Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
0.5 pęczka
300 mililitrów
1 sztuka
ciasto na naleśniki:
250 gramów
250 mililitrów
1 sztuka
50 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe na gładką masę. Smaż cienkie naleśniki na małej ilości tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.
Krok 2
Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj.
Krok 3
Pieczarki umyj i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Cebulę posiekaj.
Krok 4
Podsmaż kurczaka, dodaj cebulę i pieczarki. Duś 5 minut. Dodaj brokuł i podlej śmietaną, dodając Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr. Gotuj, aż lekko zgęstnieje. Na koniec wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem.
Krok 5
Rozsmaruj farsz na naleśnikach i zwijaj je jak gołąbki. Podawaj zapieczone z serem.
Dobra rada:
Zamiast kurczaka użyj w tym przepisie tofu. Przed smażeniem zamarynuj tofu w sosie sojowym wymieszanym z czosnkiem i imbirem.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki z kurczakiem i brokułami
Naleśniki to danie znane na całym świecie, które często gości na naszych stołach. Trudno się temu dziwić – możesz przygotować je na słodko lub ostro i serwować zarówno na śniadanie, obiad, kolację, jak i deser. Nadają się one do odgrzewania i mrożenia. Możesz przygotować je na przykład z farszem na bazie kurczaka i brokułów. Gdy do ciasta dodasz odrobinę oleju lub innego tłuszczu, naleśniki nie będą przywierały do patelni. Jeżeli pojawiły się w nim grudki, rozdrób je mikserem lub przetrzyj przez drobne sitko. Po przygotowaniu ciasto odstaw na co najmniej dwadzieścia minut – masa napęcznieje i będzie się lepiej smażyć. Unikaj smażenia naleśników na dużym ogniu – wtedy brzegi ciasta mogą się przypalić lub wysuszyć. Pamiętaj także, że nie lubią one zbyt dużej ilości tłuszczu – wystarczy, że raz na jakiś czas dolejesz łyżeczkę pod naleśnik.