Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

3 łyżki

3 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kurczaka wędzonego kroimy w kostkę. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w cząstki. Liście sałaty rwiemy na mniejsze kawałki.

Krok 2

Odcedzamy kukurydzę, cebulki i oliwki z zalewy. Dodajemy do pozostałych składników.

Krok 3

Przygotowujemy sos sałatkowy francuski winegret Knorr mieszając zawartość opakowania z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy z oliwek. Wlewamy go do miski z sałatką i dokładnie mieszamy. Wstawiamy na ok. 15 minut do lodówki i podajemy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem wędzonym i kukurydzą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Szefa
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej