Ciekawostki i porady

W czym tkwi sekret gładkiej, wyrazistej w smaku zupy dyniowej? Istnieje na to wiele sposobów. Najpopularniejsze opisaliśmy w artykule poniżej.

Czytaj więcej

Jabłka da się przetworzyć na wiele sposobów. Konfitury, musy i soki owocowe – to wszystko przygotujesz z jesiennych zbiorów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dania i przekąskiDania i przekąski

Koniec z nudą i monotonią w kuchni! Już dziś zaproś do swojego stołu rozmaite oraz niepowtarzalne przepisy na dania i przekąski. Tutaj liczy się różnorodność! Nie daj się zaszufladkować. Zacznij bawić się gotowaniem, poznawaj i twórz nowe smaki. Jednym słowem – eksperymentuj! Nasze propozycje na dania i przekąski będą dla Ciebie niewyczerpanym źródłem inspiracji. Prezentujemy całą gamę przepisów zarówno na dania główne, jak i szybkie jednogarnkowce czy smakowite przekąski takie jak np. kanapki. Wszyscy znajdą tu coś dla siebie. Wystarczy jedynie uruchomić wyobraźnię. Zapraszamy do gotowania!

Dla kogo?

Dla każdego coś pysznego! Wprost przepadasz za zupami, naleśnikami bądź jesteś na diecie i szukasz potraw z odpowiednią ilością kalorii? Świetnie trafiłeś! Nie zapominamy także o fanach dobrze przyprawionych potraw oraz street foodów w towarzystwie znakomitych sosów. Mamy też małe co nieco dla miłośników roślinnych specjałów. Śmiało wypróbuj nasze przepisy na sałatki i surówki. I pamiętaj, że od teraz wszystko to możesz zrobić sam, w zaciszu własnej kuchni!

Na jaką okazję?

Pomożemy Ci w każdej sytuacji! Rodzinny obiad, impreza ze znajomymi czy romantyczna kolacja? Nie bój się wyzwań! Na specjalne uroczystości przyrządzaj wykwintne, ale jednocześnie proste w przygotowaniu potrawy – goście będą wniebowzięci! Z kolei na spotkanie z ukochanym niezwodne okażą się przepisy rodem z kuchni słonecznej Italii. Pizza, makarony czy dania mączne? Oj, będzie się działo! A może chcesz zosta królem parkietu i kulinarnym specem od przystawek. Twoje domówki nie będą miały sobie równych! Do dzieła! Czy wiesz, że? Marzysz, by przyrządzając dania główne czy przekąski, nic wokół nie pryskało? Wystarczy, że do oleju dodasz niewielką ilość soli. Ten zabieg sprawi, że pryskający tłuszcz nie będzie już Twoim problemem.

Dla urozmaicenia:

Gotując, pamiętaj, że jemy także… oczami. Dlatego zadbaj nie tylko o pyszny smak czy zachęcający aromat swoich dań, ale także o oprawę i sam sposób serwowania potraw.