Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

100 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

100 gramów

300 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka wędzonego kroimy w kostkę. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w cząstki. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Odcedzamy kukurydzę, cebulki i oliwki z zalewy. Dodajemy do pozostałych składników.

Krok 3

Przygotowujemy sos sałatkowy francuski winegret Knorr mieszając zawartość opakowania z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy z oliwek. Wlewamy go do miski z sałatką i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na ok. 15 minut do lodówki i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej