
Składniki
2 łyżki
2 łyżeczki
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
150 gramów
0.5 opakowania
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z kurczaka opłukaj, dokładnie osusz papierowym ręcznikiem, odetnij "polędwiczki", a filety rozbij na dość cienkie.
Krok 2
Filety oprósz z obu stron solą, dość obficie czerwonym pieprzem i odstaw na 15 minut do lodówki. Polędwiczki pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Żurawinę wsyp do rondelka, dodaj cukier i smaż na niedużym ogniu do czasu, gdy kuleczki zaczną pękać i odparuje nieco soku.
Krok 4
Pianki pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 5
Przyprawione filety smaruj z jednej strony niewielką ilością smażonej żurawiny, ułóż kawałki pianek, po obu brzegach na całej długości ułóż małe kawałki polędwiczek i ciasno zwiń w roladę dokładnie zawijając brzegi, które zepnij wykałaczkami.
Krok 6
Roladki obtocz w mące. Roladki podsmaż na oleju, po czym wlej żurawinę i całość duś około 5 minut pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej