Naleśniki z kurczakiem i brokułami
łatwe
14548 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
0.5 pęczka
300 mililitrów
1 sztuka
ciasto na naleśniki:
250 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe na gładką masę. Smaż cienkie naleśniki na małej ilości tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.

Krok 2
Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj.

Krok 3
Pieczarki umyj i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Cebulę posiekaj.

Krok 4
Podsmaż kurczaka, dodaj cebulę i pieczarki. Duś 5 minut. Dodaj brokuł i podlej śmietaną, dodając Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr. Gotuj, aż lekko zgęstnieje. Na koniec wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem.

Krok 5
Rozsmaruj farsz na naleśnikach i zwijaj je jak gołąbki. Podawaj zapieczone z serem.


Dobra rada:
Zamiast kurczaka użyj w tym przepisie tofu. Przed smażeniem zamarynuj tofu w sosie sojowym wymieszanym z czosnkiem i imbirem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem i brokułami
Naleśniki to danie znane na całym świecie, które często gości na naszych stołach. Trudno się temu dziwić – możesz przygotować je na słodko lub ostro i serwować zarówno na śniadanie, obiad, kolację, jak i deser. Nadają się one do odgrzewania i mrożenia. Możesz przygotować je na przykład z farszem na bazie kurczaka i brokułów. Gdy do ciasta dodasz odrobinę oleju lub innego tłuszczu, naleśniki nie będą przywierały do patelni. Jeżeli pojawiły się w nim grudki, rozdrób je mikserem lub przetrzyj przez drobne sitko. Po przygotowaniu ciasto odstaw na co najmniej dwadzieścia minut – masa napęcznieje i będzie się lepiej smażyć. Unikaj smażenia naleśników na dużym ogniu – wtedy brzegi ciasta mogą się przypalić lub wysuszyć. Pamiętaj także, że nie lubią one zbyt dużej ilości tłuszczu – wystarczy, że raz na jakiś czas dolejesz łyżeczkę pod naleśnik.



































