Kiełbaski w ostrej glazurze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w ostrej glazurze

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

7 sztuk

1 szczypta

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Połączyć go z pozostałymi składnikami glazury: keczupem, miodem, sosem sojowym, pieprzem, papryką, chili oraz imbirem. Dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 15 min.

Krok 2

Kiełbaski gęsto i dosyć głęboko ponacinać. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec minutę. Zdjąć z grilla, obficie posmarować przygotowaną glazurą.

Krok 3

Ponownie włożyć kiełbaski na ruszt i piec następne 8-10 min, często obracając i smarując glazurą. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej