Sałatka warzywna z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywna z żółtym serem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

200 gramów

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę gotujemy w osolonej wodzie 30 minut. Możemy też wykorzystać warzywa z rosołu. Ziemniaki gotujemy w mundurkach 20 minut. Ostudzone warzywa kroimy w kostkę.

Krok 2

Obrane ogórki kiszone i ser żółty również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do sałatki.

Krok 3

Dodajemy majonez i Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr. Mieszamy.

Anna Włodarczyk

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej