
Składniki
1 szklanka
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
4 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka i kukurydzę odcedź z zalewy. Ryż ugotuj.

Krok 2
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w drobną kostkę. Podobnie pokrój cebulę.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's. Następnie połącz go ryżem, kukurydzą, papryką, cebulą i tuńczykiem.

Krok 4
Posyp sałatkę gałązkami koperku. Możesz podawać ją także z cząstką cytryny.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Jakie danie będzie odpowiednie, gdy chcesz podać coś kolorowego i jednocześnie nieskomplikowanego? Oczywiście, sałatka! Ryż, tuńczyk, kukurydza – te trzy składniki są podstawą pysznej kompozycji. Przydadzą się również czerwona cebula, koperek i gęsty majonez. Jak połączyć je w harmonijną całość? Zapoznaj się z naszym przepisem na sałatkę ryżową z tuńczykiem, a wszystko stanie się jasne.
Dla kogo?
Do sałatki ryżowej warto wykorzystać tuńczyka w puszce, w sosie własnym. Warzywnymi dodatkami niech będą papryka oraz kukurydza z puszki – to jeszcze przyspieszy pracę, więc brak czasu na gotowanie przestanie być twoim problemem. Sałatkę z tuńczykiem i ryżem możesz posypać koperkiem. Pyszny dressing zrób na bazie majonezu. Danie posmakuje każdemu!
Na jaką okazję?
Sałatka ryżowa z tuńczykiem to potrawa uniwersalna – pomysł na szybki obiad, kolację lub lunch do pracy. Gwarantujemy, że będzie też przebojem na każdym przyjęciu, które zorganizujesz. Sałatkę z tuńczyka z ryżem zrobisz w pół godziny, czyli w czasie, jaki jest potrzebny na ugotowanie i wystudzenie torebki ryżu.
Czy wiesz, że?
Najlepiej sprawdzi się w sałatce z ryżem i tuńczykiem ryż długoziarnisty o podłużnych ziarnach. Zawiera on mniej skrobi niż krótkoziarnisty, przez co jest bardziej sypki i nie skleja się. Odmiany ryżu, które warto zastosować, przygotowując sałatkę to ryż basmati, ryż jaśminowy lub parboiled.
Dla urozmaicenia:
Niech słodkim akcentem w sałatce z ryżu i tuńczyka będzie pokrojony w drobną kostkę ananas.