Jajka w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

10 plastrów

5 sztuk

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz i przekrój na połówki.

Krok 2

Ogórki pokrój na ćwiartki.

Krok 3

Na każdą połówkę jajka połóż 2 ćwiartki ogórka i zawiń w plasterek szynki tak, aby węższy koniec jajka pozostał nieprzykryty.

Krok 4

Ułóż na półmisku liście zielonej sałaty, a na nich jajka. Przybierz półmisek i zalej galaretą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej