Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
60 gramów
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej średniej wielkości patelnię na średnim ogniu. Na patelnię dodaj cienko pokrojoną cebulę, zalej niewielką ilością wody i duś pod przykryciem na złoty kolor. Następnie odkryj cebulę i pozwól wodzie odparować. Dodaj olej i powoli smaż cebulę na ciemnozłoty kolor, co zajmie około 20 minut. Na koniec dopraw cebulę solą, cukrem i czarnym pieprzem.
Krok 2
Gdy cebula się skarmelizuje, kontynuuj przygotowania i pokrój pieczarki na grubsze plastry. Smaż je na średnim ogniu przez około 5-7 minut lub do miękkości i zarumienienia. Dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodać starty ser, aby roztopił się wokół grzybów.
Krok 3
Posmaruj każdą kromkę chleba z jednej strony dużą ilością majonezu Hellmann's. Ułóż równomiernie na chlebie pokrojone w plasterki ogórki, podsmażone grzyby i ser. Do każdej kanapki dodaj porcję karmelizowanej cebuli i odrobinę sałatki z rukoli.
Krok 4
Na koniec weź pozostałe cztery kromki chleba żytniego i połóż je na serze, posmarowaną masłem stroną do dołu. Jeśli chcesz, możesz jeszcze opiekać kanapki z zewnątrz na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej