Naleśniki z kurczakiem i brokułami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z kurczakiem i brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

282

8597 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3441 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11309 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

200 gramów

0.5 pęczka

300 mililitrów

1 sztuka

ciasto na naleśniki:

250 gramów

250 mililitrów

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe na gładką masę. Smaż cienkie naleśniki na małej ilości tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.

Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - Krok 1

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj.

Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - Krok 2

Krok 3

Pieczarki umyj i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Cebulę posiekaj.

Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - Krok 3

Krok 4

Podsmaż kurczaka, dodaj cebulę i pieczarki. Duś 5 minut. Dodaj brokuł i podlej śmietaną, dodając Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr. Gotuj, aż lekko zgęstnieje. Na koniec wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem.

Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - Krok 4

Krok 5

Rozsmaruj farsz na naleśnikach i zwijaj je jak gołąbki. Podawaj zapieczone z serem.

Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - Krok 5
28

Opinie o przepisie

  • Anna Kornaga

    Anna Kornaga , 06.12.2020

    Bardzo dobre, ja dałam śmietanę 30% i zrezygnowałam ze szczypiorku. Było pyszne :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • An S

    An S , 16.09.2020

    Pyszne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maisha Hoshigami

    Maisha Hoshigami , 10.07.2020

    przepis bardzo fajny, ale trochę niedopracowany, nie wiadomo gdzie dać mozarelle, czy do farszu czy na wierzch naleśników, nie wiadomo na ile ustawić piekarnik i jak długo trzymać :)

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Joanna Frąckowiak

    Joanna Frąckowiak , 13.06.2020

    Naleśniki bardzo smaczne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jakub Stys

    Jakub Stys , 24.05.2020

    Bardzo pyszne Polecam !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Basia Gródek

    Basia Gródek , 30.04.2020

    rewelacja,palce lizac

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł  Ngl

    Paweł Ngl , 22.01.2020

    Pychotka!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna oleksiewicz

    Anna oleksiewicz , 28.12.2019

    dobre na pewno powtórzę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniela  winiewska

    daniela winiewska , 29.10.2019

    pychota ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malwina

    Malwina , 14.06.2019

    Zrobiłam dziś pierwszy raz i smakowało rewelacyjnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malwina

    Malwina , 14.06.2019

    Zrobiłam dziś smakowało rewelacyjnie a jak szybko się robi po prostu dla mnie bomba

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Żaneta Szostak

    Żaneta Szostak , 23.05.2019

    naleśniki super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Szczepańska

    Justyna Szczepańska , 02.04.2019

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Żanets Nowak

    Żanets Nowak , 09.03.2019

    Przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mateusz mati

    mateusz mati , 26.01.2019

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Gapińska

    Maria Gapińska , 13.04.2018

    przepis na naleśniki z kurczakiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Kasprzyk

    Katarzyna Kasprzyk , 25.03.2018

    Pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariola Jakiel

    Mariola Jakiel , 16.10.2017

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Hoły

    Łukasz Hoły , 19.07.2016

    przepis na ciasto naleśniki jest do dupy.za gęste wychodzi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Sławińska

    Sylwia Sławińska , 10.07.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej  Kulesza

    Andrzej Kulesza , 18.02.2016

    obrzydliwe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Szuba (szuela)

    Elżbieta Szuba (szuela) , 20.11.2015

    Robiłam, są pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • beata Urbas

    beata Urbas , 20.11.2015

    świetnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • maciek wićko

    maciek wićko , 20.11.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia  Zielińska

    Sylwia Zielińska , 07.11.2015

    mmmm pychotka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Walkarz

    Kamila Walkarz , 31.10.2015

    rewelka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Waliszek

    Magdalena Waliszek , 10.03.2015

    ile powinnam gotować brokuł i jak długo powinny być zapiekane żeby były chrupiące

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z kurczakiem  i brokułami Naleśniki z kurczakiem i brokułami

Naleśniki to danie znane na całym świecie, które często gości na naszych stołach. Trudno się temu dziwić – możesz przygotować je na słodko lub ostro i serwować zarówno na śniadanie, obiad, kolację, jak i deser. Nadają się one do odgrzewania i mrożenia. Możesz przygotować je na przykład z farszem na bazie kurczaka i brokułów. Gdy do ciasta dodasz odrobinę oleju lub innego tłuszczu, naleśniki nie będą przywierały do patelni. Jeżeli pojawiły się w nim grudki, rozdrób je mikserem lub przetrzyj przez drobne sitko. Po przygotowaniu ciasto odstaw na co najmniej dwadzieścia minut – masa napęcznieje i będzie się lepiej smażyć. Unikaj smażenia naleśników na dużym ogniu – wtedy brzegi ciasta mogą się przypalić lub wysuszyć. Pamiętaj także, że nie lubią one zbyt dużej ilości tłuszczu – wystarczy, że raz na jakiś czas dolejesz łyżeczkę pod naleśnik.