Quesadillas video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Quesadillas - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
716 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

189 osób wydrukowało

Pobierz pdf

570 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

3 sztuki

400 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

2 łyżki

200 gramów

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w drobną kostkę. Dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr, przyprawy, drobno posiekany czosnek, ostrą papryczkę oraz natkę kolendry. Całość zalej oliwą i dokładnie wymieszaj. Mięso odstaw na 30 minut do lodówki.

Quesadillas - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pokrój kolorowe papryki i cebulkę, podsmaż na patelni. Gotowe warzywa przełóż do miski.

Quesadillas - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Na patelni podsmaż mięso i dodaj zalewę z marynowanych papryczek. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w cieniutkie paseczki marynowane papryczki. Gotowe mięso dodaj do warzyw, dodaj starty żółty ser oraz pokruszone mini kostki Knorr. Całość wymieszaj.

Quesadillas - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Quesadillas - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Quesadillas - VIDEOQuesadillas - VIDEO

W Meksyku quesadillas jada się na śniadanie lub jako przekąskę, która sprzedawana jest często na tamtejszych ulicach. Dlatego placki tortilli nadziewane kawałkami kurczaka w towarzystwie ostrej papryki (jalapeno) i żółtego sera świetnie sprawdzają się na przyjęciach i imprezach, na których jest szwedzki stół. To także propozycja na lunch w pracy albo kolację. W zależności od upodobań mięso z kurczaka można zastąpić wołowiną, a w wersji wegetariańskiej smażonym tofu lub ulubionymi warzywami. Smak tego dodatku podkreśli specjalna marynata z czosnkiem i ostrą papryką (również tofu może być marynowane przed smażeniem). Dla tych, którzy nie lubią pikantnych dań, dobrą radą jest dodanie mniejszej ilości papryczek jalapeno i przypraw, ale za to odrobinę więcej sera, najlepiej dość tłustego, który łatwo się rozpuści. Smak złagodzi też podanie do quesadillas kwaśnej śmietany. Do tortilli z nadzieniem pasować będzie również salsa z pomidorów, guacamole (meksykański sos na bazie awokado) lub po prostu majonez czy ketchup. Masz ochotę na coś z repertuaru kuchni meksykańskiej? Sprawdź nasz przepis i przygotuj smaczną przekąskę!