Sałatka z oliwkami i kukurydzą do mięsa i ryby
łatwe
9 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
50 gramów
3 łyżki
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
śmietanę wymieszać z majonezem i sosem Cezar. Dodać łyżkę octu balsamicznego.
Krok 2
Sałatę umyć i porwać na kawałki.
Krok 3
Pomidora umyć, sparzyć i pokroić na plasterki.
Krok 4
Ogórek umyty pokroić w słupki.
Krok 5
Umytą paprykę pokroić w słupki. Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Krok 6
Wszystkie składniki przełożyć do miski. Posypać prażonym sezamem i skropić przygotowanym sosem.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































