
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj i osusz. Następnie pokrój w plastry, które włóż do głębokiego naczynia.
Krok 2
Przypraw przyprawą do kurczaka Knorr i dodaj oliwy. Dokładnie wymieszaj, aż wszystkie kawałki pokryją się marynatą i odstaw na godzinę lub dłużej w chłodne miejsce.
Krok 3
Gdy mięso nabierze już smaku, obsmaż je krótko na lekko natłuszczonej patelni. Wystarczy po 30-60 sekund z każdej strony. Gotowego kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Pieczarki umyj, osusz i obierz. Pokrój w ćwiartki. Dodaj do kurczaka.
Krok 5
Mięso i grzyby zalej sosem śmietanowo-grzybowym i delikatnie mieszamy. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli.
Krok 6
Zapiecz w temperaturze 175 stopni przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej