Szpinakowe naleśniki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinakowe naleśniki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

28

heart
463 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

240 osób wydrukowało

Pobierz pdf

525 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

450 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj drobno i podziel na dwie części. Szpinak rozmroź i dokładnie odciśnij z wody. Ser zetrzyj na tarce.

Szpinakowe naleśniki - Krok 1

Krok 2

W rondelku przesmaż na oliwie połowę posiekanej cebuli, następnie dodaj pomidory razem z zalewą i zagotuj. Gotuj kilka minut na wolnym ogniu a następnie zmiksuj na gładki sos.

Szpinakowe naleśniki - Krok 2

Krok 3

Na patelni zeszklij pozostałą cebulę. Następnie dodaj szpinak i smaż chwilę razem.

Szpinakowe naleśniki - Krok 3

Krok 4

Stwórz kremowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr ze śmietaną i dodaj do szpinaku, Całość zagotuj i odstaw.

Szpinakowe naleśniki - Krok 4

Krok 5

Gotowy, pełen smaku farsz rozłóż na czterech naleśnikach. Naleśniki zroluj i ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wierzch polej pomidorowym sosem i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 175*C.

Szpinakowe naleśniki - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby danie było ciekawe dla najmłodszych, na talerzu narysuj planszę do gry w kółko i krzyżyk, a pokrojone na kawałki naleśniki ułóż w polach.

3

Opinie o przepisie

  • Wiesława Kamuda Kamuda

    Wiesława Kamuda Kamuda , 22.06.2019

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Gacek

    Grażyna Gacek , 18.02.2019

    Grażka super dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Biernacka

    Alicja Biernacka , 29.03.2018

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinakowe naleśniki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szpinakowe naleśnikiSzpinakowe naleśniki

Cebulę posiekaj drobno i podziel na dwie części. Szpinak rozmroź i dokładnie odciśnij z wody. Ser zetrzyj na tarce.