Fajita z kurczakiem (kebab) - przepis po polsku | Przepisy.pl pixel

Fajita z kurczakiem i warzywami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortille podgrzej na suchej patelni lub w mikrofali. Na rozgrzanym oleju podsmaż kawałki kurczaka, pokrojoną w plastry cebulę i pokrojoną w plastry paprykę.

Krok 2

Podsmażone składniki ułóż na ciepłych tortillach, całość obficie posmaruj majonezem, oprósz natką kolendry.

Krok 3

Placek możesz zrolować, zaginając brzegi do środka lub serwuj jak pizzę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej