Quesadillas video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Quesadillas - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

648 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

147 osób wydrukowało

Pobierz pdf

454 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

3 sztuki

400 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w drobną kostkę. Dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr, przyprawy, drobno posiekany czosnek, ostrą papryczkę oraz natkę kolendry. Całość zalej oliwą i dokładnie wymieszaj. Mięso odstaw na 30 minut do lodówki.

Quesadillas - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pokrój kolorowe papryki i cebulkę, podsmaż na patelni. Gotowe warzywa przełóż do miski.

Quesadillas - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na patelni podsmaż mięso i dodaj zalewę z marynowanych papryczek. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w cieniutkie paseczki marynowane papryczki. Gotowe mięso dodaj do warzyw, dodaj starty żółty ser oraz pokruszone mini kostki Knorr. Całość wymieszaj.

Quesadillas - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Quesadillas - VIDEOQuesadillas - VIDEO

W Meksyku quesadillas jada się na śniadanie lub jako przekąskę, która sprzedawana jest często na tamtejszych ulicach. Dlatego placki tortilli nadziewane kawałkami kurczaka w towarzystwie ostrej papryki (jalapeno) i żółtego sera świetnie sprawdzają się na przyjęciach i imprezach, na których jest szwedzki stół. To także propozycja na lunch w pracy albo kolację. W zależności od upodobań mięso z kurczaka można zastąpić wołowiną, a w wersji wegetariańskiej smażonym tofu lub ulubionymi warzywami. Smak tego dodatku podkreśli specjalna marynata z czosnkiem i ostrą papryką (również tofu może być marynowane przed smażeniem). Dla tych, którzy nie lubią pikantnych dań, dobrą radą jest dodanie mniejszej ilości papryczek jalapeno i przypraw, ale za to odrobinę więcej sera, najlepiej dość tłustego, który łatwo się rozpuści. Smak złagodzi też podanie do quesadillas kwaśnej śmietany. Do tortilli z nadzieniem pasować będzie również salsa z pomidorów, guacamole (meksykański sos na bazie awokado) lub po prostu majonez czy ketchup. Masz ochotę na coś z repertuaru kuchni meksykańskiej? Sprawdź nasz przepis i przygotuj smaczną przekąskę!