
Składniki
5 sztuk
10 plastrów
5 sztuk
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz i przekrój na połówki.
Krok 2
Ogórki pokrój na ćwiartki.
Krok 3
Na każdą połówkę jajka połóż 2 ćwiartki ogórka i zawiń w plasterek szynki tak, aby węższy koniec jajka pozostał nieprzykryty.
Krok 4
Ułóż na półmisku liście zielonej sałaty, a na nich jajka. Przybierz półmisek i zalej galaretą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej