Złocista bagietka z ziołową mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocista bagietka z ziołową mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

193 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę ponacinaj w poprzek co 3 cm do ¾ jej głębokości.

Krok 2

Mozzarellę pokrój w cienkie plasterki. Margarynę rozpuść, wymieszaj z Delikatem Knorr i posmaruj nacięcia w bułce.

Krok 3

Następnie w nacięcia powkładaj plastry sera i posyp listkami tymianku.

Krok 4

Bułkę zawiń w aluminiową folię i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10 minut. Gorącą bagietkę podawaj do sałatek.

4

Opinie o przepisie

  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej