
Składniki
3 sztuki
1 pęczek
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem z pestek dyni i trzema łyżkami wody.

Krok 2
Pomidory i ogórki pokrój w kostkę, dodaj pokrojone na ćwiartki rzodkiewki, pomieszaj z sałatą i dresingiem.

Krok 3
Całość przełóż do odpowiedniej salaterki posyp po wierzchu pokruszonym serem feta i kaparami.


Dobra rada:
Składniki sałatki możesz też pokroić w plastry.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybka sałatka na grilla
Szybka sałatka przyrządzona na bazie różnych rodzajów sałat z dodatkiem świeżych warzyw będzie znakomitym uzupełnieniem wielu dań z grilla. Sprawdź poniższy przepis i zobacz, jak ją przygotować. Obrane ogórki posiekaj w kostkę, a rzodkiewki w ćwiartki – dzięki nim potrawa będzie chrupiąca. Pomidory pokrój na kawałki lub – jeśli zdecydujesz się na koktajlowe – podziel je na połówki. Warzywa przełóż do salaterki i dodaj miks sałat, np. ze szpinakiem, rukolą i radicchio. Całość polej dressingiem, który przyrządzisz z błyskawicznego sosu koperkowo-ziołowego połączonego z wodą oraz olejem z pestek dyni. Ostatni z wymienionych składników nada mu wyrazisty, lekko orzechowy posmak. Na koniec dołącz do sałatki pokruszony ser feta oraz marynowane kapary. Przygotowaną w ten sposób szybką sałatkę podawaj z grillowanymi mięsami, takimi jak: wołowy stek, karkówka, wieprzowe żeberka, a także skrzydełka czy pierś z kurczaka. Do jakich dań pasuje według Ciebie ta sałatka? – podziel się swoimi propozycjami w komentarzu.