Szybkie Bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

214 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

119 osób wydrukowało

Pobierz pdf

294 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

300 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 plastry

30 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz boczek pokrój w kostkę i przesmaż na patelni. Dodaj mięso i smaż razem na mocnym ogniu. Pomidorki pokrój na połówki.

Krok 2

Następnie Fix Knorr wymieszaj dobrze z 250 ml zimnej wody i dodaj do mięsa. Całość gotuj na mniejszym ogniu 8-10 minut. Pod koniec gotowania dodaj pomidorki.

Krok 3

Makaron ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź i gorący nałóż na talerze.

Krok 4

Na wierzch makaronu nałóż gotowy sos boloński, posyp serem i udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej