Sałatka na grilla z mix sałat – z ogórkiem i kaparami | Przepisy.pl pixel

Szybka sałatka na grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

135

heart
728 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2374 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem z pestek dyni i trzema łyżkami wody.

Szybka sałatka na grilla - Krok 1

Krok 2

Pomidory i ogórki pokrój w kostkę, dodaj pokrojone na ćwiartki rzodkiewki, pomieszaj z sałatą i dresingiem.

Szybka sałatka na grilla - Krok 2

Krok 3

Całość przełóż do odpowiedniej salaterki posyp po wierzchu pokruszonym serem feta i kaparami.

Szybka sałatka na grilla - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Składniki sałatki możesz też pokroić w plastry.

8

Opinie o przepisie

  • Maja

    Maja , 20.05.2024

    Super, podaję z karkówką lub ze skrzydełkami z grilla.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Ciechanowska Napieralska

    Marzena Ciechanowska Napieralska , 29.05.2016

    Sałatka wypróbowana jakiś czas temu -pycha :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ann Gawł

    Ann Gawł , 28.05.2016

    Uwielbiam wasze propozycje i przepisy <3 ! :) cudo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Król

    Krzysztof Król , 14.05.2016

    Paulina, pacz!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Skuza

    Beata Skuza , 01.05.2016

    dokladnie sosik samosik i smacznego☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Andrzej Łozowscy

    Grażyna Andrzej Łozowscy , 01.05.2016

    Bardzo często robie tą sałatkę i nie tylko na grylla. Do obiadku.na kolacje tylko zmieniam warzywa i sos oczywiście własnoręcznie zrobiony. Pyszności życzę !!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Pawlik

    Tomasz Pawlik , 01.05.2016

    szybka-smakowita

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Maciejczyk

    Kinga Maciejczyk , 01.05.2016

    Sałatka pyszna ale zepsuć smak sosem z proszku? Proponuję świeży koperek ocet miód musztarda cytryna oliwa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka sałatka na grillaSzybka sałatka na grilla

Szybka sałatka przyrządzona na bazie różnych rodzajów sałat z dodatkiem świeżych warzyw będzie znakomitym uzupełnieniem wielu dań z grilla. Sprawdź poniższy przepis i zobacz, jak ją przygotować. Obrane ogórki posiekaj w kostkę, a rzodkiewki w ćwiartki – dzięki nim potrawa będzie chrupiąca. Pomidory pokrój na kawałki lub – jeśli zdecydujesz się na koktajlowe – podziel je na połówki. Warzywa przełóż do salaterki i dodaj miks sałat, np. ze szpinakiem, rukolą i radicchio. Całość polej dressingiem, który przyrządzisz z błyskawicznego sosu koperkowo-ziołowego połączonego z wodą oraz olejem z pestek dyni. Ostatni z wymienionych składników nada mu wyrazisty, lekko orzechowy posmak. Na koniec dołącz do sałatki pokruszony ser feta oraz marynowane kapary. Przygotowaną w ten sposób szybką sałatkę podawaj z grillowanymi mięsami, takimi jak: wołowy stek, karkówka, wieprzowe żeberka, a także skrzydełka czy pierś z kurczaka. Do jakich dań pasuje według Ciebie ta sałatka? – podziel się swoimi propozycjami w komentarzu.