
Składniki
4 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W przeciętej do połowy bułki nałóż rukolę, plastry pomidorów, grillowane warzywa oraz plastry sera mozzarella.

Krok 2
Paprykę i pieczarki przekrój na cztery części, cebulę pokrój w plastry. Warzywa opiecz na patelni grillowej, następnie przełóż do miski i połącz z ketchupem.

Krok 3
Kanapkę dodatkowo tuż przed podaniem podgrzej w opiekaczu lub w grillu elektrycznym.


Dobra rada:
Jeśli lubisz ostre smaki do ketchupu dodaj kilka kropel tabasco. Kanapka stanie się bardziej pikantna.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciabatta z grillowanymi warzywami
Chcesz poznać włoskie wypieki? Spróbuj ciabatty, czyli przysmaku, który swoją nazwę zawdzięcza wydłużonemu i spłaszczonemu kształtowi. Ta pszenna bułka charakteryzuje się dużymi porami w strukturze miąższu oraz chrupiącą i jasną skórką. Wykorzystaj ją do przyrządzenia smacznej przekąski z grillowanymi warzywami.
Dla kogo?
Ciabatta z grilla to idealny przysmak dla fanów szybkiego i prostego gotowania. Nie lubisz spędzać w kuchni wielu godzin? Ciabatta z grillowanymi warzywami pojawi się na Twoim talerzu w jedyne pół godziny. Chyba zgodzisz się z nami, że to naprawdę niewiele!
Na jaką okazję?
Kanapka z grillowanymi warzywami stworzy wyśmienitą kompozycję smakową, która sprawdzi się m.in. na drugie śniadanie w pracy. Z łatwością zapakujesz ją do pojemnika i zabierzesz na wynos. Możesz także zaserwować ciabattę z grilowanymi warzywami na kolację!
Czy wiesz, że?
Przygotowanie ciabatty na grillu to zaledwie kilka czynności. Na początek paprykę i pieczarki portobello podziel na cztery części, a czerwoną cebulę pokrój w niewielkie plastry. Opiecz je na patelni grillowej, pamiętając, by nie dodawać do nich tłuszczu. Następnie warzywa przełóż do miski i wymieszaj z wyrazistym ketchupem.
Dla urozmaicenia:
Umieść przygotowany farsz w przeciętej do połowy bułce – wraz z plastrami pomidorów oraz kawałkami mozzarelli o niskiej zawartości tłuszczu. Ciabattę możesz podgrzać w opiekaczu bezpośrednio przed podaniem. Aby była bardziej pikantna, dolej do ketchupu kilka kropel tabasco.



































