Naleśniki z pieczarkami i serem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

8 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w cienkie plastry, włóż do garnka, dodaj sól i pieprz. Gotuj je na małym ogniu. Gdy odparują z wody, dopraw maggi.

Krok 2

Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Połącz z uduszonymi pieczarkami. Przypraw do smaku.

Krok 3

Każdy naleśnik posmaruj na całej powierzchni i zwiń w rulonik.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posyp żółtym serem.

Krok 5

Wstaw do nagrzanego do około 160 stopni piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej