
Składniki
2 łyżki
null
2 sztuki
null
2 sztuki
4 plastry
1 pęczek
400 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i każdy kawałek nakrój wzdłuż. W nacięcia włóż boczek.
Krok 2
Szałwie opłucz i włóż także w nacięcia. Filety posyp pieprzem i solą.
Krok 3
Pomidory umyj i pokrój w plasterki. Obierz czosnek i natrzyj nim formę, wysmaruj olejem i poukładaj plasterki pomidora.
Krok 4
Na pomidorach ułóż filet i posyp serem. Wstaw do kuchenki mikrofalowej na 6 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej