Sałatka warzywna z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywna z żółtym serem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

200 gramów

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę gotujemy w osolonej wodzie 30 minut. Możemy też wykorzystać warzywa z rosołu. Ziemniaki gotujemy w mundurkach 20 minut. Ostudzone warzywa kroimy w kostkę.

Krok 2

Obrane ogórki kiszone i ser żółty również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do sałatki.

Krok 3

Dodajemy majonez i Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr. Mieszamy.

Anna Włodarczyk

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej