Nadziewane piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane piersi kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

2 sztuki

null

2 sztuki

4 plastry

1 pęczek

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i każdy kawałek nakrój wzdłuż. W nacięcia włóż boczek.

Krok 2

Szałwie opłucz i włóż także w nacięcia. Filety posyp pieprzem i solą.

Krok 3

Pomidory umyj i pokrój w plasterki. Obierz czosnek i natrzyj nim formę, wysmaruj olejem i poukładaj plasterki pomidora.

Krok 4

Na pomidorach ułóż filet i posyp serem. Wstaw do kuchenki mikrofalowej na 6 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej