
Składniki
2 szklanki
1 pęczek
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście szpinaku umyć osuszyć. Pomidora i rzodkiewki pokroić w kostkę. Wymieszać ze szpinakiem.
Krok 2
W kubeczku wymieszać olej, wodę i sos sałatkowy. Wlać do sałatki, wymieszać.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejZobacz również
Polecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ze szpinakiem
Okres wakacyjny kusi świeżymi, pachnącymi i kolorowymi warzywami. Wśród nich z pewnością znajdziesz młode liście szpinaku, pęczki rzodkiewki oraz dojrzałe pomidory. To doskonałe składniki na letnią i orzeźwiająca sałatkę bez dodatku jogurtu lub śmietany. Wystarczy jedynie umyć, obrać i pokroić wspomniane warzywa. Aby szpinak był chrupiący i dłużej zachował swoją świeżość, powinien najpierw dokładnie wyschnąć – dzięki temu unikniesz też nadmiaru wody, która mogłaby się pojawić w daniu. Rzodkiewkę pokrój według własnej fantazji w kostkę lub w półksiężyce, natomiast pomidory najlepiej sprawdzą się skrojone w grubszą kostkę. Całość wystarczy jedynie wzbogacić o smak oliwy z oliwek oraz kompozycję ulubionych przypraw, np. bazylii i ostrej lub słodkiej papryki. Do tego doskonale pasować też będzie koperkowo-ziołowy sos sałatkowy. I już gotowe! Sprawdź koniecznie nasz przepis. To sezonowa przekąska, która urzeknie Cię nie tylko swoją prostotą i apetycznym wyglądem, ale przede wszystkim smakiem.