
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
500 gramów
500 gramów
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
40 gramów
0.5 litra
150 gramów
20 gramów
80 gramów
5 gramów
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek pokrój w drobną kostkę. Pieczarki w cząstki. Suszone pomidory w paski. Orzechy lekko posiekaj.

Krok 2
Na patelni smaż cebulę z czosnkiem oraz pieczarki. Następnie dodaj oczyszczony szpinak oraz orzechy i suszone pomidory. Smaż przez chwilę. Całość dopraw Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3
Przygotuj sos beszamelowy: na maśle podsmaż krótko mąkę, następnie wlewaj mleko energicznie mieszając tak, aby nie powstały grudki. Dodaj Bulionetkę drobiową Knorr oraz gałkę muszkatołową. Zagotuj sos, powinien być gęsty.

Krok 4
W naczyniu żaroodpornym, dno posmaruj sosem beszamelowym, następnie połóż warstwę makaronu, ponownie polej sosem, ułóż masę szpinakową, posyp startym serem i przykryj drugą warstwą makaronu. Czynność tę powtórz do wyczerpania przygotowanych produktów, ale tak, aby masa nie wystawała ponad naczynie.

Krok 5
Ostatnią warstwę makaronu polej obficie sosem oraz posyp pozostałym serem. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Podawaj z ulubionym sosem, na przykład Spaghetti Toscana Knorr.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!
Czytaj więcejMała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lasagne ze szpinakiem i grzybami
Jeśli jeszcze nie przyrządzałaś lasagne ze szpinakiem i grzybami, ten prosty przepis na pyszne danie dla 4 osób będzie dla ciebie idealny. Nie ma chyba na świecie osoby, która nie lubi makaronu. Dziesiątki odmian, kształtów, kolorów i dodatków sprawiają, że jest bardzo chętnie jedzony w każdej postaci. Polacy zjadają go prawie sześciokrotnie mniej niż Włosi, a więc nadrób stracony czas i przygotuj swojej rodzinie tę świetną wersję lasagne ze świeżym bądź mrożonym szpinakiem i dwoma garściami ulubionych grzybów. Przydadzą ci się jeszcze drobno pokrojone orzechy włoskie i aromatyczne suszone pomidory z zalewy, które wspaniale połączą się makaronem, tartym żółtym serem, liśćmi szpinaku i grzybami. Usmażone na patelni warzywa dopraw solidnie uniwersalną przyprawą Delikat Knorr. Pod koniec gotowania sosu beszamelowego dodaj drobiową bulionetkę Knorr, gałkę muszkatołową i zagotuj całość. Po wyjęciu zapieczonego makaronu z piekarnika, możesz polać go dodatkowo porcją sosu spaghetti toscana Knorr.