
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
8 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w cienkie plastry, włóż do garnka, dodaj sól i pieprz. Gotuj je na małym ogniu. Gdy odparują z wody, dopraw maggi.
Krok 2
Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Połącz z uduszonymi pieczarkami. Przypraw do smaku.
Krok 3
Każdy naleśnik posmaruj na całej powierzchni i zwiń w rulonik.
Krok 4
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posyp żółtym serem.
Krok 5
Wstaw do nagrzanego do około 160 stopni piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut bez przykrycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej