Nadziewane piersi kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane piersi kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

null

2 sztuki

null

2 sztuki

4 plastry

1 pęczek

400 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i każdy kawałek nakrój wzdłuż. W nacięcia włóż boczek.

Krok 2

Szałwie opłucz i włóż także w nacięcia. Filety posyp pieprzem i solą.

Krok 3

Pomidory umyj i pokrój w plasterki. Obierz czosnek i natrzyj nim formę, wysmaruj olejem i poukładaj plasterki pomidora.

Krok 4

Na pomidorach ułóż filet i posyp serem. Wstaw do kuchenki mikrofalowej na 6 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane piersi kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej