Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

burger:

4 sztuki

160 gramów

warzywa:

100 gramów

100 gramów

40 gramów

80 gramów

sos:

160 mililitrów

40 gramów

1 garść

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Usmaż roślinne nuggetsy w głębokim tłuszczu. Użyj ręcznika papierowego, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Krok 2

Pokrój wszystkie warzywa. Ogórki w cienki plastry, mango w cząstki, a marchew w zapałki. Mix sałat poszarp na mniejsze części.

Krok 3

Pokrój miętę, a następnie wymieszaj z majonezem, sokiem z cytryny i puree z mango całość doprawiając pieprzem.

Krok 4

Bułki do burgerów przekrój na pół. Ich wewnętrzne strony posmaruj przygotowanym sosem. Do środka włóż roślinne nuggetsy oraz pokrojone warzywa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem

Kanapka kanapce nierówna. Czas skończyć z przygotowaniem mało interesujących kromek z przypadkowymi i banalnymi dodatkami. Kanapka z masłem, serem i plastrem pomidora to już przeżytek! Wystarczy, że rzucisz okiem na sandwich z roślinnymi nuggetsami, sałatą i majonezem, a przekonasz się, że pieczywo można podawać w naprawdę finezyjny sposób.

Dla kogo? Świat burgerów przechodzi roślinną rewolucję! Istnieje wiele smakowitych patentów na przygotowanie tego dania w wariancie bez mięsa zwierzęcego, a nasz przepis na sandwich z sałatą i majonezem jest jednym z nich.

Na jaką okazję? Oto kanapka, która z powodzeniem może wejść w rolę dania obiadowego. W ciągu intensywnego dnia nie było czasu, by zjeść konkretny posiłek? Po powrocie do domu zaserwuj sobie burgera z roślinnymi nuggetsami i majonezem. W sam raz, gdy chcesz zjeść szybko i smacznie!

Czy wiesz, że? Zrobienie wegańskiego majonezu jest prostsze niż myślisz. Jajka w recepturze możesz zastąpić aquafabą lub kupić gotowy produkt Vegan Mayo Hellmann’s.

Dla urozmaicenia: Burgera z roślinnymi nuggetsami serwuj z frytkami z pieczonych batatów, selera i buraka.