Domowe hot dogi – przepis z bułki: na wypasie | Przepisy.pl pixel

Domowe hot dogi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

33

612 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

221 osób wydrukowało

Pobierz pdf

971 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyrządzanie domowych hot dogów zacznij od przygotowania naczynia, w którym podgrzejesz na parze bułeczki. Jeśli nie masz parowaru, wystarczy garnek z wodą i postawione na nim sitko. Zagotuj wodę, a potem połóż bułki na sitku i podgrzewaj, aż będą miękkie i ciepłe.

Domowe hot dogi - Krok 1

Krok 2

Przejdź do przygotowania parówek. Wykorzystaj do tego wspomniany wcześniej garnek z wodą. Wrzuć do wrzątku 4 parówki i gotuj przez kilka minut. W tym czasie możesz pokroić ogórki konserwowe w plasterki.

Domowe hot dogi - Krok 2

Krok 3

Wyjmij parówki z wody i odsącz. Do każdej bułeczki włóż po kilka plasterków ogórka oraz parówkę.

Domowe hot dogi - Krok 3

Krok 4

Całość polej z wierzchu majonezem. Podawaj hot dogi domowe od razu po przygotowaniu – dzięki temu będziesz mógł cieszyć się ciepłym daniem.

Domowe hot dogi - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Domowy hot dog smakuje jeszcze lepiej z dodatkami. Możesz na przykład posypać go gotową lub własnoręcznie przygotowaną prażoną cebulką.

21

Opinie o przepisie

  • Martyna

    Martyna , 29.06.2021

    TAK. Wakacje, wakacje, wakacji czas Nasze hot dogi oczarują was Chrupiące, soczyste, z pyszną parówką I dookoła warzywną surówką Parówkę gotujemy, awokado kroimy I dookoła bułkę nim wyłożymy Rzodkiewkę w plasterki, również układamy A do środka parówkę wkładamy Z Keczupem, majonezem czymkolwiek chcemy Z tym daniem wakacje zawsze poczujemy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Szewczyk

    Joanna Szewczyk , 29.06.2021

    TAK. Przepis ten zainspirował mnie do zrobienia domowych hot dogów, ale do przygotowania ich użyłam bagietki, zamiast bułek do hot dogów. Bagietkę podgrzałam w piekarniku, a parówki we wrzątku. Do chrupiącej bagietki włożyłam parówkę i pokrojonego ogórka kiszonego. Polałam majonezem i ketchupem, oraz posypałam szczypiorkiem. Moje domowe hot dogi smakowały wyśmienicie, a jak wyglądały możecie zobaczyć - dołączam zdjęcie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Zdrowak

    Anna Zdrowak , 24.06.2021

    Tak. U mnie taki hot dog trochę w odmienionej letniej odsłonie czyli : bułki lekko podpiekam w piekarniku aby dodać im chrupkości, do bułki trochę ketchupu, oczywiście parówka i ogórek świeży i pomidor. Ot taka moja letnia wersja hot doga

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 23.06.2021

    TAK. Chipsami z boczku wierzch hod doga bym posypała… Pociągający smak całości bym uzyskala. Zamiast kiszonego ogórka – świeży, pocięty w plasterki ogórek – też będzie ok, a Ty niejeden raz wrócisz do metody tej!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 14.06.2021

    TAK. Takie hot - dogi pyszne w swej prostocie, nie trzeba dużo gotować w czoła pocie, u nas jest jeszcze cebulka karmelizowana, która jest smakiem dobrze wkomponowana! A gdy chcę czasami bułkę trochę chrupiącą, nadal smaczną, świeżutką i bardzo gorącą, to wrzucam ją do tostownicy lub na ruszt grilla - i taki chrupiący hot - dog nam dzień umila! Smacznego!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina

    Karolina , 11.06.2021

    Tak* Również polecam! Można dodać również świeżego pomidora a całość przed podaniem posypać prażoną cebulką.U nas jest ona obowiązkowo ☺️

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 11.06.2021

    TAK. Ja parówki i bułeczki w piekarniku będę podpiekała, tymi hot dogami akcentu wakacjom dodawała. Kupioną sałatkę ze słoika umieszczę w bułkach, na to parówki dam i pyszne hot dogi w mgnieniu oka gotowe mam. Całość ketchupem i majonezem poleję - moja buzia na myśl o tym daniu się śmieje. Hot dogi są łatwe w przygotowaniu, dużo pracy nie wymagają, a domowników zachwycają. SMACZNEGO!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabriela Greń

    Gabriela Greń , 08.06.2021

    TAK. Moje hot-dogi zamiast majonezu, zawierają ketchup i sos czosnkowy, I taki właśnie hot-dog w mojej wersji do podania jest gotowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna

    Anna , 10.12.2020

    TAK Genialne! Wprost niesamowite Dzieci zajadać będą z apetytem Szybkie i smaczne Po prostu jak znalazł! Zaczynam robić je od zaraz!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Elnakhal

    Joanna Elnakhal , 23.08.2016

    Jedlismy i dalej jemy .Szybka kanapka na kolacje .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Miłkowska

    Barbara Miłkowska , 23.08.2016

    Takie "pilsury" jadłam na Islandii.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Jakubiak

    Artur Jakubiak , 23.08.2016

    A cebula na hot-dogu sama się pojawi?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Maria Leszewicz

    Wieslawa Maria Leszewicz , 23.08.2016

    i jesc ich nie bede zwlaszcza tej wacianej bulki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Ciupek

    Agata Ciupek , 23.08.2016

    Jadłam...hihi.sama je robie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Strzelecki

    Michał Strzelecki , 23.08.2016

    w ikei takie za darmo dają

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Kenzi

    Rafał Kenzi , 23.08.2016

    Szok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Kotowicz-Sapeta

    Edyta Kotowicz-Sapeta , 05.08.2016

    Ja przekrajam wzdłuż parówki daje pieczarki i ser żółty lub paprykę cebulę i ser żółty i do piekarnika na 10min.mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 05.08.2016

    nie lubie parowki moze zastepca cienki kabanasowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Tasarek

    Katarzyna Tasarek , 05.08.2016

    Ja robię tzw. zawijaski. Nacinam wzdłuż parówkę i wkładam w te nacięcia żółty ser pokrojony w takie słupki, owijam plastrami wędzonej szynki lub boczku i zapiekam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Rupińska

    Ania Rupińska , 04.08.2016

    Wersja wypas: dodaj podsmazony boczus, ten w cienkich plastrastrach i ser, moze byc zolty, plesniowy albo camembert i ja dodaje papryczki jalapeno.... To sa moje ulubione hot dogi domowe :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tina CM

    Tina CM , 04.08.2016

    Ewelina Waberzek takie hot piesy nastepnym razem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Domowe hot dogiDomowe hot dogi

Dzięki temu przepisowi dowiecie się, jak samodzielnie przyrządzić hot dogi, które będą wybornie smakowały i apetycznie wyglądały. Przede wszystkim będziecie potrzebować podłużnych, wydrążonych w środku bułek do hot dogów w kształcie walców. Umieśćcie je w sitku naczynia do gotowania na parze i podgrzejcie, aby stały się miękkie i ciepłe. Parówki wrzućcie na kilka minut do gotującej się wody. W bułce umieśćcie pokrojony w cienkie plasterki ogórek konserwowy oraz odcedzoną kiełbaskę. Całość polejcie majonezem. 

Dla kogo?

Polecamy je każdemu, kto uwielbia amerykański street food, w szczególności hot dog. Przepis ten przypadnie do gustu każdej osobie ceniącej sobie proste dania, które szybko się przygotowuje, a które na długo zapadają w pamięć.

Na jaką okazję?

Koniecznie przygotujcie przepis na hot dogi na kolację lub spotkanie z przyjaciółmi. Pamiętajcie tylko, by podawać je bezpośrednio po przyrządzeniu – wtedy nie zdążą wystygnąć.

Czy wiesz, że?

Hot dogi to przekąska szczególnie popularna w amerykańskim street foodzie, czyli jedzeniu sprzedawanym w budkach lub na stoiskach usytuowanych bezpośrednio na ulicy. Istnieje także inny rodzaj hot dogów – francuskie, czyli te, w których bułki nie są przekrojone na pół, tylko mają na jednym z końców dziurkę. Zdecydujcie, który z tych sposobów przygotowania jest dla Was lepszy!

Dla urozmaicenia:

Majonezowy sos do hot dogów domowych możecie także wzbogacić odrobiną musztardy dijon, aby nadać mu pikantnego posmaku. Znakomitym dodatkiem do domowego hot doga jest także chrupiąca prażona cebulka. Możecie przyrządzić ją sami lub kupić gotową w sklepie.