
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
200 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka umyj i osusz. Następnie pokrój w plastry, które włóż do głębokiego naczynia.
Krok 2
Przypraw przyprawą do kurczaka Knorr i dodaj oliwy. Dokładnie wymieszaj, aż wszystkie kawałki pokryją się marynatą i odstaw na godzinę lub dłużej w chłodne miejsce.
Krok 3
Gdy mięso nabierze już smaku, obsmaż je krótko na lekko natłuszczonej patelni. Wystarczy po 30-60 sekund z każdej strony. Gotowego kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Pieczarki umyj, osusz i obierz. Pokrój w ćwiartki. Dodaj do kurczaka.
Krok 5
Mięso i grzyby zalej sosem śmietanowo-grzybowym i delikatnie mieszamy. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli.
Krok 6
Zapiecz w temperaturze 175 stopni przez 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos śmietanowo-grzybowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej