
Składniki
4 plastry
1 opakowanie
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filet pokroić w kostkę. Dodać curry i przyprawę do kurczaka Knorr. Wymieszać i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, dusić przez 10-13 minut, podlewając odrobiną wody.
Krok 2
Sałatę lodową poszarpać i rozłożyć na miseczce dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, oraz pokruszony ser twarogowy.
Krok 3
Na środek przygotowanego "podkładu sałatkowego" wrzucić gorący filecik na który układamy pokrojony w cienkie paseczki ser żółty.
Krok 4
Na koniec polewamy całość sosem sałatkowym paprykowo-ziołowym Knorr wymieszanym z oliwą z oliwek i delikatnie skrapiamy kremowym octem balsamicznym. SMACZNEGO
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczakiem
Szukasz inspiracji na danie z mięsem drobiowym? Świetną propozycją będzie sałatka. Filet pokrojony w kostkę, obtoczony odpowiednimi przyprawami i duszony przez krótki czas na rozgrzanym tłuszczu charakteryzuje się delikatną fakturą. Do mięsa przygotowanego w taki sposób pasują nie tylko warzywa (w przypadku tej propozycji są nimi pomidory koktajlowe i sałata lodowa), ale również nabiał. Warto zatem wykorzystać twarożek i kilka plastrów sera żółtego, które będą się dobrze komponować ze smakiem mięsa. Pamiętaj o poszarpaniu sałaty lodowej palcami, w przeciwnym razie będzie mniej smaczna. Gotową sałatkę możesz podawać jako samodzielne danie, bądź serwować ją z różnymi dodatkami. Mogą być nimi gotowane ziemniaki lub frytki, choć to niejedyne możliwości – wszystko zależy jedynie od Twojej fantazji. Już teraz zaplanuj tę smaczną sałatkę na swój obiad.