Drobiowe roladki z szynką, ananasem i serem
łatwe
103 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 plastry
4 plastry
0.5 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce rozetrzyj dokładnie kostkę Knorr z oliwą.

Krok 2
Piersi umyj i osusz, następnie przekrój każdą z nich wzdłuż na dwa cienkie płaty. Każdy płat rozbij lekko tłuczkiem. Aby mięso się nie rozrywało, umieść je między dwoma kawałkami spożywczej folii.

Krok 3
Rozbite płaty mięsa posmaruj przygotowaną pastą.

Krok 4
Na każdy kawałek mięsa nałóż plaster szynki, ananasa oraz sera. Następnie każdą porcję złóż w kopertę. Zwróć uwagę, aby brzegi roladki były zawinięte do środka. Roladki zepnij wykałaczkami aby się nie rozwinęły.

Krok 5
Przygotowane roladki smaż na lekko rozgrzanej patelni po ok. 5 minut z każdej strony. Gotowe roladki przekrój na pół pod skosem, podawaj z ryżem i surówką.


Dobra rada:
Takie roladki możesz przygotować również na grillu. Najlepiej będzie jeśli usmażysz je na aluminiowych tackach lub folii.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej