Domowe hot dogi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

21

450 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

159 osób wydrukowało

Pobierz pdf

649 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ustaw naczynie do gotowania na parze. Połóż bułeczki do hot dogów na sitku i zagrzej na parze aby były miękkie i ciepłe.

Domowe hot dogi - Krok 1

Krok 2

Parówki wrzuć na kilka minut do wrzątku. Ogórka pokrój w plasterki.

Domowe hot dogi - Krok 2

Krok 3

W bułeczce umieść plasterki ogórka oraz parówkę.

Domowe hot dogi - Krok 3

Krok 4

Całość polej majonezem i podawaj od razu po przygotowaniu.

Domowe hot dogi - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Dodatkowo możesz posypać hot dogi gotową prażoną cebulką.

12

Opinie o przepisie

  • Joanna Elnakhal

    Joanna Elnakhal, 23.08.2016

    Jedlismy i dalej jemy .Szybka kanapka na kolacje .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Miłkowska

    Barbara Miłkowska, 23.08.2016

    Takie "pilsury" jadłam na Islandii.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Jakubiak

    Artur Jakubiak, 23.08.2016

    A cebula na hot-dogu sama się pojawi?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Maria Leszewicz

    Wieslawa Maria Leszewicz, 23.08.2016

    i jesc ich nie bede zwlaszcza tej wacianej bulki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Ciupek

    Agata Ciupek, 23.08.2016

    Jadłam...hihi.sama je robie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Strzelecki

    Michał Strzelecki, 23.08.2016

    w ikei takie za darmo dają

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Kenzi

    Rafał Kenzi, 23.08.2016

    Szok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Kotowicz-Sapeta

    Edyta Kotowicz-Sapeta, 05.08.2016

    Ja przekrajam wzdłuż parówki daje pieczarki i ser żółty lub paprykę cebulę i ser żółty i do piekarnika na 10min.mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska, 05.08.2016

    nie lubie parowki moze zastepca cienki kabanasowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Tasarek

    Katarzyna Tasarek, 05.08.2016

    Ja robię tzw. zawijaski. Nacinam wzdłuż parówkę i wkładam w te nacięcia żółty ser pokrojony w takie słupki, owijam plastrami wędzonej szynki lub boczku i zapiekam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Rupińska

    Ania Rupińska, 04.08.2016

    Wersja wypas: dodaj podsmazony boczus, ten w cienkich plastrastrach i ser, moze byc zolty, plesniowy albo camembert i ja dodaje papryczki jalapeno.... To sa moje ulubione hot dogi domowe :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tina CM

    Tina CM, 04.08.2016

    Ewelina Waberzek takie hot piesy nastepnym razem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Domowe hot dogiDomowe hot dogi

Hot dogi to przekąska szczególnie popularna w amerykańskim street foodzie, czyli jedzeniu sprzedawanym w budkach lub na stoiskach usytuowanych bezpośrednio na ulicy. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak samodzielnie przyrządzić hot dogi, które będą wybornie smakowały i apetycznie wyglądały. Przede wszystkim będziesz potrzebować podłużnych, wydrążonych w środku bułek do hot dogów w kształcie walców. Umieść je w sitku naczynia do gotowania na parze i podgrzej, aby stały się miękkie i ciepłe. Parówki wrzuć na kilka minut do gotującej się wody. W bułce umieść pokrojony w cienkie plasterki ogórek konserwowy oraz odcedzoną kiełbaskę. Całość polej majonezem, który możesz także wzbogacić odrobiną musztardy dijon, aby nadać mu pikantnego posmaku. Znakomitym dodatkiem do tej przekąski jest także chrupiąca prażona cebulka. Hot dogi podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu, aby nie zdążyły wystygnąć. Koniecznie przygotuj domowe przekąski według naszego przepisu – na kolację lub spotkanie z przyjaciółmi.