Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
557 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 plastry

4 plastry

0.5 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce rozetrzyj dokładnie kostkę Knorr z oliwą.

Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - Krok 1

Krok 2

Piersi umyj i osusz, następnie przekrój każdą z nich wzdłuż na dwa cienkie płaty. Każdy płat rozbij lekko tłuczkiem. Aby mięso się nie rozrywało, umieść je między dwoma kawałkami spożywczej folii.

Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - Krok 2

Krok 3

Rozbite płaty mięsa posmaruj przygotowaną pastą.

Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - Krok 3

Krok 4

Na każdy kawałek mięsa nałóż plaster szynki, ananasa oraz sera. Następnie każdą porcję złóż w kopertę. Zwróć uwagę, aby brzegi roladki były zawinięte do środka. Roladki zepnij wykałaczkami aby się nie rozwinęły.

Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - Krok 4

Krok 5

Przygotowane roladki smaż na lekko rozgrzanej patelni po ok. 5 minut z każdej strony. Gotowe roladki przekrój na pół pod skosem, podawaj z ryżem i surówką.

Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Takie roladki możesz przygotować również na grillu. Najlepiej będzie jeśli usmażysz je na aluminiowych tackach lub folii.

21

Opinie o przepisie

  • Dorota Mojeszczyk

    Dorota Mojeszczyk , 22.01.2015

    Lilu, mialas taka kolacje??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Stańko

    Grzegorz Stańko , 21.01.2015

    tia... a po kolacji zabierz jej dowód...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Grzybowska

    Jadwiga Grzybowska , 21.01.2015

    drobiowe-dietetyczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Kowszyn

    Andrzej Kowszyn , 21.01.2015

    A co z babci cholesterolem ????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Mikrut

    Marek Mikrut , 21.01.2015

    babcia mogła by umarnąć z przejedzenia od swoich wnuczków jestem za

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbyszek Śrutkowski

    Zbyszek Śrutkowski , 21.01.2015

    a na deser proponuję TO.. ;-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Łuczak

    Mieczysław Łuczak , 21.01.2015

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Łuczak

    Mieczysław Łuczak , 21.01.2015

    Palce lizać, wszystkie babcie będą zachwycone.Niech nam źyją sto lat ♡ :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Majewska

    Elżbieta Majewska , 21.01.2015

    Na pewno smaczne,tylko że, zanim paczka z tymi smakołykami dotarłaby do mnie,nie wiem jak by smakowały :))))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Popowski

    Jerzy Popowski , 21.01.2015

    Mniam mniam mniam Szkoda, że nie mam już babci

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adela Rudolf

    Adela Rudolf , 21.01.2015

    Wspaniały pomysł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Matyniak

    Krystyna Matyniak , 21.01.2015

    Dziekuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Szumczyk

    Marek Szumczyk , 21.01.2015

    To widzę kochasz gotować brawo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Kilińska

    Zofia Kilińska , 21.01.2015

    Wnusio poczestowal pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Drożdż

    Elżbieta Drożdż , 21.01.2015

    już bym jadła ale degustacje odłożę do przyszłego roku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Genowefa Sobieraj

    Genowefa Sobieraj , 21.01.2015

    Masz racje ,napoewno pycha jeszcze od wnuka!!! :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Staliś

    Małgorzata Staliś , 21.01.2015

    Mysle ze babcie poczestujecie.smacznego!!!!!!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dariusz Wilk

    Dariusz Wilk , 21.01.2015

    MOJEJ BABCI WYSTARCZY PYSZNA LATE:-)! DO TEGO CIASTO Z BAKALIAMI***

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 21.01.2015

    Rewelacja

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Kozieradzki

    Janusz Kozieradzki , 21.01.2015

    Smacznie to wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Martynajtis

    Marek Martynajtis , 21.01.2015

    Moja Babcia była Kochana na powitanie i pożegnanie jak przyszedłem a często,a urodziłem się na Dzień Babci od razu jeść ,ale wszystko pyszne Wileński Nasze

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Drobiowe roladki z szynką, ananasem i seremDrobiowe roladki z szynką, ananasem i serem

W miseczce rozetrzyj dokładnie kostkę Knorr z oliwą.