Kiełbaski w ostrej glazurze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w ostrej glazurze

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Połączyć go z pozostałymi składnikami glazury: keczupem, miodem, sosem sojowym, pieprzem, papryką, chili oraz imbirem. Dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 15 min.

Krok 2

Kiełbaski gęsto i dosyć głęboko ponacinać. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec minutę. Zdjąć z grilla, obficie posmarować przygotowaną glazurą.

Krok 3

Ponownie włożyć kiełbaski na ruszt i piec następne 8-10 min, często obracając i smarując glazurą. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej