
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
500 gramów
1 szczypta
8 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki pokrój w cienkie plastry, włóż do garnka, dodaj sól i pieprz. Gotuj je na małym ogniu. Gdy odparują z wody, dopraw maggi.
Krok 2
Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Połącz z uduszonymi pieczarkami. Przypraw do smaku.
Krok 3
Każdy naleśnik posmaruj na całej powierzchni i zwiń w rulonik.
Krok 4
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posyp żółtym serem.
Krok 5
Wstaw do nagrzanego do około 160 stopni piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut bez przykrycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej