
Składniki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
7 sztuk
1 szczypta
1 szklanka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Połączyć go z pozostałymi składnikami glazury: keczupem, miodem, sosem sojowym, pieprzem, papryką, chili oraz imbirem. Dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 15 min.
Krok 2
Kiełbaski gęsto i dosyć głęboko ponacinać. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec minutę. Zdjąć z grilla, obficie posmarować przygotowaną glazurą.
Krok 3
Ponownie włożyć kiełbaski na ruszt i piec następne 8-10 min, często obracając i smarując glazurą. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej