Roladki z żółtym serem i czosnkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i przeciąć na dwie części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę. Do kieszonek włożyć starty ser żółty i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Kieszonki spiąć wykałaczkami, posypać solą i pieprzem.

Krok 2

W głębokim talerzu rozbełtać widelcem jajko, w drugim talerzu wymieszać bułkę tartą z Przyprawą do kurczaka Knorr. Kieszonki zanurzać w jajku, potem w bułce tartej wymieszanej z przyprawą – czynność powtórzyć. Smażyć na złocisto na oleju.

Krok 3

Kuskus zalać gorącą wodą wymieszaną z Bulionem na włoszczyźnie Knorr - wody ma być objętościowo 2 razy więcej niż kuskus. Odstawić pod przykryciem do wchłonięcia wody.

Krok 4

Usmażone roladki podawać z kuskusem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej