Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

300 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka wędzonego kroimy w kostkę. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w cząstki. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Odcedzamy kukurydzę, cebulki i oliwki z zalewy. Dodajemy do pozostałych składników.

Krok 3

Przygotowujemy sos sałatkowy francuski winegret Knorr mieszając zawartość opakowania z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy z oliwek. Wlewamy go do miski z sałatką i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na ok. 15 minut do lodówki i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej