Szybkie Bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie Bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

heart
260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

415 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

300 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 plastry

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz boczek pokrój w kostkę i przesmaż na patelni. Dodaj mięso i smaż razem na mocnym ogniu. Pomidorki pokrój na połówki.

Krok 2

Następnie Fix Knorr wymieszaj dobrze z 250 ml zimnej wody i dodaj do mięsa. Całość gotuj na mniejszym ogniu 8-10 minut. Pod koniec gotowania dodaj pomidorki.

Krok 3

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i gorący nałóż na talerze.

Krok 4

Na wierzch makaronu nałóż gotowy sos boloński, posyp serem i udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Spaghetti bolognese
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej