
Składniki
5 łyżek
3 łyżki
8 sztuk
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmrożone (w moim przypadku) ciasto francuskie rozwijam i smaruję ketchupem. Na niego układam wędlinę oraz pokrojone ogórki kiszone.
Krok 2
Posypuję kukurydzą z puszki i przykrywam serem żółtym.
Krok 3
Na koniec zwijamy wszystko w rulon i wkładamy do lodówki, jeśli mamy jeszcze chwilę nim przyjdą goście. Jeśli robimy to na bieżąco to od razu kroimy w plastry i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej