Złocista bagietka z ziołową mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocista bagietka z ziołową mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
161 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę ponacinaj w poprzek co 3 cm do ¾ jej głębokości.

Krok 2

Mozzarellę pokrój w cienkie plasterki. Margarynę rozpuść, wymieszaj z Delikatem Knorr i posmaruj nacięcia w bułce.

Krok 3

Następnie w nacięcia powkładaj plastry sera i posyp listkami tymianku.

Krok 4

Bułkę zawiń w aluminiową folię i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10 minut. Gorącą bagietkę podawaj do sałatek.

4

Opinie o przepisie

  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej