Bawarski burger

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

4 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

250 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokrój w cienkie paseczki, przełóż do miski, skrop olejem i wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr. Roszponkę umyj i lekko osusz.

Krok 2

Majonez połącz z miodem, musztardą i cebulą Knorr aby powstał sos.

Krok 3

Kiełbaski podsmaż na oleju.

Krok 4

Bułki przekrój wzdłuż na pół, posmaruj sosem. Najpierw połóż po trzy kiełbaski, następnie czerwoną kapustę i roszponkę. Przykryj bułką i podawaj z dodatkowym sosem oddzielnie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast bawarskich kiełbasek możesz użyć kiełbasek drobiowych lub wegetariańskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bawarski burgerBawarski burger

Burgery zawładnęły kulinarnym światem. Z potrawy kojarzonej głównie z fast foodem stały się przysmakiem podawanym w najlepszych restauracjach. Nic nie stoi na przeszkodzie, by ten modny specjał przygotować we własnej kuchni. Tym razem z bardziej europejskim niż amerykańskim sznytem – oto przepis na bawarski burger.

Dla kogo?

Przepis uwielbiany przez kucharzy, którzy w kuchni stawiają na nieoczywiste połączenia. Burger bez porcji mielonego mięsa? W bawarskim stylu królują soczyste kiełbaski! Smaczne zamieszanie na talerzach jest zawsze mile widziane.

Na jaką okazję?

Bawarskim burgerem warto się pochwalić, więc zaproście przyjaciół na degustację. Popołudniowe i wieczorne spotkania w gronie najbliższych okażą się jeszcze przyjemniejsze. Niech każdy gość samodzielnie wybierze dodatki.

Czy wiesz, że?

Czerwonawy odcień modrej kapusty dodaje potrawom kolorytu. Przygotowując ją na ciepło, liście warto skropić octem lub sokiem z kwaśnych owoców. Dzięki temu zachowają apetyczną barwę.

Dla urozmaicenia:

Burgery bawarskie doskonale smakują z frytkami. Przygotujecie je tradycyjnie z ziemniaków, ale także z selera, buraka lub korzenia pietruszki.