Sałatka na grilla z mix sałat – z ogórkiem i kaparami | Przepisy.pl pixel

Szybka sałatka na grilla

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

133

heart
728 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2313 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3024 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 pęczek

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem z pestek dyni i trzema łyżkami wody.

Szybka sałatka na grilla - Krok 1

Krok 2

Pomidory i ogórki pokrój w kostkę, dodaj pokrojone na ćwiartki rzodkiewki, pomieszaj z sałatą i dresingiem.

Szybka sałatka na grilla - Krok 2

Krok 3

Całość przełóż do odpowiedniej salaterki posyp po wierzchu pokruszonym serem feta i kaparami.

Szybka sałatka na grilla - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Składniki sałatki możesz też pokroić w plastry.

8

Opinie o przepisie

  • Maja

    Maja , 20.05.2024

    Super, podaję z karkówką lub ze skrzydełkami z grilla.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Ciechanowska Napieralska

    Marzena Ciechanowska Napieralska , 29.05.2016

    Sałatka wypróbowana jakiś czas temu -pycha :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ann Gawł

    Ann Gawł , 28.05.2016

    Uwielbiam wasze propozycje i przepisy <3 ! :) cudo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Król

    Krzysztof Król , 14.05.2016

    Paulina, pacz!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Skuza

    Beata Skuza , 01.05.2016

    dokladnie sosik samosik i smacznego☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Andrzej Łozowscy

    Grażyna Andrzej Łozowscy , 01.05.2016

    Bardzo często robie tą sałatkę i nie tylko na grylla. Do obiadku.na kolacje tylko zmieniam warzywa i sos oczywiście własnoręcznie zrobiony. Pyszności życzę !!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Pawlik

    Tomasz Pawlik , 01.05.2016

    szybka-smakowita

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Maciejczyk

    Kinga Maciejczyk , 01.05.2016

    Sałatka pyszna ale zepsuć smak sosem z proszku? Proponuję świeży koperek ocet miód musztarda cytryna oliwa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka sałatka na grilla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka sałatka na grillaSzybka sałatka na grilla

Szybka sałatka przyrządzona na bazie różnych rodzajów sałat z dodatkiem świeżych warzyw będzie znakomitym uzupełnieniem wielu dań z grilla. Sprawdź poniższy przepis i zobacz, jak ją przygotować. Obrane ogórki posiekaj w kostkę, a rzodkiewki w ćwiartki – dzięki nim potrawa będzie chrupiąca. Pomidory pokrój na kawałki lub – jeśli zdecydujesz się na koktajlowe – podziel je na połówki. Warzywa przełóż do salaterki i dodaj miks sałat, np. ze szpinakiem, rukolą i radicchio. Całość polej dressingiem, który przyrządzisz z błyskawicznego sosu koperkowo-ziołowego połączonego z wodą oraz olejem z pestek dyni. Ostatni z wymienionych składników nada mu wyrazisty, lekko orzechowy posmak. Na koniec dołącz do sałatki pokruszony ser feta oraz marynowane kapary. Przygotowaną w ten sposób szybką sałatkę podawaj z grillowanymi mięsami, takimi jak: wołowy stek, karkówka, wieprzowe żeberka, a także skrzydełka czy pierś z kurczaka. Do jakich dań pasuje według Ciebie ta sałatka? – podziel się swoimi propozycjami w komentarzu.