Sałatka z kurczakiem i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczakiem i papryką

oraz z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
149 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

195 osób wydrukowało

Pobierz pdf

266 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

6 plastrów

80 gramów

6 łyżek

3 łyżki

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Sałatka z kurczakiem i papryką - Krok 1

Krok 2

Przyprawę z opakowania Fix Knorr wymieszaj z olejem słonecznikowym i natrzyj nią mięso.

Sałatka z kurczakiem i papryką - Krok 2

Krok 3

Papryki dokładnie umyj i pokrój w cienkie paski. Podobnie pokrój szynkę i oliwki.

Sałatka z kurczakiem i papryką - Krok 3

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem z pestek winogron oraz kilkoma kroplami tabasco (według uznania).

Sałatka z kurczakiem i papryką - Krok 4

Krok 5

Piersi z kurczaka usmaż i pokrój w cienkie paski.

Sałatka z kurczakiem i papryką - Krok 5

Krok 6

Teraz wymieszaj wszystkie składniki, warzywa oraz mięso i sos. Przełóż sałatkę do miseczek lub salaterek, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.

Sałatka z kurczakiem i papryką - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczakiem i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kurczakiem i paprykąSałatka z kurczakiem i papryką

Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.