Sałatka Cobb z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka Cobb z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

35

heart
301 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

804 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

851 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

250 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

0.5 opakowania

1 pęczek

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę rosołową rozetrzyj z 3 łyżkami oliwy na jednolitą pastę i tak przygotowaną marynatą natrzyj piersi z kurczaka. Smaż mięso na rozgrzanej patelni po 4-5 minut z każdej strony.

Krok 2

Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz w piekarniku. Pomidorki pokrój na połówki, awokado obierz i pokrój w plastry a ser pokrusz na grube kawałki.

Krok 3

Przygotuj włoski sos sałatkowy - zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z trzema łyżkami wody oraz pozostałą oliwą.

Krok 4

Na półmisku rozłóż sałaty, piersi pokrojone w kostkę, kawałki boczku oraz sera, pomidorki i awokado. Całość polej przygotowanym sosem sałatkowym i posyp pokrojonym szczypiorem. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącymi grzankami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby urozmaicić i wzbogacić taka sałatkę, dodaj ugotowane na twardo jajko. Idealnie będzie pasować do pozostałych składników.

1

Opinie o przepisie

  • Ela Szczepańska

    Ela Szczepańska , 20.07.2016

    Nie chcę jeść tego.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka Cobb z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka Cobb z kurczakiemSałatka Cobb z kurczakiem

Kostkę rosołową rozetrzyj z 3 łyżkami oliwy na jednolitą pastę i tak przygotowaną marynatą natrzyj piersi z kurczaka. Smaż mięso na rozgrzanej patelni po 4-5 minut z każdej strony.