
Składniki
500 gramów
2 łyżki
1 sztuka
300 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso , i bataty pokrój w grubą 2 cm kostkę. Cebule i pomidory pokrój w drobna kostkę.

Krok 2
Mięso oprósz przyprawą do złotego kurczaka, obsmaż w garnku na oleju gdy się zarumieni dodaj cebulę i bataty smaż aż również zrobią się rumiane.

Krok 3
Dodaj pomidory, curry i szklankę wody.

Krok 4
Wszystko razem duś pod przykryciem około 30 minut po tym czasie zdejmij przykrywkę . Indyka gotuj jeszcze 15 minut aż woda odparuje o połowę, a mięso zrobi się miękkie. Tuż przed podaniem dodaj jogurt.


Dobra rada:
Gotowy gulasz dopraw posiekana kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Potrawka z indyka z batatem
Potrawki to doskonały pomysł na codzienny obiad. Jeśli chcecie urozmaicić dotychczas przygotowywane dania, wykorzystajcie nasz przepis na potrawkę z indyka z batatem – w iście hinduskim stylu! Przypadnie do gustu każdemu zwolennikowi aromatycznej, orientalnej kuchni, opartej na oryginalnych mieszankach przypraw. Wyjątkowym składnikiem dania są bataty, nadające potrawie słodkiego, delikatnego smaku. To bezpośrednie nawiązanie do kuchni orientu, w której słodkie ziemniaki stanowią podstawę wielu dań. Smacznego!
Dla kogo?
Potrawka z indyka z batatem przypadnie do gustu zwolennikom aromatycznych dań, o nieco egzotycznym smaku.
Na jaką okazję?
Potrawa doskonale sprawdzi się jako element codziennego menu obiadowego.
Czy wiesz, że?
Bataty pochodzą z Ameryki Południowej i Środowej. Ich bulwy mogą ważyć nawet 3 kg. Powszechne są dwie odmiany ziemniaków – słodka i gorzka, która ma właściwości trujące. Gorzkie bataty można spożywać po odpowiedniej obróbce – obraniu ziemniaka ze skóry i wystawieniu na słońce, które eliminuje toksyny z bulwy.
Dla urozmaicenia:
Doskonałym dodatkiem do potrawki jest siekana kolendra, która podkreśli egzotyczny smak.