
Składniki
5 łyżek
3 łyżki
8 sztuk
1 sztuka
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmrożone (w moim przypadku) ciasto francuskie rozwijam i smaruję ketchupem. Na niego układam wędlinę oraz pokrojone ogórki kiszone.
Krok 2
Posypuję kukurydzą z puszki i przykrywam serem żółtym.
Krok 3
Na koniec zwijamy wszystko w rulon i wkładamy do lodówki, jeśli mamy jeszcze chwilę nim przyjdą goście. Jeśli robimy to na bieżąco to od razu kroimy w plastry i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























