Złocista bagietka z ziołową mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocista bagietka z ziołową mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

199 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę ponacinaj w poprzek co 3 cm do ¾ jej głębokości.

Krok 2

Mozzarellę pokrój w cienkie plasterki. Margarynę rozpuść, wymieszaj z Delikatem Knorr i posmaruj nacięcia w bułce.

Krok 3

Następnie w nacięcia powkładaj plastry sera i posyp listkami tymianku.

Krok 4

Bułkę zawiń w aluminiową folię i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10 minut. Gorącą bagietkę podawaj do sałatek.

4

Opinie o przepisie

  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Deska serów
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej