
Składniki
300 gramów
100 gramów
1 opakowanie
350 mililitrów
4 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi, pomidory oraz cebulę pokrój w grubą kostkę, czosnek i kolendrę posiekaj, a kiełbasę pokrój w krążki. Cieciorkę odcedź.
Krok 2
W garnku na rozgrzanej oliwie przesmaż kiełbasę, czosnek i cebulę. Następnie dodaj kawałki kurczaka i smaż razem.
Krok 3
Fix Knorr rozmieszaj z 350 ml wody. Wlej do garnka i zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj cieciorkę i gotuj jeszcze 10 minut.
Krok 4
Pod koniec gotowania dodaj pokrojone pomidory oraz kolendrę. Gotowe danie podawaj z ryżem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































