Kanapka portobello przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kanapka portobello

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

60 gramów

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej średniej wielkości patelnię na średnim ogniu. Na patelnię dodaj cienko pokrojoną cebulę, zalej niewielką ilością wody i duś pod przykryciem na złoty kolor. Następnie odkryj cebulę i pozwól wodzie odparować. Dodaj olej i powoli smaż cebulę na ciemnozłoty kolor, co zajmie około 20 minut. Na koniec dopraw cebulę solą, cukrem i czarnym pieprzem.

Krok 2

Gdy cebula się skarmelizuje, kontynuuj przygotowania i pokrój pieczarki na grubsze plastry. Smaż je na średnim ogniu przez około 5-7 minut lub do miękkości i zarumienienia. Dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodać starty ser, aby roztopił się wokół grzybów.

Krok 3

Posmaruj każdą kromkę chleba z jednej strony dużą ilością majonezu Hellmann's. Ułóż równomiernie na chlebie pokrojone w plasterki ogórki, podsmażone grzyby i ser. Do każdej kanapki dodaj porcję karmelizowanej cebuli i odrobinę sałatki z rukoli.

Krok 4

Na koniec weź pozostałe cztery kromki chleba żytniego i połóż je na serze, posmarowaną masłem stroną do dołu. Jeśli chcesz, możesz jeszcze opiekać kanapki z zewnątrz na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka portobello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka portobello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka portobello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka portobello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka portobello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka portobello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka portobello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kanapka portobello - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej