Kanapka z jajkiem na patelni - z serem i jajkiem | Przepisy.pl pixel

Kanapka z jajkiem

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

2 plastry

2 plastry

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw usmaż boczek na patelni, aż będzie chrupiący. Zalecamy również opiekanie chleba, aby kromki były złociste. Po opieczeniu posmaruj jedną kromkę majonezem, posyp serem i grilluj na tej samej patelni.

Krok 2

Następnie na patelni z odrobiną masła lub oleju rozbij jajka, dopraw je szczyptą soli i pieprzu i smaż do uzyskania pożądanego stopnia wysmażenia. Zalecamy pozostawienie żółtka lekko płynnego, co nada kanapce dodatkowej soczystości.

Krok 3

Aby wykończyć kanapkę, posmaruj drugą kromkę chleba majonezem, połóż na niej zrumieniony boczek i ułóż dwa jajka. Na wierzchu ułożyć przygotowaną wcześniej kromkę chleba z opiekanym serem.

1

Opinie o przepisie

  • Barbby

    Barbby , 30.08.2024

    Niebo w gębie kanapka z jajkiem sadzonym i beconem!!! Prawdziwy majstersztyk.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej