Składniki
10 sztuk
3 sztuki
400 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
2 łyżki
200 gramów
60 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój w drobną kostkę. Dodaj Przyprawę do kurczaka Knorr, przyprawy, drobno posiekany czosnek, ostrą papryczkę oraz natkę kolendry. Całość zalej oliwą i dokładnie wymieszaj. Mięso odstaw na 30 minut do lodówki.

Krok 2
Pokrój kolorowe papryki i cebulkę, podsmaż na patelni. Gotowe warzywa przełóż do miski.

Krok 3
Na patelni podsmaż mięso i dodaj zalewę z marynowanych papryczek. Pod koniec smażenia dodaj pokrojone w cieniutkie paseczki marynowane papryczki. Gotowe mięso dodaj do warzyw, dodaj starty żółty ser oraz pokruszone mini kostki Knorr. Całość wymieszaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Quesadillas - VIDEO
W Meksyku quesadillas jada się na śniadanie lub jako przekąskę, która sprzedawana jest często na tamtejszych ulicach. Dlatego placki tortilli nadziewane kawałkami kurczaka w towarzystwie ostrej papryki (jalapeno) i żółtego sera świetnie sprawdzają się na przyjęciach i imprezach, na których jest szwedzki stół. To także propozycja na lunch w pracy albo kolację. W zależności od upodobań mięso z kurczaka można zastąpić wołowiną, a w wersji wegetariańskiej smażonym tofu lub ulubionymi warzywami. Smak tego dodatku podkreśli specjalna marynata z czosnkiem i ostrą papryką (również tofu może być marynowane przed smażeniem). Dla tych, którzy nie lubią pikantnych dań, dobrą radą jest dodanie mniejszej ilości papryczek jalapeno i przypraw, ale za to odrobinę więcej sera, najlepiej dość tłustego, który łatwo się rozpuści. Smak złagodzi też podanie do quesadillas kwaśnej śmietany. Do tortilli z nadzieniem pasować będzie również salsa z pomidorów, guacamole (meksykański sos na bazie awokado) lub po prostu majonez czy ketchup. Masz ochotę na coś z repertuaru kuchni meksykańskiej? Sprawdź nasz przepis i przygotuj smaczną przekąskę!