Przepisy na Szybkie Dania | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Szybkie dania

559 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie daniaSzybkie dania

Twoje życie biegnie w zawrotnym tempie? Nie masz czasu na żmudne przygotowywanie posiłków? Nic straconego, tym razem to my będziemy śpieszyć Ci z pomocą! Prezentujemy mnóstwo znakomitych przepisów na dania, które zrobisz w nie więcej niż 30 minut! Jesteś gotowy na zawrotną szybkość? Znajdziesz tu duży wybór przepisów na sałatki, zupy, pasty do chleba czy dania z ryżem, makaronem lub kaszą. Mniam! Dla każdego coś pysznego! Do dzieła!

Dla kogo?

Rozwiązania na nieskomplikowane potrawy przypadną do gustu ludziom zapracowanym bądź tym, którzy niekoniecznie lubią poświęcać dużo czasu na gotowanie. Leniuchy do garów! Zobacz jakie doskonałe potrawy przyrządzisz szybko, prosto oraz z łatwo dostępnych składników. A efekt będzie pyszny!

Na jaką okazję?

Brak czasu, zabiegany dzień, a może po prostu masz ochotę w mig coś przekąsić? Te przepisy są w sam raz dla Ciebie! Śniadanie, obiad, przekąska czy kolacja – wszystko ugotujesz z prędkością błyskawicy. „Rach – ciach” i gotowe!

Czy wiesz, że?

Najkrótszym sposobem przyrządzania potraw jest tak zwane blanszowanie. Polega ono na krótkotrwałej cieplnej obróbce termicznej owoców i warzyw. Za pomocą tej metody możemy przyszykować lekkostrawne dania, a same rośliny zachowają swoją chrupkość, a także większość właściwości odżywczych. Jak się za to zabrać? To proste! Wystarczy, że zanurzysz składniki we wrzątku, by następnie oblać je zimną wodą. Poddane technice blanszowania produkty utrzymają swój kolor i smak. Volià!

Dla urozmaicenia:

Do przygotowania ekspresowego posiłku bardzo często przyda się blender. Dzięki niemu przygotujesz pyszne zupy krem, sosy, odżywcze koktajle oraz pasty do pieczywa. Blendery w dłoń i miksujemy!