Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną
z ziołami
łatwe
812 osób zapisało

Składniki
0.5 opakowania
1 łyżeczka
1 sztuka
4 łyżki
10 sztuk
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto francuskie potnij w kwadraty 6 na 6 cm.

Krok 2
Rozkłóć jedno jajko. Owiń kwadraty ciasta na foremce do rurek i sklej za pomocą odrobiny jajka.

Krok 3
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz rurki przez ok 15 minut.

Krok 4
Jak będę rumiane wyjmij je ostrożnie z pieca, posmaruj rozkłóconym jajkiem i posyp rozmarynem oraz przyprawą Knorr. Wstaw do pieca jeszcze na 1 minutę i następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 5
W tym czasie ugotuj jaja na twardo. Następnie obierz z skorupki i zmiksuj jaja z majonezem na gładką pastę doprawiając ją szczyptą soli.

Krok 6
Do pasty dodaj posiekane świeże zioła i nadziewaj pastą upieczone rurki. Podawaj jako małą przekąskę.


Dobra rada:
Pasta jajeczna może stanowić bazę do wielu innych smaków. Możesz np. dodać czosnek i chilli, lub tuńczyka z puszki. Spróbuj zrobić rurki z różnymi nadzieniami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną
Rurek z ciasta francuskiego z bitą śmietaną trudno nie lubić. To słodka przekąska, której nikt się nie oprze! Jednak takie rurki można przygotować nie tylko na słodko. Słona wersja z pastą jajeczną to świetna przekąska na imprezę. Spróbuj koniecznie przepisu na rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną. Będzie pysznie!
Dla kogo?
Dla fanów oryginalnych przekąsek. Słone rurki z pastą jajeczną powinny wszystkim przypaść do gustu!
Na jaką okazję?
Rurki z ciasta francuskiego na słono z pastą jajeczną to idealna przekąska na każdą imprezę. Goście będą zachwyceni!
Czy wiesz, że?
Do przygotowania rurek potrzebna jest specjalna foremka. Warto się w nią zaopatrzyć, bo posłuży nam nieraz np. do rurek na słodko.
Dla urozmaicenia
Do pasty jajecznej możesz dodać tuńczyka z puszki lub czosnek i chili. Wiele smaków się tu sprawdzi.