonia, z którego pochodzi. Ten rodzaj sosu zgodnie z włoską recepturą powinien zostać przygotowany ze zmielonym mięsem wołowo-wieprzowym. Do klasycznego sosu po bolońsku dodaje się marchewkę, seler, cebulę i czosnek oraz przyprawy, w tym koniecznie oregano. Jeśli nie masz czasu od podstaw przygotować go sama, sięgnij po Fix Spaghetti Bolognese Knorr. Wystarczy dodać do niego pomidory z puszki i włoski przysmak gotowy. Po nałożeniu sosu na ugotowany makaron oprósz całość startym parmezanem.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

41
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby