Jajka w galarecie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka w galarecie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

10 plastrów

5 sztuk

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz i przekrój na połówki.

Krok 2

Ogórki pokrój na ćwiartki.

Krok 3

Na każdą połówkę jajka połóż 2 ćwiartki ogórka i zawiń w plasterek szynki tak, aby węższy koniec jajka pozostał nieprzykryty.

Krok 4

Ułóż na półmisku liście zielonej sałaty, a na nich jajka. Przybierz półmisek i zalej galaretą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka w galarecie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żółta sałatka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej