
Składniki
2 łyżki
5 łyżek
3 sztuki
6 łyżek
300 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mozzarellę pokrój w plastry.
Krok 2
Jajka roztrzep widelcem w głębokim talerzu.
Krok 3
Rozłóż mozzarellę na pięciu kromkach tostowego chleba i przykryj pozostałymi.
Krok 4
Kanapki skrop mlekiem, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach.
Krok 5
Kanapki włóż na rozgrzaną oliwę i smaż aż się zarumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej