Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

50 gramów

3 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

śmietanę wymieszać z majonezem i sosem Cezar. Dodać łyżkę octu balsamicznego.

Krok 2

Sałatę umyć i porwać na kawałki.

Krok 3

Pomidora umyć, sparzyć i pokroić na plasterki.

Krok 4

Ogórek umyty pokroić w słupki.

Krok 5

Umytą paprykę pokroić w słupki. Cebulę obrać i pokroić w krążki.

Krok 6

Wszystkie składniki przełożyć do miski. Posypać prażonym sezamem i skropić przygotowanym sosem.

Mariola

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Letnia sałatka na grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej