Kasza jaglana na mleko kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kasza jaglana na mleko kokosowym

Autor: dolga

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 mililitrów

200 mililitrów

100 gramów

20 gramów

20 gramów

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Figi, rodzynki i żurawinę moczymy w gorącej wodzie przez 15 min. Odsączamy, figi drobno kroimy.

Krok 2

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą a następnie przelewamy ciepłą wodą. Zalewamy wodą i mlekiem kokosowym, dodajemy bakalie i przyprawy oraz masło. Gotujemy 10 min. na wolnym ogniu. W tym czasie siekamy migdały. Po przełożeniu na talerze posypujemy posiekanymi migdałami. Ewentualnie dosładzamy do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kasza jaglana na mleko kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Grzanki z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej