• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Naleśniki z pieczarkami i kurczakiem
Naleśniki z pieczarkami i kurczakiem
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Naleśniki z kurczakiem
Naleśniki z kurczakiem
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Naleśniki
  • Naleśniki z kurczakiem i brokułami

Naleśniki z kurczakiem i brokułami

Autor: przepisy.pl
Naleśniki z kurczakiem  i brokułami
  • 60 minut60
  • Łatwe
  • 8 osób8
234
Oceń przepis jako pierwszy
7163
19
WYDRUKUJ
2960 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
9831 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
SkładnikiWartość odżywcza
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • filet z kurczaka
    300 g
  • brokuł
    1 szt.
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
    1 opak.
  • ser mozzarella
    1 szt.
  • pieczarki
    200 g
  • szczypiorek
    0,5 pęczka
  • śmietana 36%
    300 ml
  • cebula
    1 szt.
  • ciasto na naleśniki
  • mąka
    250 g
  • mleko
    250 ml
  • jajko
    1 szt.
  • woda gazowana
    50 ml
  • olej
    1 łyżka
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
 1 porcja %*w porcji**
Energia***439 Kcal
Tłuszcz25.2 g36 %
w tym kwasy tłuszczowe: nasycone12.7 g64 %
Węglowodany37 g14 %
w tym cukry7.6 g8 %
Błonnik2.8 g-
Białko19.1 g38 %
Sól1.1 g18 %
* % referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
** 1 porcja ok. 308 gr. Przepis pozwala na przygotowanie 8 porcji.
*** 1 Kcal = 4,184 kJ
    Przygotowanie
  • Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  – krok 1
    Krok 1
    Wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe na gładką masę. Smaż cienkie naleśniki na małej ilości tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.
  • Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  – krok 2
    Krok 2
    Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj.
  • Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  – krok 3
    Krok 3
    Pieczarki umyj i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Cebulę posiekaj.
  • Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  – krok 4
    Krok 4
    Podsmaż kurczaka, dodaj cebulę i pieczarki. Duś 5 minut. Dodaj brokuł i podlej śmietaną, dodając Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr. Gotuj, aż lekko zgęstnieje. Na koniec wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem.
  • Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  – krok 5
    Krok 5
    Rozsmaruj farsz na naleśnikach i zwijaj je jak gołąbki. Podawaj zapieczone z serem.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
Tagi
szybki obiadKuchnia PolskaWARZYWAcebulaŚmietanadróbJAJKApieczarkiKURCZAKbrokułymozzarellaKURCZAK SMAŻONYobiadNALEŚNIKINALEŚNIKI Z WARZYWAMINALEŚNIKI Z MIĘSEMkolacjaulubione daniaFRISCOpomysł na obiadpomysł na kolacjęz grzybami
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Spaghetti 4 sery z brokułami KnorrREKLAMAFix Spaghetti 4 sery z brokułami KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemFix Spaghetti 4 sery z brokułami KnorrREKLAMAFix Spaghetti 4 sery z brokułami KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (19)
daniela winiewska Odpowiedz29.10.2019
pychota ok
avatar
MalwinaOdpowiedz14.06.2019
Zrobiłam dziś pierwszy raz i smakowało rewelacyjnie
avatar
MalwinaOdpowiedz14.06.2019
Zrobiłam dziś smakowało rewelacyjnie a jak szybko się robi po prostu dla mnie bomba
Żaneta SzostakOdpowiedz23.05.2019
naleśniki super
Justyna SzczepańskaOdpowiedz2.04.2019
pyszne
Żanets NowakOdpowiedz9.03.2019
Przepyszne
avatar
mateusz matiOdpowiedz26.01.2019
Pyszne
Maria GapińskaOdpowiedz13.04.2018
przepis na naleśniki z kurczakiem
avatar
Katarzyna KasprzykOdpowiedz25.03.2018
Pyszne :)
avatar
Mariola JakielOdpowiedz16.10.2017
Pycha
avatar
Łukasz HołyOdpowiedz19.07.2016
przepis na ciasto naleśniki jest do dupy.za gęste wychodzi
Sylwia SławińskaOdpowiedz10.07.2016
pyszne
avatar
Andrzej Kulesza Odpowiedz18.02.2016
obrzydliwe
avatar
Elżbieta Szuba (szuela)Odpowiedz20.11.2015
Robiłam, są pyszne
avatar
beata UrbasOdpowiedz20.11.2015
świetnie
maciek wićkoOdpowiedz20.11.2015
super
Sylwia ZielińskaOdpowiedz7.11.2015
mmmm pychotka.
avatar
Kamila WalkarzOdpowiedz31.10.2015
rewelka
Magdalena WaliszekOdpowiedz10.03.2015
ile powinnam gotować brokuł i jak długo powinny być zapiekane żeby były chrupiące
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Wariacje na temat naleśnikowego ciasta i zimowe naleśniki z cynamonowymi jabłkami
Wariacje na temat naleśnikowego ciasta i zimowe naleśniki z cynamonowymi jabłkami
Zapiekanki z kurczakiem
Zapiekanki z kurczakiem
Sałatka z kurczakiem, łososiem, a może chorizo? Wybierz swój numer 1!
Sałatka z kurczakiem, łososiem, a może chorizo? Wybierz swój numer 1!
Naleśniki z nadzieniem do ruskich pierogów i naleśniki ze szpinakiem i serem.
Naleśniki z nadzieniem do ruskich pierogów i naleśniki ze szpinakiem i serem.
Naleśniki z kurczakiem i brokułami
avatar

Naleśniki to danie znane na całym świecie, które często gości na naszych stołach. Trudno się temu dziwić – możesz przygotować je na słodko lub ostro i serwować zarówno na śniadanie, obiad, kolację, jak i deser. Nadają się one do odgrzewania i mrożenia. Możesz przygotować je na przykład z farszem na bazie kurczaka i brokułów. Gdy do ciasta dodasz odrobinę oleju lub innego tłuszczu, naleśniki nie będą przywierały do patelni. Jeżeli pojawiły się w nim grudki, rozdrób je mikserem lub przetrzyj przez drobne sitko. Po przygotowaniu ciasto odstaw na co najmniej dwadzieścia minut – masa napęcznieje i będzie się lepiej smażyć. Unikaj smażenia naleśników na dużym ogniu – wtedy brzegi ciasta mogą się przypalić lub wysuszyć. Pamiętaj także, że nie lubią one zbyt dużej ilości tłuszczu – wystarczy, że raz na jakiś czas dolejesz łyżeczkę pod naleśnik.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

234
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby