Kiełbaski w ostrej glazurze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w ostrej glazurze

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

7 sztuk

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Połączyć go z pozostałymi składnikami glazury: keczupem, miodem, sosem sojowym, pieprzem, papryką, chili oraz imbirem. Dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 15 min.

Krok 2

Kiełbaski gęsto i dosyć głęboko ponacinać. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec minutę. Zdjąć z grilla, obficie posmarować przygotowaną glazurą.

Krok 3

Ponownie włożyć kiełbaski na ruszt i piec następne 8-10 min, często obracając i smarując glazurą. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej