Sałatka z kurczakiem i papryką
oraz z szynką
łatwe
263 osoby zapisały
Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
6 plastrów
80 gramów
6 łyżek
3 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Przyprawę z opakowania Fix Knorr wymieszaj z olejem słonecznikowym i natrzyj nią mięso.

Krok 3
Papryki dokładnie umyj i pokrój w cienkie paski. Podobnie pokrój szynkę i oliwki.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem z pestek winogron oraz kilkoma kroplami tabasco (według uznania).

Krok 5
Piersi z kurczaka usmaż i pokrój w cienkie paski.

Krok 6
Teraz wymieszaj wszystkie składniki, warzywa oraz mięso i sos. Przełóż sałatkę do miseczek lub salaterek, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej