Kasza jaglana na mleko kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza jaglana na mleko kokosowym

Autor: dolga

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

200 mililitrów

100 gramów

20 gramów

20 gramów

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Figi, rodzynki i żurawinę moczymy w gorącej wodzie przez 15 min. Odsączamy, figi drobno kroimy.

Krok 2

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą a następnie przelewamy ciepłą wodą. Zalewamy wodą i mlekiem kokosowym, dodajemy bakalie i przyprawy oraz masło. Gotujemy 10 min. na wolnym ogniu. W tym czasie siekamy migdały. Po przełożeniu na talerze posypujemy posiekanymi migdałami. Ewentualnie dosładzamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kanapka z awokado
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej