Kiełbaski w ostrej glazurze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbaski w ostrej glazurze

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
7 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

7 sztuk

1 szklanka

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Połączyć go z pozostałymi składnikami glazury: keczupem, miodem, sosem sojowym, pieprzem, papryką, chili oraz imbirem. Dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na 15 min.

Krok 2

Kiełbaski gęsto i dosyć głęboko ponacinać. Ułożyć na rozgrzanym ruszcie, piec minutę. Zdjąć z grilla, obficie posmarować przygotowaną glazurą.

Krok 3

Ponownie włożyć kiełbaski na ruszt i piec następne 8-10 min, często obracając i smarując glazurą. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami i surówką ze świeżych warzyw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbaski w ostrej glazurze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej