Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
50 gramów
3 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
śmietanę wymieszać z majonezem i sosem Cezar. Dodać łyżkę octu balsamicznego.
Krok 2
Sałatę umyć i porwać na kawałki.
Krok 3
Pomidora umyć, sparzyć i pokroić na plasterki.
Krok 4
Ogórek umyty pokroić w słupki.
Krok 5
Umytą paprykę pokroić w słupki. Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Krok 6
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Posypać prażonym sezamem i skropić przygotowanym sosem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej