
Składniki
250 gramów
150 gramów
200 gramów
150 gramów
150 gramów
1 opakowanie
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój paprykę, kapustę, cebulę i ziemniaki w kostkę. Kiełbasę pokrój w półplasterki.

Krok 2
Kiełbasę do chłopskiego garnka podsmaż na łyżce gorącego oleju. Dodaj cebulę, paprykę i kapustę, i smaż do uzyskania złotego koloru.

Krok 3
Dodaj 500 ml wody i ziemniaki. Doprowadź do wrzenia i gotuj 20 minut pod przykryciem, aż ziemniaki zmiękną.

Krok 4
Dodaj zawartość opakowania Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr, dokładnie wymieszaj i gotuj jeszcze 5 minut. Chłopski garnek podawaj sam lub z chlebem i masłem.


Dobra rada:
Chłopski garnek smakuje jeszcze lepiej kolejnego dnia. Ugotuj więcej, żeby zostało na jutro.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chłopski garnek
Chłopski garnek to przepis na danie jednogarnkowe, które zachwyca smakiem oraz emanuje wspaniałym aromatem. Podsmażona na łyżce oleju kiełbasa w połączeniu z cebulą, papryką, kapustą i ziemniakami tworzą smakowitą kompozycję. Piękny kolor, doskonałą konsystencję, a także fantastyczny smak uzyskujemy na końcowym etapie przygotowywania, dodając do dania opakowanie przyprawy Chłopski Garnek Knorr. Starannie skomponowana mieszanka przypraw i ziół nadaje potrawie wyrazistego charakteru. Jak zrobić chłopski garnek? Przepis sprawdź powyżej!
Dla kogo?
Chłopski garnek jako przepis domowy przypadnie do gustu zwolennikom dań jednogarnkowych, które sprawdzą się jako obiad dla całej rodziny. Potrzebne składniki są tanie i w większości przypadków pewnie znajdują się w Twojej kuchni. Przygotowanie chłopskiego garnka z kapustą zajmuje około pół godziny, a w rezultacie otrzymujesz bardzo smaczną mięsno-warzywną mieszankę, którą można porównać do gulaszu. Garnek chłopski to przepyszna barwna kompozycja, która jest wyjątkowo łatwa w przyrządzeniu. Potrawę przygotuje każdy, nawet osoba rozpoczynająca swoją przygodę z gotowaniem. Poznajcie przepis na chłopski garnek.
Na jaką okazję?
Chłopski garnek z kapustą to doskonała propozycja na obiad w sezonie jesienno-zimowym. Potrawę możesz zabrać ze sobą do pracy lub na uczelnię i cieszyć się smacznym lunchem. Mięsno-warzywna kompozycja sprawdzi się jako danie na kilka dni, dzięki czemu zaoszczędzisz czas.
Czy wiesz, że?
Przepis na chłopski garnek z kapustą możesz modyfikować na wiele sposobów. Jako mięsny dodatek sprawdzą się parzone oraz wędzone kiełbasy i wszystkie szynki z wyjątkiem tych dojrzewających. Potrawę możesz przygotować w wersji wegańskiej, wówczas dodaj wędzoną paprykę, by uzyskać charakterystyczny posmak.
Dla urozmaicenia:
Przepis na chłopski garnek z kapustą możesz wzbogacić o czosnek, zioła prowansalskie i inne lubiane przyprawy. Smakoszom tradycyjnych polskich potraw polecamy wypróbować chłopski garnek z ziemniakami i kiełbasą, w którym wielu znajdzie smaki z dzieciństwa. Smacznego!