Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem
NOWY PRZEPIS
łatwe
97 osób zapisało

Składniki
burger:
4 sztuki
160 gramów
warzywa:
100 gramów
100 gramów
40 gramów
80 gramów
sos:
160 mililitrów
40 gramów
1 garść
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Usmaż roślinne nuggetsy w głębokim tłuszczu. Użyj ręcznika papierowego, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Krok 2
Pokrój wszystkie warzywa. Ogórki w cienki plastry, mango w cząstki, a marchew w zapałki. Mix sałat poszarp na mniejsze części.
Krok 3
Pokrój miętę, a następnie wymieszaj z majonezem, sokiem z cytryny i puree z mango całość doprawiając pieprzem.
Krok 4
Bułki do burgerów przekrój na pół. Ich wewnętrzne strony posmaruj przygotowanym sosem. Do środka włóż roślinne nuggetsy oraz pokrojone warzywa.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sandwich z nuggetsami, sałatą i majonezem
Kanapka kanapce nierówna. Czas skończyć z przygotowaniem mało interesujących kromek z przypadkowymi i banalnymi dodatkami. Kanapka z masłem, serem i plastrem pomidora to już przeżytek! Wystarczy, że rzucisz okiem na sandwich z roślinnymi nuggetsami, sałatą i majonezem, a przekonasz się, że pieczywo można podawać w naprawdę finezyjny sposób.
Dla kogo? Świat burgerów przechodzi roślinną rewolucję! Istnieje wiele smakowitych patentów na przygotowanie tego dania w wariancie bez mięsa zwierzęcego, a nasz przepis na sandwich z sałatą i majonezem jest jednym z nich.
Na jaką okazję? Oto kanapka, która z powodzeniem może wejść w rolę dania obiadowego. W ciągu intensywnego dnia nie było czasu, by zjeść konkretny posiłek? Po powrocie do domu zaserwuj sobie burgera z roślinnymi nuggetsami i majonezem. W sam raz, gdy chcesz zjeść szybko i smacznie!
Czy wiesz, że? Zrobienie wegańskiego majonezu jest prostsze niż myślisz. Jajka w recepturze możesz zastąpić aquafabą lub kupić gotowy produkt Vegan Mayo Hellmann’s.
Dla urozmaicenia: Burgera z roślinnymi nuggetsami serwuj z frytkami z pieczonych batatów, selera i buraka.