
Składniki
4 plastry
1 opakowanie
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet pokroić w kostkę. Dodać curry i przyprawę do kurczaka Knorr. Wymieszać i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dusić przez 10-13 minut, podlewając odrobiną wody.
Krok 2
Sałatę lodową poszarpać i rozłożyć na miseczce dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, oraz pokruszony ser twarogowy.
Krok 3
Na środek przygotowanego "podkładu sałatkowego" wrzucić gorący filecik na który układamy pokrojony w cienkie paseczki ser żółty.
Krok 4
Na koniec polewamy całość sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym Knorr wymieszanym z oliwą z oliwek i delikatnie skrapiamy kremowym octem balsamicznym. SMACZNEGO
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczakiem
Szukasz inspiracji na danie z mięsem drobiowym? Świetną propozycją będzie sałatka. Filet pokrojony w kostkę, obtoczony odpowiednimi przyprawami i duszony przez krótki czas na rozgrzanym tłuszczu charakteryzuje się delikatną fakturą. Do mięsa przygotowanego w taki sposób pasują nie tylko warzywa (w przypadku tej propozycji są nimi pomidory koktajlowe i sałata lodowa), ale również nabiał. Warto zatem wykorzystać twarożek i kilka plastrów sera żółtego, które będą się dobrze komponować ze smakiem mięsa. Pamiętaj o poszarpaniu sałaty lodowej palcami, w przeciwnym razie będzie mniej smaczna. Gotową sałatkę możesz podawać jako samodzielne danie, bądź serwować ją z różnymi dodatkami. Mogą być nimi gotowane ziemniaki lub frytki, choć to niejedyne możliwości – wszystko zależy jedynie od Twojej fantazji. Już teraz zaplanuj tę smaczną sałatkę na swój obiad.


































