Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

50 gramów

3 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

śmietanę wymieszać z majonezem i sosem Cezar. Dodać łyżkę octu balsamicznego.

Krok 2

Sałatę umyć i porwać na kawałki.

Krok 3

Pomidora umyć, sparzyć i pokroić na plasterki.

Krok 4

Ogórek umyty pokroić w słupki.

Krok 5

Umytą paprykę pokroić w słupki. Cebulę obrać i pokroić w krążki.

Krok 6

Wszystkie składniki przełożyć do miski. Posypać prażonym sezamem i skropić przygotowanym sosem.

Mariola

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej