Szybkie Bolognese przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie Bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

145 osób wydrukowało

Pobierz pdf

413 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

300 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 plastry

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz boczek pokrój w kostkę i przesmaż na patelni. Dodaj mięso i smaż razem na mocnym ogniu. Pomidorki pokrój na połówki.

Krok 2

Następnie Fix Knorr wymieszaj dobrze z 250 ml zimnej wody i dodaj do mięsa. Całość gotuj na mniejszym ogniu 8-10 minut. Pod koniec gotowania dodaj pomidorki.

Krok 3

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i gorący nałóż na talerze.

Krok 4

Na wierzch makaronu nałóż gotowy sos boloński, posyp serem i udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej