
Składniki
5 sztuk
10 plastrów
5 sztuk
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj jajka na twardo, a następnie obierz i przekrój na połówki.
Krok 2
Ogórki pokrój na ćwiartki.
Krok 3
Na każdą połówkę jajka połóż 2 ćwiartki ogórka i zawiń w plasterek szynki tak, aby węższy koniec jajka pozostał nieprzykryty.
Krok 4
Ułóż na półmisku liście zielonej sałaty, a na nich jajka. Przybierz półmisek i zalej galaretą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej