Przepisy na Mięsa mieszane | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Mięsa mieszane

203 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (203)

Gyros w picie
ratingratingratingratingrating

367

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Zapnijcie pasy, ponieważ będzie nie tylko smacznie, ale też międzynarodowo! Sam gyros w picie uwa...
Chinkali - Gruzińskie pierożki
ratingratingratingratingrating

376

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
Do tego, że polska kuchnia pierogami stoi chyba nikogo nie trzeba przekonywać. Pojawiają się na ś...
Pulpety w sosie koperkowym
ratingratingratingratingrating

167

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Mięsne pulpety polane pysznym, gęstym sosem koperkowym to klasyk wśród dań obiadowych. Do ich prz...
Zupa paprykowa z pulpetami
ratingratingratingratingrating

141

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Bez zupy nie ma obiadu – twierdzą niektórzy. A jeśli to zupa z pulpetami? Można powiedzieć, że na...
Gyros z kurczakiem
ratingratingratingratingrating

126

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Potrawa charakterystyczna dla kuchni śródziemnomorskiej. Gyros często uważany jest za grecki odpo...
Gołąbki po meksykańsku
ratingratingratingratingrating

129

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
Gołąbki po meksykańsku to smaczna i oryginalna wersja klasycznych gołąbków z kapustą. Sekretem ic...
Ekspresowe faszerowane papryki z wędzonym serem
ratingratingratingratingrating

93

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
Poszukujesz efektownego i łatwego przepisu na obiad? Dobrze sprawdzą się ekspresowe faszerowane p...
Cukinia faszerowana mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

99

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Jeśli masz ochotę na warzywną przekąskę, koniecznie wypróbuj przepis na faszerowaną cukinię z mię...
Czebureki nadziewane mięsem mielonym
ratingratingratingratingrating

111

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Czebureki to chrupiące pierożki wywodzące się z kuchni Tatarów krymskich. Popularne są szczególni...
Gyros z kurczaka z sosem jogurtowym
ratingratingratingratingrating

43

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Najlepsze danie na mieście teraz przygotujesz w domu. Zaskocz najbliższych fantastycznym kurczaki...
Pieczona karkówka z mięsem mielonym po włosku - VIDEO
ratingratingratingratingrating

69

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Soczysta karkówka będzie wyjątkowo smaczna, jeśli nafaszerujesz ją mięsem mielonym z dodatkiem su...
Cukinia pieczona
ratingratingratingratingrating

63

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Faszerowana cukinia to prawdziwie wykwintna potrawa, która pięknie prezentuje się na stole. Od dz...
Pasztet domowy
ratingratingratingratingrating

107

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Jaki jest pasztet idealny? Zawiera różnorodne mięso, wieprzowe i wołowe, trochę boczku lub słonin...
Pulpeciki w sosie curry
ratingratingratingratingrating

62

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Mięsne kuleczki bez smażenia, w niezwykle aromatycznym, pachnącym korzennymi przyprawami sosie. J...
Zapiekanka Gyros
ratingratingratingratingrating

79

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Kuchnia grecka od zawsze inspiruje kucharzy, zarówno profesjonalistów, jak i amatorów. Jest zawsz...
Bigos - VIDEO
ratingratingratingratingrating

67

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Jeśli zastanawiasz się, co przygotować na smaczny obiad, przepis na bigos będzie dla Ciebie dobry...
Sałatka gyros warstwowa - VIDEO
ratingratingratingratingrating

75

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wybierz się w kulinarną podróż do Grecji i wypróbuj przepis na efektowną, warstwową sałatkę gyros...
Klopsy w sosie koperkowym
ratingratingratingratingrating

86

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Klopsy to jedno z najpopularniejszych dań podawanych w Polsce na obiad. Pasują do nich gęste sosy...
Pierogi z mięsem i kapustą
ratingratingratingratingrating

72

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
Cienkie, delikatne ciasto i smakowite nadzienie to podstawy polskiej kulinarnej dumy narodowej. P...
Klopsy po bałkańsku
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Bałkany to region bardzo chętnie odwiedzany przez turystów. Mają piekne góry, ciepłe morze i wspa...
Pasztet z królika z ziołami i słoniną
ratingratingratingratingrating

39

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pasztet z królika z ziołami i słoniną jest bardzo delikatny oraz kremowy. Sprawdzi się zarówno ja...
Zupa pieczarkowa z mięsnymi kulkami
ratingratingratingratingrating

48

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Wypróbuj nasz sposób na zupę pieczarkową z mięsnymi kulkami, którą możesz podać jako danie obiado...
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym
ratingratingratingratingrating

76

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym to świetna odmiana, jeśli wciąż robisz najpopularniejsze pul...
Pasztet mieszany
ratingratingratingratingrating

60

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Do przyrządzania pasztetu przeważnie wykorzystuje się mięso mieszane, np. cielęce z boczkiem, dro...
Pasztet domowy z indyka
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Czasami warto poświęcić trochę czasu, by upiec domowy pasztet – jest dużo smaczniejszy od tego ku...
Zupa pomidorowa z pulpetami
ratingratingratingratingrating

54

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Czasami ciężko dogodzić naszym milusińskim, wiem to z własnego doświadczenia. Ale z tą pomidorową...
Pieczeń rzymska z jajkiem
ratingratingratingratingrating

59

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pieczeń rzymska, zwana także potocznie klopsem, pochodzi nie z Rzymu, a z… Niemiec. Nazwy potrwa...
Rosół z pulpecikami drobiowymi
ratingratingratingratingrating

30

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Szacowana cena przygotowania dania: do 15 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych...
Pulpety gotowane
ratingratingratingratingrating

49

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Pomidorowy sos napoli to jedno z najprostszych i najbardziej klasycznych włoskich dodatków do dań...
Szwedzkie klopsiki z sosem borówkowym
ratingratingratingratingrating

49

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Komponujesz menu na przyjęcie? Skorzystaj z naszego przepisu na szwedzkie klopsiki z sosem borówk...
Sarmale
ratingratingratingratingrating

41

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Sarmale, znane także pod nazwą gołąbki, to dobra propozycja dla tych, którzy lubią dania złożone...
Pasztet z żurawiną i rozmarynem
ratingratingratingratingrating

64

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Pasztet z żurawiną i rozmarynem to doskonały dodatek do świeżego pieczywa. Zwłaszcza w okresie św...

Ciekawostki i porady

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mięsa mieszaneMięsa mieszane

Łączenie w jednym daniu różnych gatunków mięs pozwala wzbogacić jego smak. Chude mięso nie wysuszy się zbytnio, jeśli połączysz je z tłustszym. Bardzo popularne jest np. łączenie mięsa wieprzowego oraz wołowego. Używa się go do przyrządzenia kotletów mielonych lub sosu bolognese. Jakich innych gatunków można używać do przygotowania mięsnych potraw? W kuchni kaukaskiej spotkać się można z łączeniem wieprzowiny z jagnięciną lub baraniną. Delikatna pierś z indyka dobrze smakuje razem z karkówką. Delikatne filety z kurczaka podaje się z kolei w szaszłykach i zapiekankach z wyrazistym wędzonym boczkiem. Wielu gatunków mięs dobrze jest połączyć podczas przyrządzania pasztetów. Zmiel razem wątróbkę, wieprzowinę, wołowinę oraz boczek, by upiec jedną z klasycznych wersji tej potrawy. Jeśli zdecydujesz się na użycie mięsa z królika, również dodaj do niego wątróbkę oraz boczek. Do nadziewania różnego rodzaju pierogów także bardzo dobrze nadają się mięsa mieszane. Przygotuj np. gruzińskie khingali. Są to charakterystyczne pierożki w kształcie sakiewek, które nadziewa się mięsem oraz bulionem. Farsz zrób z wołowiny, wieprzowiny i łopatki jagnięcej. Podobnie nadziej tatarskie czebureki z chrupiącego ciasta. Podaj je z sosem czosnkowym lub surówką z białej kapusty. Ciekawym sposobem na wykorzystanie różnych mięs jest także nadziewanie jednego gatunku innym. Ten wariant sprawdzi się nie tylko w roladach i pieczeniach – wypróbuj np. indyczych sakiewek z mieloną wątróbką. Rozbij kawałki z filetów i zamknij w nich farsz, a następnie podsmaż i duś je w sosie. Będą pasowały zarówno jako danie główne, podane z ziemniakami lub kuskusem, jak i przystawka. Wtedy serwuj je na liściu jarmużu lub włoskiej kapusty. Wykorzystaj mieszane mięsa również do usmażenia klopsików, faszerowania warzyw oraz gołąbków. Zamiast klasycznych mielonych zrób chevapchichi, czyli bałkańskie kotleciki z grilla, podawane na wykałaczkach. Podobne do nich są też bliskowschodnie kofty. Podaj je z dodatkiem pity i ostrym sosem paprykowym. Wśród naszych przepisów znajdziesz wiele sposobów na mięsne dania. Sprawdź je i podziel się z nami swoją opinią.