Duszona cieciorka z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona cieciorka z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

129 osób wydrukowało

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

1 opakowanie

350 mililitrów

4 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi, pomidory oraz cebulę pokrój w grubą kostkę, czosnek i kolendrę posiekaj, a kiełbasę pokrój w krążki. Cieciorkę odcedź.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż kiełbasę, czosnek i cebulę. Następnie dodaj kawałki kurczaka i smaż razem.

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z 350 ml wody. Wlej do garnka i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj cieciorkę i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj pokrojone pomidory oraz kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • Agata Bosiak

    Agata Bosiak , 27.01.2024

    Bardzo dobre. Następnym razem dodam tylko mniej wody by było gęstsze.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Brygida Brygida

    Brygida Brygida , 07.08.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej