
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
100 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż w garnku w małej ilości tłuszczu.

Krok 2
Dodaj czerwoną fasolę, kukurydzę i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.

Krok 3
Fix rozmieszaj w 300 mililitrach zimnej wody i dodaj do potrawy. Chwilę gotuj.

Krok 4
Gotowe danie podawaj z ugotowanym ryżem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak po meksykańsku
Kurczak po meksykańsku to jednogarnkowe danie, szybkie i proste w przyrządzeniu. Warto od czasu do czasu odpocząć od tradycyjnej, polskiej kuchni i udać się w kulinarną podróż do Meksyku. Nie musisz rezerwować urlopu w pracy ani pakować walizek. Zamiast paszportu miej pod ręką spis produktów potrzebnych do zrobienia ryżu po meksykańsku z kurczakiem.
Dla kogo?
Za sprawą przepisu na kurczaka po meksykańsku na jednym talerzu połączysz swoje ulubione mięso drobiowe z kolorowymi warzywami i aromatycznymi przyprawami. Łagodne piersi z kurczaka od razu staną się bardziej wyraziste!
Na jaką okazję?
Chcesz zaproponować bliskim obiad inny niż do tej pory? Zaserwuj kurczaka po meksykańsku. Przepis zawiera dokładne instrukcje, jak przyrządzić go krok po kroku. Nie musisz obawiać się niepowodzenia, więc danie podawaj, kiedy chcesz zabłysnąć.
Czy wiesz, że?
Kuchnia Meksyku jest jedną z najpopularniejszych na świecie – słynie z barwnych potraw o wyrazistym, pikantnym smaku i intensywnym aromacie. Taki powinien być również dobrze przyrządzony kurczak po meksykańsku z ryżem. Dodaj do niego czerwoną fasolę, paprykę, kukurydzę i dopraw chili.
Dla urozmaicenia:
Oczywiście przepis na kurczaka po meksykańsku z ryżem możesz modyfikować – nic nie stoi na przeszkodzie, aby zamiast kurczaka użyć delikatnego mięsa z indyka, a do sosu dorzucić pomidory z puszki oraz żółtą i czerwoną paprykę. Zadbaj o to, by ryż był ugotowany na sypko. Kurczaka po meksykańsku z ryżem podawaj np. z basmati. Przed degustacją danie możesz posypać odrobiną żółtego startego sera.