
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
8 sztuk
8 sztuk
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozmrożone (w moim przypadku) ciasto francuskie rozwijam i smaruję ketchupem. Na niego układam wędlinę oraz pokrojone ogórki kiszone.
Krok 2
Posypuję kukurydzą z puszki i przykrywam serem żółtym.
Krok 3
Na koniec zwijamy wszystko w rulon i wkładamy do lodówki, jeśli mamy jeszcze chwilę nim przyjdą goście. Jeśli robimy to na bieżąco to od razu kroimy w plastry i układamy na blasze do pieczenia. Pieczemy w piekarniku około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej