Domowe hot dogi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Domowe hot dogi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

510 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

765 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ustaw naczynie do gotowania na parze. Połóż bułeczki do hot dogów na sitku i zagrzej na parze aby były miękkie i ciepłe.

Domowe hot dogi - Krok 1

Krok 2

Parówki wrzuć na kilka minut do wrzątku. Ogórka pokrój w plasterki.

Domowe hot dogi - Krok 2

Krok 3

W bułeczce umieść plasterki ogórka oraz parówkę.

Domowe hot dogi - Krok 3

Krok 4

Całość polej majonezem i podawaj od razu po przygotowaniu.

Domowe hot dogi - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Dodatkowo możesz posypać hot dogi gotową prażoną cebulką.

21

Opinie o przepisie

  • Martyna

    Martyna , 29.06.2021

    TAK. Wakacje, wakacje, wakacji czas Nasze hot dogi oczarują was Chrupiące, soczyste, z pyszną parówką I dookoła warzywną surówką Parówkę gotujemy, awokado kroimy I dookoła bułkę nim wyłożymy Rzodkiewkę w plasterki, również układamy A do środka parówkę wkładamy Z Keczupem, majonezem czymkolwiek chcemy Z tym daniem wakacje zawsze poczujemy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Szewczyk

    Joanna Szewczyk , 29.06.2021

    TAK. Przepis ten zainspirował mnie do zrobienia domowych hot dogów, ale do przygotowania ich użyłam bagietki, zamiast bułek do hot dogów. Bagietkę podgrzałam w piekarniku, a parówki we wrzątku. Do chrupiącej bagietki włożyłam parówkę i pokrojonego ogórka kiszonego. Polałam majonezem i ketchupem, oraz posypałam szczypiorkiem. Moje domowe hot dogi smakowały wyśmienicie, a jak wyglądały możecie zobaczyć - dołączam zdjęcie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Zdrowak

    Anna Zdrowak , 24.06.2021

    Tak. U mnie taki hot dog trochę w odmienionej letniej odsłonie czyli : bułki lekko podpiekam w piekarniku aby dodać im chrupkości, do bułki trochę ketchupu, oczywiście parówka i ogórek świeży i pomidor. Ot taka moja letnia wersja hot doga

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 23.06.2021

    TAK. Chipsami z boczku wierzch hod doga bym posypała… Pociągający smak całości bym uzyskala. Zamiast kiszonego ogórka – świeży, pocięty w plasterki ogórek – też będzie ok, a Ty niejeden raz wrócisz do metody tej!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 14.06.2021

    TAK. Takie hot - dogi pyszne w swej prostocie, nie trzeba dużo gotować w czoła pocie, u nas jest jeszcze cebulka karmelizowana, która jest smakiem dobrze wkomponowana! A gdy chcę czasami bułkę trochę chrupiącą, nadal smaczną, świeżutką i bardzo gorącą, to wrzucam ją do tostownicy lub na ruszt grilla - i taki chrupiący hot - dog nam dzień umila! Smacznego!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karolina

    Karolina , 11.06.2021

    Tak* Również polecam! Można dodać również świeżego pomidora a całość przed podaniem posypać prażoną cebulką.U nas jest ona obowiązkowo ☺️

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 11.06.2021

    TAK. Ja parówki i bułeczki w piekarniku będę podpiekała, tymi hot dogami akcentu wakacjom dodawała. Kupioną sałatkę ze słoika umieszczę w bułkach, na to parówki dam i pyszne hot dogi w mgnieniu oka gotowe mam. Całość ketchupem i majonezem poleję - moja buzia na myśl o tym daniu się śmieje. Hot dogi są łatwe w przygotowaniu, dużo pracy nie wymagają, a domowników zachwycają. SMACZNEGO!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabriela Greń

    Gabriela Greń , 08.06.2021

    TAK. Moje hot-dogi zamiast majonezu, zawierają ketchup i sos czosnkowy, I taki właśnie hot-dog w mojej wersji do podania jest gotowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna

    Anna , 10.12.2020

    TAK Genialne! Wprost niesamowite Dzieci zajadać będą z apetytem Szybkie i smaczne Po prostu jak znalazł! Zaczynam robić je od zaraz!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Elnakhal

    Joanna Elnakhal , 23.08.2016

    Jedlismy i dalej jemy .Szybka kanapka na kolacje .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Miłkowska

    Barbara Miłkowska , 23.08.2016

    Takie "pilsury" jadłam na Islandii.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Jakubiak

    Artur Jakubiak , 23.08.2016

    A cebula na hot-dogu sama się pojawi?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Maria Leszewicz

    Wieslawa Maria Leszewicz , 23.08.2016

    i jesc ich nie bede zwlaszcza tej wacianej bulki

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Ciupek

    Agata Ciupek , 23.08.2016

    Jadłam...hihi.sama je robie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Strzelecki

    Michał Strzelecki , 23.08.2016

    w ikei takie za darmo dają

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Kenzi

    Rafał Kenzi , 23.08.2016

    Szok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Kotowicz-Sapeta

    Edyta Kotowicz-Sapeta , 05.08.2016

    Ja przekrajam wzdłuż parówki daje pieczarki i ser żółty lub paprykę cebulę i ser żółty i do piekarnika na 10min.mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 05.08.2016

    nie lubie parowki moze zastepca cienki kabanasowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Tasarek

    Katarzyna Tasarek , 05.08.2016

    Ja robię tzw. zawijaski. Nacinam wzdłuż parówkę i wkładam w te nacięcia żółty ser pokrojony w takie słupki, owijam plastrami wędzonej szynki lub boczku i zapiekam :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Rupińska

    Ania Rupińska , 04.08.2016

    Wersja wypas: dodaj podsmazony boczus, ten w cienkich plastrastrach i ser, moze byc zolty, plesniowy albo camembert i ja dodaje papryczki jalapeno.... To sa moje ulubione hot dogi domowe :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tina CM

    Tina CM , 04.08.2016

    Ewelina Waberzek takie hot piesy nastepnym razem

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Domowe hot dogi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Domowe hot dogiDomowe hot dogi

Hot dogi to przekąska szczególnie popularna w amerykańskim street foodzie, czyli jedzeniu sprzedawanym w budkach lub na stoiskach usytuowanych bezpośrednio na ulicy. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak samodzielnie przyrządzić hot dogi, które będą wybornie smakowały i apetycznie wyglądały. Przede wszystkim będziesz potrzebować podłużnych, wydrążonych w środku bułek do hot dogów w kształcie walców. Umieść je w sitku naczynia do gotowania na parze i podgrzej, aby stały się miękkie i ciepłe. Parówki wrzuć na kilka minut do gotującej się wody. W bułce umieść pokrojony w cienkie plasterki ogórek konserwowy oraz odcedzoną kiełbaskę. Całość polej majonezem, który możesz także wzbogacić odrobiną musztardy dijon, aby nadać mu pikantnego posmaku. Znakomitym dodatkiem do tej przekąski jest także chrupiąca prażona cebulka. Hot dogi podawaj bezpośrednio po przyrządzeniu, aby nie zdążyły wystygnąć. Koniecznie przygotuj domowe przekąski według naszego przepisu – na kolację lub spotkanie z przyjaciółmi.