PRZEPISY.PL

Naleśniki z pieczarkami i serem

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
9
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula1 szt
  • olej2 łyżki
  • pieprz1 szczypta
  • pieczarki500 g
  • sól1 szczypta
  • naleśniki8 szt
  • ser żółty starty 200 g
    • Krok 1

      Pieczarki pokrój w cienkie plastry, włóż do garnka, dodaj sól i pieprz. Gotuj je na małym ogniu. Gdy odparują z wody, dopraw maggi.
    • Krok 2

      Cebulę obierz, drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Połącz z uduszonymi pieczarkami. Przypraw do smaku.
    • Krok 3

      Każdy naleśnik posmaruj na całej powierzchni i zwiń w rulonik.
    • Krok 4

      Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, ułóż w nim nafaszerowane naleśniki. Wierzch posyp żółtym serem.
    • Krok 5

      Wstaw do nagrzanego do około 160 stopni piekarnika i zapiekaj około 20-25 minut bez przykrycia.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    46
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    75
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    6
    Łatwe
    1
    osoba dodała do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    5
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe