Sałatka z pomidorami i serem feta
oraz oliwkami

- Krok 1Oliwki i pomidorki przekrój na pół.
- Krok 2Cebulę pokrój w piórka.
- Krok 3W misce wymieszaj sos sałatkowy Knorr z olejem, wodą, sokiem z cytryny i porwanymi listkami bazylii.
- Krok 4Dodaj oliwki, pomidorki i cebulę. Całość delikatnie wymieszaj.
- Krok 5Fetę pokrój w kostkę lub pokrusz i połóż na wierzchu sałatki.
- Krok 6Całość posyp suszonym oregano i udekoruj kilkoma listkami bazylii. Podawaj z grzanką.
Przygotowanie

Oregano z Turcji
Pochodzi z rodziny mięty, a blisko spokrewniony jest z majerankiem. W Turcji ma fantastyczne warunki do rozwoju – słońce i suchy klimat. Odwdzięcza się intensywnym smakiem, który jest zasługą olejków eterycznych. Oregano jest niezbędne w kuchni tureckiej, włoskiej i greckiej. To suszone jest aromatyczniejsze od świeżego – przekonaj się!