
Składniki
2 łyżki
null
2 sztuki
null
2 sztuki
4 plastry
1 pęczek
400 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i każdy kawałek nakrój wzdłuż. W nacięcia włóż boczek.
Krok 2
Szałwie opłucz i włóż także w nacięcia. Filety posyp pieprzem i solą.
Krok 3
Pomidory umyj i pokrój w plasterki. Obierz czosnek i natrzyj nim formę, wysmaruj olejem i poukładaj plasterki pomidora.
Krok 4
Na pomidorach ułóż filet i posyp serem. Wstaw do kuchenki mikrofalowej na 6 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej