Przepisy na Mięsa mieszane | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Mięsa mieszane

206 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (206)

Gyros w picie
ratingratingratingratingrating

382

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zapnijcie pasy, ponieważ będzie nie tylko smacznie, ale też międzynarodowo! Sam gyros w picie uwa...
Chinkali - Gruzińskie pierożki
ratingratingratingratingrating

421

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
Do tego, że polska kuchnia pierogami stoi, chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Pojawiają się na...
Pulpety w sosie koperkowym
ratingratingratingratingrating

191

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Mięsne pulpety polane pysznym, gęstym sosem koperkowym to klasyk wśród dań obiadowych. Do ich prz...
Zupa paprykowa z pulpetami
ratingratingratingratingrating

152

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Bez zupy nie ma obiadu – twierdzą niektórzy. A jeśli to zupa z pulpetami? Można powiedzieć, że na...
Gyros z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

133

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Kurczak + tortilla gyros w towarzystwie delikatnie chrupiącej tortilli? Brzmi smakowicie! Przepis...
Gołąbki po meksykańsku
ratingratingratingratingrating

142

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Gołąbki po meksykańsku to smaczna i oryginalna wersja klasycznych gołąbków z kapustą. Sekretem ic...
Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
ratingratingratingratingrating

102

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane p...
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

113

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli masz ochotę na warzywną przekąskę, koniecznie wypróbuj przepis na faszerowaną cukinię z mię...
Czebureki nadziewane mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

123

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czebureki to chrupiące pierożki wywodzące się z kuchni Tatarów krymskich. Popularne są szczególni...
Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Najlepsze danie na mieście teraz przygotujesz w domu. Zaskocz najbliższych fantastycznym kurczaki...
Pieczona karkówka z mięsem mielonym po włosku - VIDEO
ratingratingratingratingrating

81

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Soczysta karkówka będzie wyjątkowo smaczna, jeśli nafaszerujesz ją mięsem mielonym z dodatkiem su...
Cukinia pieczona
ratingratingratingratingrating

70

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Pieczona cukinia to prawdziwie wykwintna potrawa, która nie tylko świetnie smakuje, ale także pię...
Pulpeciki w sosie curry
ratingratingratingratingrating

70

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Mięsne kuleczki bez smażenia, w niezwykle aromatycznym, pachnącym korzennymi przyprawami sosie. J...
Zapiekanka Gyros
ratingratingratingratingrating

91

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kuchnia grecka od zawsze inspiruje kucharzy, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów. Jest zawsz...
Bigos - VIDEO
ratingratingratingratingrating

75

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Bigos to potrawa, która bardzo często pojawia się na polskich stołach. Choć przepis na bigos zmie...
Sałatka gyros warstwowa - VIDEO
ratingratingratingratingrating

84

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wybierz się w kulinarną podróż do Grecji i wypróbuj przepis na efektowną, warstwową sałatkę gyros...
Klopsy w sosie koperkowym
ratingratingratingratingrating

91

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Klopsy to jedno z najpopularniejszych dań podawanych w Polsce na obiad. Pasują do nich gęste sosy...
Pierogi z mięsem i kapustą
ratingratingratingratingrating

77

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Cienkie, delikatne ciasto i smakowite nadzienie to podstawy polskiej kulinarnej dumy narodowej. P...
Klopsy po bałkańsku
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Bałkany to region bardzo chętnie odwiedzany przez turystów. Mają piekne góry, ciepłe morze i wspa...
Pasztet z królika z ziołami i słoniną
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pasztet z królika z ziołami i słoniną jest bardzo delikatny oraz kremowy. Sprawdzi się zarówno ja...
Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami
ratingratingratingratingrating

60

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Podstawę zupy pieczarkowej z pulpetami stanowi wywar z mięsa i warzyw. Do jego przygotowania wyst...
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

93

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Szukasz pomysłu na delikatny i smaczny obiad? Tradycyjne mielone trochę Ci się znudziły? Sprawdź...
Pasztet mieszany
ratingratingratingratingrating

66

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Do przyrządzania pasztetu przeważnie wykorzystuje się mięso mieszane, np. cielęce z boczkiem, dro...
Pasztet domowy z indyka
ratingratingratingratingrating

