Roladki z żółtym serem i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z żółtym serem i czosnkiem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

19 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 szklanka

1 sztuka

1 szklanka

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem i przeciąć na dwie części. Każdą część naciąć w poprzek tak aby utworzyć kieszonkę. Do kieszonek włożyć starty ser żółty i pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Kieszonki spiąć wykałaczkami, posypać solą i pieprzem.

Krok 2

W głębokim talerzu rozbełtać widelcem jajko, w drugim talerzu wymieszać bułkę tartą z Przyprawą do kurczaka Knorr. Kieszonki zanurzać w jajku, potem w bułce tartej wymieszanej z przyprawą – czynność powtórzyć. Smażyć na złocisto na oleju.

Krok 3

Kuskus zalać gorącą wodą wymieszaną z Bulionem na włoszczyźnie Knorr - wody ma być objętościowo 2 razy więcej niż kuskus. Odstawić pod przykryciem do wchłonięcia wody.

Krok 4

Usmażone roladki podawać z kuskusem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z żółtym serem i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej