Bawarski burger przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bawarski burger

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

56 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

4 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

250 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę pokrój w cienkie paseczki, przełóż do miski, skrop olejem i wymieszaj z sosem sałatkowym Knorr. Roszponkę umyj i lekko osusz.

Krok 2

Majonez połącz z miodem, musztardą i cebulą Knorr aby powstał sos.

Krok 3

Kiełbaski podsmaż na oleju.

Krok 4

Bułki przekrój wzdłuż na pół, posmaruj sosem. Najpierw połóż po trzy kiełbaski, następnie czerwoną kapustę i roszponkę. Przykryj bułką i podawaj z dodatkowym sosem oddzielnie.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast bawarskich kiełbasek możesz użyć kiełbasek drobiowych lub wegetariańskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bawarski burger - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bawarski burgerBawarski burger

Burgery zawładnęły kulinarnym światem. Z potrawy kojarzonej głównie z fast foodem stały się przysmakiem podawanym w najlepszych restauracjach. Nic nie stoi na przeszkodzie, by ten modny specjał przygotować we własnej kuchni. Tym razem z bardziej europejskim niż amerykańskim sznytem – oto przepis na bawarski burger.

Dla kogo?

Przepis uwielbiany przez kucharzy, którzy w kuchni stawiają na nieoczywiste połączenia. Burger bez porcji mielonego mięsa? W bawarskim stylu królują soczyste kiełbaski! Smaczne zamieszanie na talerzach jest zawsze mile widziane.

Na jaką okazję?

Bawarskim burgerem warto się pochwalić, więc zaproście przyjaciół na degustację. Popołudniowe i wieczorne spotkania w gronie najbliższych okażą się jeszcze przyjemniejsze. Niech każdy gość samodzielnie wybierze dodatki.

Czy wiesz, że?

Czerwonawy odcień modrej kapusty dodaje potrawom kolorytu. Przygotowując ją na ciepło, liście warto skropić octem lub sokiem z kwaśnych owoców. Dzięki temu zachowają apetyczną barwę.

Dla urozmaicenia:

Burgery bawarskie doskonale smakują z frytkami. Przygotujecie je tradycyjnie z ziemniaków, ale także z selera, buraka lub korzenia pietruszki.