59

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Czasami warto poświęcić trochę czasu, by upiec domowy pasztet – jest dużo smaczniejszy od tego ku...
Zupa pomidorowa z pulpetami
ratingratingratingratingrating

60

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Czy ktoś jest w stanie wyobrazić sobie polską kuchnię bez kultowej pomidorówki? Do tego smaku zaw...
Rosół z pulpecikami drobiowymi
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Pulpety gotowane
ratingratingratingratingrating

60

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pomidorowy sos napoli to jeden z najprostszych i najbardziej klasycznych włoskich dodatków do dań...
Szwedzkie klopsiki z sosem borówkowym
ratingratingratingratingrating

53

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Komponujesz menu na przyjęcie? Skorzystaj z naszego przepisu na szwedzkie klopsiki z sosem borówk...
Pasztet z żurawiną i rozmarynem
ratingratingratingratingrating

65

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pasztet z żurawiną i rozmarynem to doskonały dodatek do świeżego pieczywa. Zwłaszcza w okresie św...
Makaron z cukinii zapiekany z pulpecikami w sosie śmietanowo-koperkowym
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szukasz sposobu na zapiekankę inną niż zwykle? Dobrą alternatywą dla ziemniaków czy klasycznego m...
Pasztet domowy z leśnymi grzybami
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Pasztet z dodatkiem grzybów leśnych jest bardziej kremowy od tego zrobionego wyłącznie z mięsa i...

Ciekawostki i porady

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięsa mieszaneMięsa mieszane

Łączenie w jednym daniu różnych gatunków mięs pozwala wzbogacić jego smak. Chude mięso nie wysuszy się zbytnio, jeśli połączysz je z tłustszym. Bardzo popularne jest np. łączenie mięsa wieprzowego oraz wołowego. Używa się go do przyrządzenia kotletów mielonych lub sosu bolognese. Jakich innych gatunków można używać do przygotowania mięsnych potraw? W kuchni kaukaskiej spotkać się można z łączeniem wieprzowiny z jagnięciną lub baraniną. Delikatna pierś z indyka dobrze smakuje razem z karkówką. Delikatne filety z kurczaka podaje się z kolei w szaszłykach i zapiekankach z wyrazistym wędzonym boczkiem. Wielu gatunków mięs dobrze jest połączyć podczas przyrządzania pasztetów. Zmiel razem wątróbkę, wieprzowinę, wołowinę oraz boczek, by upiec jedną z klasycznych wersji tej potrawy. Jeśli zdecydujesz się na użycie mięsa z królika, również dodaj do niego wątróbkę oraz boczek. Do nadziewania różnego rodzaju pierogów także bardzo dobrze nadają się mięsa mieszane. Przygotuj np. gruzińskie khingali. Są to charakterystyczne pierożki w kształcie sakiewek, które nadziewa się mięsem oraz bulionem. Farsz zrób z wołowiny, wieprzowiny i łopatki jagnięcej. Podobnie nadziej tatarskie czebureki z chrupiącego ciasta. Podaj je z sosem czosnkowym lub surówką z białej kapusty. Ciekawym sposobem na wykorzystanie różnych mięs jest także nadziewanie jednego gatunku innym. Ten wariant sprawdzi się nie tylko w roladach i pieczeniach – wypróbuj np. indyczych sakiewek z mieloną wątróbką. Rozbij kawałki z filetów i zamknij w nich farsz, a następnie podsmaż i duś je w sosie. Będą pasowały zarówno jako danie główne, podane z ziemniakami lub kuskusem, jak i przystawka. Wtedy serwuj je na liściu jarmużu lub włoskiej kapusty. Wykorzystaj mieszane mięsa również do usmażenia klopsików, faszerowania warzyw oraz gołąbków. Zamiast klasycznych mielonych zrób chevapchichi, czyli bałkańskie kotleciki z grilla, podawane na wykałaczkach. Podobne do nich są też bliskowschodnie kofty. Podaj je z dodatkiem pity i ostrym sosem paprykowym. Wśród naszych przepisów znajdziesz wiele sposobów na mięsne dania. Sprawdź je i podziel się z nami swoją opinią.