Nadziewane piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane piersi kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

2 sztuki

null

2 sztuki

4 plastry

1 pęczek

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i każdy kawałek nakrój wzdłuż. W nacięcia włóż boczek.

Krok 2

Szałwie opłucz i włóż także w nacięcia. Filety posyp pieprzem i solą.

Krok 3

Pomidory umyj i pokrój w plasterki. Obierz czosnek i natrzyj nim formę, wysmaruj olejem i poukładaj plasterki pomidora.

Krok 4

Na pomidorach ułóż filet i posyp serem. Wstaw do kuchenki mikrofalowej na 6 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej