
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 szklanka
1 sztuka
1 szklanka
4 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i przeciąć na dwie części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę. Do kieszonek włożyć starty ser żółty i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Kieszonki spiąć wykałaczkami, posypać solą i pieprzem.
Krok 2
W głębokim talerzu rozbełtać widelcem jajko, w drugim talerzu wymieszać bułkę tartą z Przyprawą do kurczaka Knorr. Kieszonki zanurzać w jajku, potem w bułce tartej wymieszanej z przyprawą – czynność powtórzyć. Smażyć na złocisto na oleju.
Krok 3
Kuskus zalać gorącą wodą wymieszaną z Bulionem na włoszczyźnie Knorr - wody ma być objętościowo 2 razy więcej niż kuskus. Odstawić pod przykryciem do wchłonięcia wody.
Krok 4
Usmażone roladki podawać z kuskusem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej