Składniki
1 opakowanie
400 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 puszka
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warzywa pokrój w kostkę 2 x 2 cm.
Krok 2
2 łyżki Fixu wymieszaj z mięsem mielonym i dodaj szczyptę pieprzu. Uformuj małe kulki i podsmaż je na gorącym oleju przez ok. 2 minuty, przełóż mięso do garnka. Na tym samym oleju podsmaż cebulę, cukinię i paprykę, aż do uzyskania złotego koloru.
Krok 3
Podsmażone warzywa, pomidory oraz resztę Fixu wymieszanego z 200 ml wody i połącz z mięsem. Wszystko razem doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 min, aż sos zgęstnieje. Gotowe klopsiki podawaj z ryżem.
Dobra rada:
Gotowe danie podawaj posypane siekaną natką pietruszki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Naturalnie Smaczne Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami
Co dziś na obiad? A to klops! A właściwie - Klopsiki w sosie pomidorowym z warzywami! To one uratują cię, kiedy zabierzesz się za przygotowywanie rodzinnego obiadu, a w głowie… pustka!
Dla kogo? Dla niejadków – małych i dużych. Klopsiki w sosie pomidorowym będą przyciągać apetycznym wyglądem i zapachem. Zaostrzą apetyty!
Na jaką okazję? Zawsze, kiedy brakuje ci pomysłów na rodzinny obiad, w którym chcesz „przemycić” porcję warzyw. Klopsiki z mięsa mielonego to doskonały kamuflaż dla pomidorów, marchewki i cukinii.
Dla urozmaicenia: Kto powiedział, że klopsiki z mięsa mielonego można tylko smażyć? Alternatywną wersję dla tych tradycyjnych mogą stanowić te gotowane na parze – pyszne i delikatne w smaku.
Czy wiesz, że? Na słodko? To już przetestowane! W Szwecji klopsiki, tzw. kottbular, podaje się w ten dość niestandardowy sposób. Głównym dodatkiem do mięsa jest żurawina.
Pyszne, mięsne, toczące się kuleczki – klopsiki w sosie pomidorowym na stół!