Duszona cieciorka z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona cieciorka z chorizo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
114 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

100 gramów

1 opakowanie

350 mililitrów

4 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi, pomidory oraz cebulę pokrój w grubą kostkę, czosnek i kolendrę posiekaj, a kiełbasę pokrój w krążki. Cieciorkę odcedź.

Krok 2

W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż kiełbasę, czosnek i cebulę. Następnie dodaj kawałki kurczaka i smaż razem.

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z 350 ml wody. Wlej do garnka i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj cieciorkę i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 4

Pod koniec gotowania dodaj pokrojone pomidory oraz kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.

2

Opinie o przepisie

  • Agata Bosiak

    Agata Bosiak , 27.01.2024

    Bardzo dobre. Następnym razem dodam tylko mniej wody by było gęstsze.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Brygida Brygida

    Brygida Brygida , 07.08.2015

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona cieciorka z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Klopsiki zapiekane na ostro
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej