Sałatka Cobb z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Cobb z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

34

heart
302 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

796 osób wydrukowało

Pobierz pdf

840 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

0.5 opakowania

1 pęczek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową rozetrzyj z 3 łyżkami oliwy na jednolitą pastę i tak przygotowaną marynatą natrzyj piersi z kurczaka. Smaż mięso na rozgrzanej patelni po 4-5 minut z każdej strony.

Krok 2

Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz w piekarniku. Pomidorki pokrój na połówki, awokado obierz i pokrój w plastry a ser pokrusz na grube kawałki.

Krok 3

Przygotuj włoski sos sałatkowy - zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z trzema łyżkami wody oraz pozostałą oliwą.

Krok 4

Na półmisku rozłóż sałaty, piersi pokrojone w kostkę, kawałki boczku oraz sera, pomidorki i awokado. Całość polej przygotowanym sosem sałatkowym i posyp pokrojonym szczypiorem. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącymi grzankami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby urozmaicić i wzbogacić taka sałatkę, dodaj ugotowane na twardo jajko. Idealnie będzie pasować do pozostałych składników.

1

Opinie o przepisie

  • Ela Szczepańska

    Ela Szczepańska , 20.07.2016

    Nie chcę jeść tego.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka Cobb z kurczakiemSałatka Cobb z kurczakiem

Kostkę rosołową rozetrzyj z 3 łyżkami oliwy na jednolitą pastę i tak przygotowaną marynatą natrzyj piersi z kurczaka. Smaż mięso na rozgrzanej patelni po 4-5 minut z każdej strony.