Sałatka z kurczakiem i ziemniakami w majonezie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem

Autor: JOANNA799

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kroimy ugotowane ziemniaki w kostkę, obrane jabłko i świeży ogórek

Krok 2

Dodajemy kukurydzę po wcześniejszym odcedzeniu + ser ok. 200 gram ( wiórki lub pokrojony w kostkę).

Krok 3

Na patelni podsmażamy kurczaka z rosołu (kawałki ) bądź pierś 1 cała ( pokrojona w kostkę ) z przyprawą do kurczaka na 3-4 łyżkach oleju.

Krok 4

Wszystko mieszamy i dodajemy majonez + sól i pieprz do smaku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kurczakiem Sałatka z kurczakiem

Sałatka z kurczakiem to jedno z najprostszych i najszybszych dań z wykorzystaniem drobiu. Mięso do sałatki można dusić, smażyć, piec lub gotować. Co powiesz na obsmażonego kurczaka z rosołu i kwaskowate jabłko? To jeszcze nie wszystko, co kryje ta smaczna potrawa. Ważnym jej składnikiem są także ugotowane ziemniaki, świeży ogórek, ser żółty i kukurydza z puszki. Odpowiedniego smaku mięsu nadaje szczególnie mieszanka przypraw, a żółty ser dodatkowo podkreśla smak całej kompozycji. Kurczaka z rosołu możesz zastąpić usmażonymi kawałkami piersi z kurczaka. Danie dobrze połączy kilka łyżek oleju roślinnego. Sałatka z kurczakiem sprawdzi się zarówno jako danie na kolację, jak i przekąska w gronie znajomych. Gotową sałatkę udekoruj – wedle upodobań – natką pietruszki, świeżą papryką i ogórkami. Serwuj z chrupkim pieczywem, np. czosnkowym, paprykowymi grzankami lub bez żadnych dodatków. W każdym wydaniu smakuje równie dobrze. Już teraz przyrządź to danie i przekonaj się, jakie jest proste, pyszne i uniwersalne.