Bawarski burger przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bawarski burger

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
58 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

4 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

250 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokrój w cienkie paseczki, przełóż do miski, skrop olejem i wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr. Roszponkę umyj i lekko osusz.

Krok 2

Majonez połącz z miodem, musztardą i cebulą Knorr aby powstał sos.

Krok 3

Kiełbaski podsmaż na oleju.

Krok 4

Bułki przekrój wzdłuż na pół, posmaruj sosem. Najpierw połóż po trzy kiełbaski, następnie czerwoną kapustę i roszponkę. Przykryj bułką i podawaj z dodatkowym sosem oddzielnie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast bawarskich kiełbasek możesz użyć kiełbasek drobiowych lub wegetariańskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bawarski burgerBawarski burger

Burgery zawładnęły kulinarnym światem. Z potrawy kojarzonej głównie z fast foodem stały się przysmakiem podawanym w najlepszych restauracjach. Nic nie stoi na przeszkodzie, by ten modny specjał przygotować we własnej kuchni. Tym razem z bardziej europejskim niż amerykańskim sznytem – oto przepis na bawarski burger.

Dla kogo?

Przepis uwielbiany przez kucharzy, którzy w kuchni stawiają na nieoczywiste połączenia. Burger bez porcji mielonego mięsa? W bawarskim stylu królują soczyste kiełbaski! Smaczne zamieszanie na talerzach jest zawsze mile widziane.

Na jaką okazję?

Bawarskim burgerem warto się pochwalić, więc zaproście przyjaciół na degustację. Popołudniowe i wieczorne spotkania w gronie najbliższych okażą się jeszcze przyjemniejsze. Niech każdy gość samodzielnie wybierze dodatki.

Czy wiesz, że?

Czerwonawy odcień modrej kapusty dodaje potrawom kolorytu. Przygotowując ją na ciepło, liście warto skropić octem lub sokiem z kwaśnych owoców. Dzięki temu zachowają apetyczną barwę.

Dla urozmaicenia:

Burgery bawarskie doskonale smakują z frytkami. Przygotujecie je tradycyjnie z ziemniaków, ale także z selera, buraka lub korzenia pietruszki.