Kanapki z mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapki z mozzarellą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

5 łyżek

3 sztuki

6 łyżek

300 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mozzarellę pokrój w plastry.

Krok 2

Jajka roztrzep widelcem w głębokim talerzu.

Krok 3

Rozłóż mozzarellę na pięciu kromkach tostowego chleba i przykryj pozostałymi.

Krok 4

Kanapki skrop mlekiem, obtocz w mące i roztrzepanych jajkach.

Krok 5

Kanapki włóż na rozgrzaną oliwę i smaż aż się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapki z mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej