Naleśniki z pieczarkami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z pieczarkami i serem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

8 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój w cienkie plastry, włóż do garnka, dodaj sól i pieprz. Gotuj je na małym ogniu. Gdy odparują z wody, dopraw maggi.

Krok 2

Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Połącz z uduszonymi pieczarkami. Przypraw do smaku.

Krok 3

Każdy naleśnik posmaruj na całej powierzchni i zwiń w rulonik.

Krok 4

Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posyp żółtym serem.

Krok 5

Wstaw do nagrzanego do około 160 stopni piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut bez przykrycia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z pieczarkami i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej