Złocista bagietka z ziołową mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Złocista bagietka z ziołową mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

159 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę ponacinaj w poprzek co 3 cm do ¾ jej głębokości.

Krok 2

Mozzarellę pokrój w cienkie plasterki. Margarynę rozpuść, wymieszaj z Delikatem Knorr i posmaruj nacięcia w bułce.

Krok 3

Następnie w nacięcia powkładaj plastry sera i posyp listkami tymianku.

Krok 4

Bułkę zawiń w aluminiową folię i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 10 minut. Gorącą bagietkę podawaj do sałatek.

4

Opinie o przepisie

  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Celebi

    Karol Celebi , 27.04.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Złocista bagietka z ziołową mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej