Naleśniki z pieczarkami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z pieczarkami i serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

8 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w cienkie plastry, włóż do garnka, dodaj sól i pieprz. Gotuj je na małym ogniu. Gdy odparują z wody, dopraw maggi.

Krok 2

Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Połącz z uduszonymi pieczarkami. Przypraw do smaku.

Krok 3

Każdy naleśnik posmaruj na całej powierzchni i zwiń w rulonik.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posyp żółtym serem.

Krok 5

Wstaw do nagrzanego do około 160 stopni piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej