Pizzerinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizzerinki

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

2

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

3 łyżki

8 sztuk

1 sztuka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmrożone (w moim przypadku) ciasto francuskie rozwijam i smaruję ketchupem. Na niego układam wędlinę oraz pokrojone ogórki kiszone.

Krok 2

Posypuję kukurydzą z puszki i przykrywam serem żółtym.

Krok 3

Na koniec zwijamy wszystko w rulon i wkładamy do lodówki, jeśli mamy jeszcze chwilę nim przyjdą goście. Jeśli robimy to na bieżąco to od razu kroimy w plastry i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w temperaturze 170 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizzerinki	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizzerinki	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizzerinki	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizzerinki	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizzerinki	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizzerinki	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizzerinki	 - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizzerinki	 - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej