Szpinakowe naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Szpinakowe naleśniki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

27

371 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

212 osób wydrukowało

Pobierz pdf

416 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

450 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj drobno i podziel na dwie części. Szpinak rozmroź i dokładnie odciśnij z wody. Ser zetrzyj na tarce.

Szpinakowe naleśniki - Krok 1

Krok 2

W rondelku przesmaż na oliwie połowę posiekanej cebuli, następnie dodaj pomidory razem z zalewą i zagotuj. Gotuj kilka minut na wolnym ogniu a następnie zmiksuj na gładki sos.

Szpinakowe naleśniki - Krok 2

Krok 3

Na patelni zeszklij pozostałą cebulę. Następnie dodaj szpinak i smaż chwilę razem.

Szpinakowe naleśniki - Krok 3

Krok 4

Stwórz kremowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr ze śmietaną i dodaj do szpinaku, Całość zagotuj i odstaw.

Szpinakowe naleśniki - Krok 4

Krok 5

Gotowy, pełen smaku farsz rozłóż na czterech naleśnikach. Naleśniki zroluj i ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wierzch polej pomidorowym sosem i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 175*C.

Szpinakowe naleśniki - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby danie było ciekawe dla najmłodszych, na talerzu narysuj planszę do gry w kółko i krzyżyk, a pokrojone na kawałki naleśniki ułóż w polach.

3

Opinie o przepisie

  • Wiesława Kamuda Kamuda

    Wiesława Kamuda Kamuda , 22.06.2019

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Gacek

    Grażyna Gacek , 18.02.2019

    Grażka super dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Biernacka

    Alicja Biernacka , 29.03.2018

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej