Fajita z kurczakiem i warzywami
NOWY PRZEPIS
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tortille podgrzej na suchej patelni lub w mikrofali. Na rozgrzanym oleju podsmaż kawałki kurczaka, pokrojoną w plastry cebulę i pokrojoną w plastry paprykę.
Krok 2
Podsmażone składniki ułóż na ciepłych tortillach, całość obficie posmaruj majonezem, oprósz natką kolendry.
Krok 3
Placek możesz zrolować, zaginając brzegi do środka lub serwuj jak pizzę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej