
Składniki
4 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Paprykę i pieczarki przekrój na cztery części, cebulę pokrój w plastry. Warzywa opiecz na patelni grillowej, następnie przełóż do miski i połącz z ketchupem.

Krok 2
W przeciętej do połowy bułki nałóż rukolę, plastry pomidorów, grillowane warzywa oraz plastry sera mozzarella.

Krok 3
Kanapkę dodatkowo tuż przed podaniem podgrzej w opiekaczu lub w grillu elektrycznym.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre smaki do ketchupu dodaj kilka kropel tabasco. Kanapka stanie się bardziej pikantna.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciabatta z grillowanymi warzywami
Chcesz poznać włoskie wypieki? Spróbuj ciabatty, czyli przysmaku, który swoją nazwę zawdzięcza wydłużonemu i spłaszczonemu kształtowi. Ta pszenna bułka charakteryzuje się dużymi porami w strukturze miąższu oraz chrupiącą i jasną skórką. Wykorzystaj ją do przyrządzenia smacznej przekąski z grillowanymi warzywami.
Dla kogo?
Ciabatta z grilla to idealny przysmak dla fanów szybkiego i prostego gotowania. Nie lubisz spędzać w kuchni wielu godzin? Ciabatta z grillowanymi warzywami pojawi się na Twoim talerzu w jedyne pół godziny. Chyba zgodzisz się z nami, że to naprawdę niewiele!
Na jaką okazję?
Kanapka z grillowanymi warzywami stworzy wyśmienitą kompozycję smakową, która sprawdzi się m.in. na drugie śniadanie w pracy. Z łatwością zapakujesz ją do pojemnika i zabierzesz na wynos. Możesz także zaserwować ciabattę z grilowanymi warzywami na kolację!
Czy wiesz, że?
Przygotowanie ciabatty na grillu to zaledwie kilka czynności. Na początek paprykę i pieczarki portobello podziel na cztery części, a czerwoną cebulę pokrój w niewielkie plastry. Opiecz je na patelni grillowej, pamiętając, by nie dodawać do nich tłuszczu. Następnie warzywa przełóż do miski i wymieszaj z wyrazistym ketchupem.
Dla urozmaicenia:
Umieść przygotowany farsz w przeciętej do połowy bułce – wraz z plastrami pomidorów oraz kawałkami mozzarelli o niskiej zawartości tłuszczu. Ciabattę możesz podgrzać w opiekaczu bezpośrednio przed podaniem. Aby była bardziej pikantna, dolej do ketchupu kilka kropel tabasco.