Składniki
3 łyżki
3 łyżki
100 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
100 gramów
300 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso kurczaka wędzonego kroimy w kostkę. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w cząstki. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki.
Krok 2
Odcedzamy kukurydzę, cebulki i oliwki z zalewy. Dodajemy do pozostałych składników.
Krok 3
Przygotowujemy sos sałatkowy francuski winegret Knorr mieszając zawartość opakowania z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy z oliwek. Wlewamy go do miski z sałatką i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na ok. 15 minut do lodówki i podajemy.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej