Sałatka warzywna z żółtym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywna z żółtym serem

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

200 gramów

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę gotujemy w osolonej wodzie 30 minut. Możemy też wykorzystać warzywa z rosołu. Ziemniaki gotujemy w mundurkach 20 minut. Ostudzone warzywa kroimy w kostkę.

Krok 2

Obrane ogórki kiszone i ser żółty również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy i dodajemy do sałatki.

Krok 3

Dodajemy majonez i Przyprawę w Mini kostkach Pietruszka Knorr. Mieszamy.

Anna Włodarczyk

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna z żółtym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej