Jajka w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

10 plastrów

5 sztuk

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz i przekrój na połówki.

Krok 2

Ogórki pokrój na ćwiartki.

Krok 3

Na każdą połówkę jajka połóż 2 ćwiartki ogórka i zawiń w plasterek szynki tak, aby węższy koniec jajka pozostał nieprzykryty.

Krok 4

Ułóż na półmisku liście zielonej sałaty, a na nich jajka. Przybierz półmisek i zalej galaretą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekane nachos z serem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej