Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

97 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

burger:

4 sztuki

160 gramów

warzywa:

100 gramów

100 gramów

40 gramów

80 gramów

sos:

160 mililitrów

40 gramów

1 garść

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Usmaż roślinne nuggetsy w głębokim tłuszczu. Użyj ręcznika papierowego, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Krok 2

Pokrój wszystkie warzywa. Ogórki w cienki plastry, mango w cząstki, a marchew w zapałki. Mix sałat poszarp na mniejsze części.

Krok 3

Pokrój miętę, a następnie wymieszaj z majonezem, sokiem z cytryny i puree z mango całość doprawiając pieprzem.

Krok 4

Bułki do burgerów przekrój na pół. Ich wewnętrzne strony posmaruj przygotowanym sosem. Do środka włóż roślinne nuggetsy oraz pokrojone warzywa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem

Kanapka kanapce nierówna. Czas skończyć z przygotowaniem mało interesujących kromek z przypadkowymi i banalnymi dodatkami. Kanapka z masłem, serem i plastrem pomidora to już przeżytek! Wystarczy, że rzucisz okiem na sandwich z roślinnymi nuggetsami, sałatą i majonezem, a przekonasz się, że pieczywo można podawać w naprawdę finezyjny sposób.

Dla kogo? Świat burgerów przechodzi roślinną rewolucję! Istnieje wiele smakowitych patentów na przygotowanie tego dania w wariancie bez mięsa zwierzęcego, a nasz przepis na sandwich z sałatą i majonezem jest jednym z nich.

Na jaką okazję? Oto kanapka, która z powodzeniem może wejść w rolę dania obiadowego. W ciągu intensywnego dnia nie było czasu, by zjeść konkretny posiłek? Po powrocie do domu zaserwuj sobie burgera z roślinnymi nuggetsami i majonezem. W sam raz, gdy chcesz zjeść szybko i smacznie!

Czy wiesz, że? Zrobienie wegańskiego majonezu jest prostsze niż myślisz. Jajka w recepturze możesz zastąpić aquafabą lub kupić gotowy produkt Vegan Mayo Hellmann’s.

Dla urozmaicenia: Burgera z roślinnymi nuggetsami serwuj z frytkami z pieczonych batatów, selera i buraka.