
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
450 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj drobno i podziel na dwie części. Szpinak rozmroź i dokładnie odciśnij z wody. Ser zetrzyj na tarce.

Krok 2
W rondelku przesmaż na oliwie połowę posiekanej cebuli, następnie dodaj pomidory razem z zalewą i zagotuj. Gotuj kilka minut na wolnym ogniu a następnie zmiksuj na gładki sos.

Krok 3
Na patelni zeszklij pozostałą cebulę. Następnie dodaj szpinak i smaż chwilę razem.

Krok 4
Stwórz kremowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr ze śmietaną i dodaj do szpinaku, Całość zagotuj i odstaw.

Krok 5
Gotowy, pełen smaku farsz rozłóż na czterech naleśnikach. Naleśniki zroluj i ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wierzch polej pomidorowym sosem i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 175*C.


Dobra rada:
Aby danie było ciekawe dla najmłodszych, na talerzu narysuj planszę do gry w kółko i krzyżyk, a pokrojone na kawałki naleśniki ułóż w polach.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej