Kanapki na piknik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki na piknik

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
319 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

282 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

8 plastrów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bułki przekrój wzdłuż na pół i opiecz chwilę w nagrzanym piekarniku. Paprykę oczyść i pokrój na ćwiartki, skrop oliwą i zgrilluj na patelni. Pomidory oraz cebulę pokrój w cienkie plastry.

Kanapki na piknik - Krok 1

Krok 2

Majonez wymieszaj z ketchupem, czosnkiem drobno pokrojonym oraz sosem tabasco. Następnie posmaruj nim połówki pieczywa.

Kanapki na piknik - Krok 2

Krok 3

Na dolnych połówkach pieczywa rozłóż kolejno: rukolę, plastry mięsa, pomidory, cebulę oraz paprykę.

Kanapki na piknik - Krok 3

Krok 4

Wszystkie kanapki przykryj pozostałymi połówkami pieczywa, przyciśnij lekko dłonią i zawiń w pergamin.

Kanapki na piknik - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast wołowiny możesz użyć również innego pieczonego mięsa, np. karkówki lub indyka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki na piknik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki na piknik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki na piknikKanapki na piknik

Szybkie, proste i smaczne – kanapki z tego przepisu będą godnym polecenia sposobem na przekąskę podczas rodzinnych wypraw lub pysznym śniadaniem. Ich podstawą jest ciabatta, którą włóż na chwilę do rozgrzanego piekarnika – będzie wtedy ciepła oraz chrupiąca, świetnie skomponuje się też z pozostałymi składnikami. Paprykę oczyść z pestek i pokrój na ćwiartki, a następnie skrop dobrej jakości oliwą i grilluj przez chwilę na patelni. Pozostałe warzywa pokrój w cienkie plastry. Co nada kanapkom wyrazistego smaku i scali wszystkie składniki? Pikantny sos – przyrządzisz go, mieszając ketchup, drobno pokrojony czosnek oraz wyrazisty sos tabasco. Posmaruj nim połówki chrupiącego pieczywa i nałóż na nie pokrojone warzywa, lekko orzechową rukolę oraz plastry wołowiny (możesz ją zastąpić np. karkówką lub mięsem z indyka). Smak kanapek urozmaici dodatek listków świeżej bazylii, które  skomponują się z pomidorami, oraz serka topionego. Nie zapomnij o tym przepisie, planując następny piknik z rodziną. Smacznego!