
Składniki
300 mililitrów
200 mililitrów
100 gramów
20 gramów
20 gramów
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Figi, rodzynki i żurawinę moczymy w gorącej wodzie przez 15 min. Odsączamy, figi drobno kroimy.
Krok 2
Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą a następnie przelewamy ciepłą wodą. Zalewamy wodą i mlekiem kokosowym, dodajemy bakalie i przyprawy oraz masło. Gotujemy 10 min. na wolnym ogniu. W tym czasie siekamy migdały. Po przełożeniu na talerze posypujemy posiekanymi migdałami. Ewentualnie dosładzamy do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























