
Składniki
4 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i pieczarki przekrój na cztery części, cebulę pokrój w plastry. Warzywa opiecz na patelni grillowej, następnie przełóż do miski i połącz z ketchupem.
Krok 2
W przeciętej do połowy bułki nałóż rukolę, plastry pomidorów, grillowane warzywa oraz plastry sera mozzarella.
Krok 3
Kanapkę dodatkowo tuż przed podaniem podgrzej w opiekaczu lub w grillu elektrycznym.
Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre smaki do ketchupu dodaj kilka kropel tabasco. Kanapka stanie się bardziej pikantna.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciabatta z grillowanymi warzywami
Ciabatta (z j. włoskiego „kapeć”) swoją nazwę zawdzięcza wydłużonemu i spłaszczonemu kształtowi. To pszenna bułka, która charakteryzuje się dużymi porami w strukturze miąższu oraz chrupiącą i jasną skórką. Wykorzystaj ją do przyrządzenia smacznej przekąski z grillowanymi warzywami. Na początek papryką i pieczarki portobello podziel na cztery części, a czerwoną cebulę pokrój w niewielkie plastry. Opiecz je na patelni grillowej, pamiętając, by nie dodawać do nich tłuszczu. Następnie warzywa przełóż do miski i wymieszaj z wyrazistym ketchupem. Całość umieść w przeciętej do połowy bułce – wraz z plastrami pomidorów oraz kawałkami mozzarelli o niskiej zawartości tłuszczu stworzy wyśmienitą kompozycję smakową, która sprawdzi się m.in. na drugie śniadanie w pracy. Ciabattę możesz podgrzać w opiekaczu bezpośrednio przed podaniem. Aby była bardziej pikantna, dolej do ketchupu kilka kropel tabasco lub wymieszaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Zainspiruj się naszym przepisem na znaną włoską przekąskę.