Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby

Autor: Mariola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

50 gramów

3 łyżki

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

śmietanę wymieszać z majonezem i sosem Cezar. Dodać łyżkę octu balsamicznego.

Krok 2

Sałatę umyć i porwać na kawałki.

Krok 3

Pomidora umyć, sparzyć i pokroić na plasterki.

Krok 4

Ogórek umyty pokroić w słupki.

Krok 5

Umytą paprykę pokroić w słupki. Cebulę obrać i pokroić w krążki.

Krok 6

Wszystkie składniki przełożyć do miski. Posypać prażonym sezamem i skropić przygotowanym sosem.

Mariola

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej