Kurczak po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

178

3795 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2285 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4672 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

100 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż w garnku w małej ilości tłuszczu.

Kurczak po meksykańsku  - Krok 1

Krok 2

Dodaj czerwoną fasolę, kukurydzę i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.

Kurczak po meksykańsku  - Krok 2

Krok 3

Fix rozmieszaj w 300 mililitrach zimnej wody i dodaj do potrawy. Chwilę gotuj.

Kurczak po meksykańsku  - Krok 3

Krok 4

Gotowe danie podawaj z ugotowanym ryżem.

Kurczak po meksykańsku  - Krok 4
14

Opinie o przepisie

  • Jakub Kuś

    Jakub Kuś , 02.10.2020

    bardzo dobre, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Drogowska

    Monika Drogowska , 31.08.2020

    Bardzo szybkie i smaczne danie. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malwina Bihun

    Malwina Bihun , 15.04.2019

    jedno z moich ulubionych dań. zarazem szybkie, bardzo smaczne i sycące :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alexandra Wegner

    Alexandra Wegner , 15.02.2019

    Pyszne, polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Więcek

    Tomasz Więcek , 03.12.2018

    Wow.. SUPER danie Smakowało nawet mojemu synkowi który zawsze narzeka POLECAM. DZIĘKUJĘ PANIE PIOTRZE I POZDRAWIAM

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Filip Przybylski

    Filip Przybylski , 01.10.2018

    Bardzo łatwe i pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Gabrysz

    Daria Gabrysz , 05.07.2018

    Danie bardzo dobre, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Ja pod koniec dodałam odrobine pieprzu cayenne i wyszło idealne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja  Szajewska

    Patrycja Szajewska , 02.02.2018

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Pędrak

    Justyna Pędrak , 30.01.2018

    polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemek Trawiński

    Przemek Trawiński , 28.01.2018

    Mega !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Stopka

    Mateusz Stopka , 15.01.2018

    pyszna potrawa polecam ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Kulka

    Justyna Kulka , 04.04.2016

    zrobiłam ale z mięsem mielonym. bardzo dobre. ogolnie nie jestem przekonana do kuchni meksykańskiej ale to danie przypadło mi do gustu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Gębalski

    Tadeusz Gębalski , 25.02.2016

    mnia mnia :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Zeg

    Justyna Zeg , 23.02.2016

    spoko na pewno to zrobie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po meksykańsku Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku to charakterne, jednogarnkowe danie, szybkie i proste w przyrządzeniu. Warto od czasu do czasu odpocząć od tradycyjnej, polskiej kuchni i udać się w kulinarną podróż do Meksyku. Kuchnia tego kraju jest jedną z najpopularniejszych na świecie – słynie z barwnych potraw o wyrazistym, pikantnym smaku i intensywnym aromacie. Taki powinien być również dobrze przyrządzony kurczak po meksykańsku. Dodaj do niego czerwoną fasolę, paprykę, kukurydzę i dopraw chili. Oczywiście przepis możesz modyfikować – nic nie stoi na przeszkodzie, aby zamiast kurczaka użyć delikatnego mięsa z indyka, a do sosu dorzucić pomidory z puszki oraz żółtą i czerwoną paprykę. Gotowe danie podawaj wraz z ugotowanym na sypko ryżem, najlepiej basmati. Przed podaniem możesz posypać je odrobiną żółtego startego sera.