Duszona cieciorka z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona cieciorka z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

128 osób wydrukowało

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

1 opakowanie

350 mililitrów

4 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi, pomidory oraz cebulę pokrój w grubą kostkę, czosnek i kolendrę posiekaj, a kiełbasę pokrój w krążki. Cieciorkę odcedź.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż kiełbasę, czosnek i cebulę. Następnie dodaj kawałki kurczaka i smaż razem.

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z 350 ml wody. Wlej do garnka i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj cieciorkę i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj pokrojone pomidory oraz kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • Agata Bosiak

    Agata Bosiak , 27.01.2024

    Bardzo dobre. Następnym razem dodam tylko mniej wody by było gęstsze.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Brygida Brygida

    Brygida Brygida , 07.08.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej