Przepisy na Szybkie dania
556 przepisów
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Ciekawostki i porady
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejSzybkie dania
Twoje życie biegnie w zawrotnym tempie? Nie masz czasu na żmudne przygotowywanie posiłków? Nic straconego, tym razem to my będziemy śpieszyć Ci z pomocą! Prezentujemy mnóstwo znakomitych przepisów na dania, które zrobisz w nie więcej niż 30 minut! Jesteś gotowy na zawrotną szybkość? Znajdziesz tu duży wybór przepisów na sałatki, zupy, pasty do chleba czy dania z ryżem, makaronem lub kaszą. Mniam! Dla każdego coś pysznego! Do dzieła!
Dla kogo?
Rozwiązania na nieskomplikowane potrawy przypadną do gustu ludziom zapracowanym bądź tym, którzy niekoniecznie lubią poświęcać dużo czasu na gotowanie. Leniuchy do garów! Zobacz jakie doskonałe potrawy przyrządzisz szybko, prosto oraz z łatwo dostępnych składników. A efekt będzie pyszny!
Na jaką okazję?
Brak czasu, zabiegany dzień, a może po prostu masz ochotę w mig coś przekąsić? Te przepisy są w sam raz dla Ciebie! Śniadanie, obiad, przekąska czy kolacja – wszystko ugotujesz z prędkością błyskawicy. „Rach – ciach” i gotowe!
Czy wiesz, że?
Najkrótszym sposobem przyrządzania potraw jest tak zwane blanszowanie. Polega ono na krótkotrwałej cieplnej obróbce termicznej owoców i warzyw. Za pomocą tej metody możemy przyszykować lekkostrawne dania, a same rośliny zachowają swoją chrupkość, a także większość właściwości odżywczych. Jak się za to zabrać? To proste! Wystarczy, że zanurzysz składniki we wrzątku, by następnie oblać je zimną wodą. Poddane technice blanszowania produkty utrzymają swój kolor i smak. Volià!
Dla urozmaicenia:
Do przygotowania ekspresowego posiłku bardzo często przyda się blender. Dzięki niemu przygotujesz pyszne zupy krem, sosy, odżywcze koktajle oraz pasty do pieczywa. Blendery w dłoń i miksujemy!