
Składniki
1 szklanka
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
4 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tuńczyka i kukurydzę odcedź z zalewy. Ryż ugotuj.

Krok 2
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w drobną kostkę. Podobnie pokrój cebulę.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z Majonezem Babuni Hellmann's. Następnie połącz go ryżem, kukurydzą, papryką, cebulą i tuńczykiem.

Krok 4
Posyp sałatkę gałązkami koperku. Możesz podawać ją także z cząstką cytryny.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Jakie danie będzie odpowiednie, gdy chcesz podać coś kolorowego i jednocześnie nieskomplikowanego? Oczywiście, sałatka! Ryż, tuńczyk, kukurydza – te trzy składniki są podstawą pysznej kompozycji. Przydadzą się również czerwona cebula, koperek i gęsty majonez. Jak połączyć je w harmonijną całość? Zapoznaj się z naszym przepisem na sałatkę ryżową z tuńczykiem, a wszystko stanie się jasne.
Dla kogo?
Do sałatki ryżowej warto wykorzystać tuńczyka w puszce, w sosie własnym. Warzywnymi dodatkami niech będą papryka oraz kukurydza z puszki – to jeszcze przyspieszy pracę, więc brak czasu na gotowanie przestanie być twoim problemem. Sałatkę z tuńczykiem i ryżem możesz posypać koperkiem. Pyszny dressing zrób na bazie majonezu. Danie posmakuje każdemu!
Na jaką okazję?
Sałatka ryżowa z tuńczykiem to potrawa uniwersalna – pomysł na szybki obiad, kolację lub lunch do pracy. Gwarantujemy, że będzie też przebojem na każdym przyjęciu, które zorganizujesz. Sałatkę z tuńczyka z ryżem zrobisz w pół godziny, czyli w czasie, jaki jest potrzebny na ugotowanie i wystudzenie torebki ryżu.
Czy wiesz, że?
Najlepiej sprawdzi się w sałatce z ryżem i tuńczykiem ryż długoziarnisty o podłużnych ziarnach. Zawiera on mniej skrobi niż krótkoziarnisty, przez co jest bardziej sypki i nie skleja się. Odmiany ryżu, które warto zastosować, przygotowując sałatkę to ryż basmati, ryż jaśminowy lub parboiled.
Dla urozmaicenia:
Niech słodkim akcentem w sałatce z ryżu i tuńczyka będzie pokrojony w drobną kostkę ananas.



































