
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ustaw naczynie do gotowania na parze. Połóż bułeczki do hot dogów na sitku i zagrzej na parze aby były miękkie i ciepłe.
Krok 2
Parówki wrzuć na kilka minut do wrzątku. Ogórka pokrój w plasterki.
Krok 3
W bułeczce umieść plasterki ogórka oraz parówkę.
Krok 4
Całość polej majonezem i podawaj od razu po przygotowaniu.
Dobra rada:
Dodatkowo możesz posypać hot dogi gotową prażoną cebulką.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Domowe hot dogi
Hot dogi to przekąska szczególnie popularna w amerykańskim street foodzie, czyli jedzeniu sprzedawanym w budkach lub na stoiskach usytuowanych bezpośrednio na ulicy. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak samodzielnie przyrządzić hot dogi, które będą wybornie smakowały i apetycznie wyglądały. Przede wszystkim będziesz potrzebować podłużnych, wydrążonych w środku bułek do hot dogów w kształcie walców. Umieść je w sitku naczynia do gotowania na parze i podgrzej, aby stały się miękkie i ciepłe. Parówki wrzuć na kilka minut do gotującej się wody. W bułce umieść pokrojony w cienkie plasterki ogórek konserwowy oraz odcedzoną kiełbaskę. Całość polej majonezem, który możesz także wzbogacić odrobiną musztardy dijon, aby nadać mu pikantnego posmaku. Znakomitym dodatkiem do tej przekąski jest także chrupiąca prażona cebulka. Hot dogi podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu, aby nie zdążyły wystygnąć. Koniecznie przygotuj domowe przekąski według naszego przepisu – na kolację lub spotkanie z przyjaciółmi.