Kurczak po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak po meksykańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

162

3679 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2176 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4278 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

1 opakowanie

100 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż w garnku w małej ilości tłuszczu.

Kurczak po meksykańsku  - Krok 1

Krok 2

Dodaj czerwoną fasolę, kukurydzę i pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę.

Kurczak po meksykańsku  - Krok 2

Krok 3

Fix rozmieszaj w 300 mililitrach zimnej wody i dodaj do potrawy. Chwilę gotuj.

Kurczak po meksykańsku  - Krok 3

Krok 4

Gotowe danie podawaj z ugotowanym ryżem.

Kurczak po meksykańsku  - Krok 4
13

Opinie o przepisie

  • Monika Drogowska

    Monika Drogowska , 31.08.2020

    Bardzo szybkie i smaczne danie. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malwina Bihun

    Malwina Bihun , 15.04.2019

    jedno z moich ulubionych dań. zarazem szybkie, bardzo smaczne i sycące :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alexandra Wegner

    Alexandra Wegner , 15.02.2019

    Pyszne, polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Więcek

    Tomasz Więcek , 03.12.2018

    Wow.. SUPER danie Smakowało nawet mojemu synkowi który zawsze narzeka POLECAM. DZIĘKUJĘ PANIE PIOTRZE I POZDRAWIAM

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Filip Przybylski

    Filip Przybylski , 01.10.2018

    Bardzo łatwe i pyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daria Gabrysz

    Daria Gabrysz , 05.07.2018

    Danie bardzo dobre, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Ja pod koniec dodałam odrobine pieprzu cayenne i wyszło idealne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Patrycja  Szajewska

    Patrycja Szajewska , 02.02.2018

    mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Pędrak

    Justyna Pędrak , 30.01.2018

    polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemek Trawiński

    Przemek Trawiński , 28.01.2018

    Mega !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Stopka

    Mateusz Stopka , 15.01.2018

    pyszna potrawa polecam ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Kulka

    Justyna Kulka , 04.04.2016

    zrobiłam ale z mięsem mielonym. bardzo dobre. ogolnie nie jestem przekonana do kuchni meksykańskiej ale to danie przypadło mi do gustu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tadeusz Gębalski

    Tadeusz Gębalski , 25.02.2016

    mnia mnia :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Zeg

    Justyna Zeg , 23.02.2016

    spoko na pewno to zrobie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak po meksykańsku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak po libańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak po meksykańsku Kurczak po meksykańsku

Kurczak po meksykańsku to charakterne, jednogarnkowe danie, szybkie i proste w przyrządzeniu. Warto od czasu do czasu odpocząć od tradycyjnej, polskiej kuchni i udać się w kulinarną podróż do Meksyku. Kuchnia tego kraju jest jedną z najpopularniejszych na świecie – słynie z barwnych potraw o wyrazistym, pikantnym smaku i intensywnym aromacie. Taki powinien być również dobrze przyrządzony kurczak po meksykańsku. Dodaj do niego czerwoną fasolę, paprykę, kukurydzę i dopraw chili. Oczywiście przepis możesz modyfikować – nic nie stoi na przeszkodzie, aby zamiast kurczaka użyć delikatnego mięsa z indyka, a do sosu dorzucić pomidory z puszki oraz żółtą i czerwoną paprykę. Gotowe danie podawaj wraz z ugotowanym na sypko ryżem, najlepiej basmati. Przed podaniem możesz posypać je odrobiną żółtego startego sera.