
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
60 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej średniej wielkości patelnię na średnim ogniu. Na patelnię dodaj cienko pokrojoną cebulę, zalej niewielką ilością wody i duś pod przykryciem na złoty kolor. Następnie odkryj cebulę i pozwól wodzie odparować. Dodaj olej i powoli smaż cebulę na ciemnozłoty kolor, co zajmie około 20 minut. Na koniec dopraw cebulę solą, cukrem i czarnym pieprzem.
Krok 2
Gdy cebula się skarmelizuje, kontynuuj przygotowania i pokrój pieczarki na grubsze plastry. Smaż je na średnim ogniu przez około 5-7 minut lub do miękkości i zarumienienia. Dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodać starty ser, aby roztopił się wokół grzybów.
Krok 3
Posmaruj każdą kromkę chleba z jednej strony dużą ilością majonezu Hellmann's. Ułóż równomiernie na chlebie pokrojone w plasterki ogórki, podsmażone grzyby i ser. Do każdej kanapki dodaj porcję karmelizowanej cebuli i odrobinę sałatki z rukoli.
Krok 4
Na koniec weź pozostałe cztery kromki chleba żytniego i połóż je na serze, posmarowaną masłem stroną do dołu. Jeśli chcesz, możesz jeszcze opiekać kanapki z zewnątrz na złoty kolor.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej