Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną

z ziołami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

31

124 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

252 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

608 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 opakowania

1 łyżeczka

1 łyżeczka

10 sztuk

0.5 łyżeczki

4 łyżki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie potnij w kwadraty 6 na 6 cm.

Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną - Krok 1

Krok 2

Rozkłóć jedno jajko. Owiń kwadraty ciasta na foremce do rurek i sklej za pomocą odrobiny jajka.

Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz rurki przez ok 15 minut.

Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną - Krok 3

Krok 4

Jak będę rumiane wyjmij je ostrożnie z pieca, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp rozmarynem oraz cebulą Knorr. Wstaw do pieca jeszcze na 1 minutę i następnie odstaw do ostygnięcia.

Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną - Krok 4

Krok 5

W tym czasie ugotuj jaja na twardo. Następnie obierz z skorupki i zmiksuj jaja z majonezem na gładką pastę doprawiając ją szczyptą soli.

Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną - Krok 5

Krok 6

Do pasty dodaj posiekane świeże zioła i nadziewaj pastą upieczone rurki. Podawaj jako małą przekąskę.

Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Pasta jajeczna może stanowić bazę do wielu innych smaków. Możesz np. dodać czosnek i chilli, lub tuńczyka z puszki. Spróbuj zrobić rurki z różnymi nadzieniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tartinki z wędliną
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajecznąRurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną

Rurek z ciasta francuskiego z bitą śmietaną trudno nie lubić. To słodka przekąska, której nikt się nie oprze! Jednak takie rurki można przygotować nie tylko na słodko. Słona wersja z pastą jajeczną to świetna przekąska na imprezę. Spróbuj koniecznie przepisu na rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Dla fanów oryginalnych przekąsek. Słone rurki z pastą jajeczną powinny wszystkim przypaść do gustu!

Na jaką okazję?

Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną to idealna przekąska na każdą imprezę. Goście będą zachwyceni!

Czy wiesz, że?

Do przygotowania rurek potrzebna jest specjalna foremka. Warto się w nią zaopatrzyć, bo posłuży nam nieraz np. do rurek na słodko.

Dla urozmaicenia

Do pasty jajecznej możesz dodać tuńczyka z puszki lub czosnek i chili. Wiele smaków się tu sprawdzi.