Fajita z kurczakiem (kebab) - przepis po polsku | Przepisy.pl pixel

Fajita z kurczakiem i warzywami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

2 łyżki

3 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tortille podgrzej na suchej patelni lub w mikrofali. Na rozgrzanym oleju podsmaż kawałki kurczaka, pokrojoną w plastry cebulę i pokrojoną w plastry paprykę.

Krok 2

Podsmażone składniki ułóż na ciepłych tortillach, całość obficie posmaruj majonezem, oprósz natką kolendry.

Krok 3

Placek możesz zrolować, zaginając brzegi do środka lub serwuj jak pizzę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fajita z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej