Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

8 łyżek

8 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

8 plastrów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie jest banalnie proste. Gotujemy jajeczka na twardo!!!! Łupimy je i kroimy na połówki. W naczyniu, którym podamy nasze jajeczka układamy liście sałaty rzymskiej - bo to w nich każdą połówkę jajka położymy i zalejemy sosikiem. Dlaczego akurat sałata rzymska, ma duże liście i łatwiej się zawija w nich jajko a w dodatku nie jest taka"trawiasta".

Krok 2

Czas na przygotowanie naszego sosiku. Pokrójmy sobie w kosteczkę drobniutką ogórki, wędlinę, ser żółty. Do miski dajemy ok 8 łyżek majonezu i tyle samo jogurtu, do tego do smaku kilka kropel przyprawy w płynie Maggi i pieprz. Gdy już wszystko wymieszamy dodajemy groszek (ale nie całą puszkę tylko kilka łyżek) i ogórki, wędlinę oraz ser żółty.

Krok 3

Tak przygotowanym sosem polewamy każde jajo umieszczone w liściu sałaty rzymskiej. Jeśli ilość sosu nie starcza doróbcie go i zróbcie ilość taka jak Wam odpowiada.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jaja w sosie tatarskim z sałatą rzymską - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej