Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

burger:

4 sztuki

160 gramów

warzywa:

100 gramów

100 gramów

40 gramów

80 gramów

sos:

160 mililitrów

40 gramów

1 garść

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Usmaż nuggetsy w głębokim tłuszczu. Użyj ręcznika papierowego, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Krok 2

Pokrój wszystkie warzywa. Ogórki w cienki plastry, mango w cząstki, a marchew w zapałki. Mix sałat poszarp na mniejsze części.

Krok 3

Pokrój miętę, a następnie wymieszaj z majonezem, sokiem z cytryny i puree z mango całość doprawiając pieprzem.

Krok 4

Bułki do burgerów przekrój na pół. Ich wewnętrzne strony posmaruj przygotowanym sosem. Do środka włóż nuggetsy oraz pokrojone warzywa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej