Fajita z kurczakiem i warzywami
NOWY PRZEPIS
łatwe
7 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
2 łyżki
3 łyżki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tortille podgrzej na suchej patelni lub w mikrofali. Na rozgrzanym oleju podsmaż kawałki kurczaka, pokrojoną w plastry cebulę i pokrojoną w plastry paprykę.
Krok 2
Podsmażone składniki ułóż na ciepłych tortillach, całość obficie posmaruj majonezem, oprósz natką kolendry.
Krok 3
Placek możesz zrolować, zaginając brzegi do środka lub serwuj jak pizzę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej