Fajita z kurczakiem (kebab) - przepis po polsku | Przepisy.pl pixel

Fajita z kurczakiem i warzywami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortille podgrzej na suchej patelni lub w mikrofali. Na rozgrzanym oleju podsmaż kawałki kurczaka, pokrojoną w plastry cebulę i pokrojoną w plastry paprykę.

Krok 2

Podsmażone składniki ułóż na ciepłych tortillach, całość obficie posmaruj majonezem, oprósz natką kolendry.

Krok 3

Placek możesz zrolować, zaginając brzegi do środka lub serwuj jak pizzę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej