Naleśniki z kurczakiem i brokułami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

256

7411 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3244 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10434 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

0.5 pęczka

300 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

1

1 sztuka

ciasto na naleśniki:

1 sztuka

250 mililitrów

250 gramów

50 mililitrów

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe na gładką masę. Smaż cienkie naleśniki na małej ilości tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.

Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - Krok 1

Krok 2

Kurczaka pokrój w kostkę, dopraw solą i pieprzem. Brokuł podziel na różyczki i ugotuj.

Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - Krok 2

Krok 3

Pieczarki umyj i zetrzyj na tarce z grubymi oczkami. Cebulę posiekaj.

Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - Krok 3

Krok 4

Podsmaż kurczaka, dodaj cebulę i pieczarki. Duś 5 minut. Dodaj brokuł i podlej śmietaną, dodając Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr. Gotuj, aż lekko zgęstnieje. Na koniec wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem.

Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - Krok 4

Krok 5

Rozsmaruj farsz na naleśnikach i zwijaj je jak gołąbki. Podawaj zapieczone z serem.

Naleśniki z kurczakiem  i brokułami  - Krok 5
21

Opinie o przepisie

  • Paweł  Ngl

    Paweł Ngl

    Pychotka!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna oleksiewicz

    Anna oleksiewicz

    dobre na pewno powtórzę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • daniela  winiewska

    daniela winiewska

    pychota ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malwina

    Malwina

    Zrobiłam dziś pierwszy raz i smakowało rewelacyjnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malwina

    Malwina

    Zrobiłam dziś smakowało rewelacyjnie a jak szybko się robi po prostu dla mnie bomba

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Żaneta Szostak

    Żaneta Szostak

    naleśniki super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Szczepańska

    Justyna Szczepańska

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Żanets Nowak

    Żanets Nowak

    Przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mateusz mati

    mateusz mati

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Gapińska

    Maria Gapińska

    przepis na naleśniki z kurczakiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Kasprzyk

    Katarzyna Kasprzyk

    Pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariola Jakiel

    Mariola Jakiel

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Hoły

    Łukasz Hoły

    przepis na ciasto naleśniki jest do dupy.za gęste wychodzi

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Sławińska

    Sylwia Sławińska

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej  Kulesza

    Andrzej Kulesza

    obrzydliwe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Szuba (szuela)

    Elżbieta Szuba (szuela)

    Robiłam, są pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • beata Urbas

    beata Urbas

    świetnie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • maciek wićko

    maciek wićko

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia  Zielińska

    Sylwia Zielińska

    mmmm pychotka.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Walkarz

    Kamila Walkarz

    rewelka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Waliszek

    Magdalena Waliszek

    ile powinnam gotować brokuł i jak długo powinny być zapiekane żeby były chrupiące

    Odpowiedz Odpowiedz

Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Naleśniki z kurczakiem  i brokułami Naleśniki z kurczakiem i brokułami

Naleśniki to danie znane na całym świecie, które często gości na naszych stołach. Trudno się temu dziwić – możesz przygotować je na słodko lub ostro i serwować zarówno na śniadanie, obiad, kolację, jak i deser. Nadają się one do odgrzewania i mrożenia. Możesz przygotować je na przykład z farszem na bazie kurczaka i brokułów. Gdy do ciasta dodasz odrobinę oleju lub innego tłuszczu, naleśniki nie będą przywierały do patelni. Jeżeli pojawiły się w nim grudki, rozdrób je mikserem lub przetrzyj przez drobne sitko. Po przygotowaniu ciasto odstaw na co najmniej dwadzieścia minut – masa napęcznieje i będzie się lepiej smażyć. Unikaj smażenia naleśników na dużym ogniu – wtedy brzegi ciasta mogą się przypalić lub wysuszyć. Pamiętaj także, że nie lubią one zbyt dużej ilości tłuszczu – wystarczy, że raz na jakiś czas dolejesz łyżeczkę pod naleśnik.