Sałatka z kurczakiem i papryką
oraz z szynką
łatwe
266 osób zapisało
Składniki
5 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
6 plastrów
80 gramów
6 łyżek
3 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oczyść z błon i rozbij lekko tłuczkiem, aby miało grubość nie większą niż 2 cm.

Krok 2
Przyprawę z opakowania Fix Knorr wymieszaj z olejem słonecznikowym i natrzyj nią mięso.

Krok 3
Papryki dokładnie umyj i pokrój w cienkie paski. Podobnie pokrój szynkę i oliwki.

Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z olejem z pestek winogron oraz kilkoma kroplami tabasco (według uznania).

Krok 5
Piersi z kurczaka usmaż i pokrój w cienkie paski.

Krok 6
Teraz wymieszaj wszystkie składniki, warzywa oraz mięso i sos. Przełóż sałatkę do miseczek lub salaterek, posyp posiekaną natką pietruszki i podawaj.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej