Kasza jaglana na mleko kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza jaglana na mleko kokosowym

Autor: dolga

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

200 mililitrów

100 gramów

20 gramów

20 gramów

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Figi, rodzynki i żurawinę moczymy w gorącej wodzie przez 15 min. Odsączamy, figi drobno kroimy.

Krok 2

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą a następnie przelewamy ciepłą wodą. Zalewamy wodą i mlekiem kokosowym, dodajemy bakalie i przyprawy oraz masło. Gotujemy 10 min. na wolnym ogniu. W tym czasie siekamy migdały. Po przełożeniu na talerze posypujemy posiekanymi migdałami. Ewentualnie dosładzamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej