Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
250 gramów
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
0.5 opakowania
1 pęczek
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kostkę rosołową rozetrzyj z 3 łyżkami oliwy na jednolitą pastę i tak przygotowaną marynatą natrzyj piersi z kurczaka. Smaż mięso na rozgrzanej patelni po 4-5 minut z każdej strony.
Krok 2
Boczek rozłóż na pergaminie i upiecz w piekarniku. Pomidorki pokrój na połówki, awokado obierz i pokrój w plastry a ser pokrusz na grube kawałki.
Krok 3
Przygotuj włoski sos sałatkowy - zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z trzema łyżkami wody oraz pozostałą oliwą.
Krok 4
Na półmisku rozłóż sałaty, piersi pokrojone w kostkę, kawałki boczku oraz sera, pomidorki i awokado. Całość polej przygotowanym sosem sałatkowym i posyp pokrojonym szczypiorem. Gotową sałatkę podawaj z chrupiącymi grzankami.
Dobra rada:
Aby urozmaicić i wzbogacić taka sałatkę, dodaj ugotowane na twardo jajko. Idealnie będzie pasować do pozostałych składników.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej