Sałatka z pomidorami i serem feta
oraz oliwkami
łatwe
207 osób zapisało

Składniki
120 gramów
120 gramów
1 opakowanie
200 gramów
0.5 pęczka
1 opakowanie
1 sztuka
6 łyżek
3 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oliwki i pomidorki przekrój na pół.

Krok 2
Cebulę pokrój w piórka.

Krok 3
W misce wymieszaj sos sałatkowy Knorr z olejem, wodą, sokiem z cytryny i porwanymi listkami bazylii.

Krok 4
Dodaj oliwki, pomidorki i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj.

Krok 5
Fetę pokrój w kostkę lub pokrusz i połóż na wierzchu sałatki.

Krok 6
Całość posyp suszonym oregano i udekoruj kilkoma listkami bazylii. Podawaj z grzanką.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej