Roladki z piankami i żurawiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z piankami i żurawiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżeczki

1 szczypta

2 łyżki

2 łyżki

150 gramów

0.5 opakowania

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z kurczaka opłukaj, dokładnie osusz papierowym ręcznikiem, odetnij "polędwiczki", a filety rozbij na dość cienkie.

Krok 2

Filety oprósz z obu stron solą, dość obficie czerwonym pieprzem i odstaw na 15 minut do lodówki. Polędwiczki pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Żurawinę wsyp do rondelka, dodaj cukier i smaż na niedużym ogniu do czasu, gdy kuleczki zaczną pękać i odparuje nieco soku.

Krok 4

Pianki pokrój na mniejsze kawałki.

Krok 5

Przyprawione filety smaruj z jednej strony niewielką ilością smażonej żurawiny, ułóż kawałki pianek, po obu brzegach na całej długości ułóż małe kawałki polędwiczek i ciasno zwiń w roladę dokładnie zawijając brzegi, które zepnij wykałaczkami.

Krok 6

Roladki obtocz w mące. Roladki podsmaż na oleju, po czym wlej żurawinę i całość duś około 5 minut pod przykryciem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z piankami i żurawiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żurek Wielkanocny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej